Kidsproof verwarmen: Een radiator in de kinderkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer, maar het is wel onmisbaar voor een fijne temperatuur: een radiator in de kinderkamer. Wist je dat er speciaal voor de kinderkamer zogenaamde lage temperatuurverwarmingen bestaan?...

Leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms...

Tips voor een leuke babyshower

De babyshower komt uit de Verenigde Staten waar het er (naar Nederlandse begrippen) nogal groots en meeslepend aan toe kan gaan. Een afgehuurde locatie met een lange gastenlijst, uitnodigingen, hapjes en versieringen op basis van een thema, veel en dure cadeaus voor...

6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Na twee lange nachten in het Vlietland ziekenhuis, waar ons meisje is opgenomen, besluit ik een lijstje te maken met leuke uitstapjes voor als we naar huis mogen. Het ziekenhuis is zeker niet het leukste uitstapje, maar wat dan wel?

Soms is het lastig om een leuke dag te plannen met een baby van 6 maanden. Gelukkig heb ik al wel geleerd wat mijn kleine meid leuk vindt. Graag deel ik met je mijn tips voor leuke uitjes met je baby:

Boswandeling

Ons meisje vindt het heerlijk om te wandelen, zowel liggend in de kinderwagen maar misschien nog wel meer in de draagzak. Nieuwsgierig kijkt zij in het rond en volgt ieder takje en blaadje van de bomen. De zonnestralen die dan warm in haar gezichtje schijnen zorgen voor een heerlijke niesbui.

Zelf vind ik het heerlijk om in beweging te zijn op deze manier, kleine meid lekker warm tegen m’n buik en zelf de geur van het bos in ademen.

Bergse Bos

Woon je in Brabant? Ga dan eens naar het Bergse Bos in Bergen op Zoom. Je hebt daar prachtige wandelpaden, een meer, een zandheuvel en zelfs een blote voeten pad. Heerlijk voor de iets oudere kindjes; gegarandeerd vieze voeten! Dit staat dus ook zeker op mijn to do lijst voor als ze straks kan lopen.

Oh en een tip; ben je daar toch in de buurt? Ga eens langs bij Brasserie de Berk. Aan de rand van het Bergse Bos vind je deze super sfeervolle brasserie. Zelfs in de wintermaanden kun je er buiten zitten want dan staan er charmante blokhutjes op het terras. Uitgerust met een eigen ‘kampvuurtje’ waan je je bijna in Oostenrijk. Wel even reserveren van te voren.

Babyzwemmen

Niets is leuker dan jouw kleintje zo vroeg mogelijk kennis laten maken met water. Zo ga ik iedere week babyzwemmen met ons meisje. Maar vrij zwemmen is natuurlijk ook super leuk. Lekker bij mama of papa op de arm, of in een babyzwemband. (Kijk wel even of jouw kleintje goed in de zwemband past)

Zo kan de kleine op zijn of haar manier gewend raken aan het water, de spetters in het gezichtje en de andere kindjes in het water.

Onze meid vindt het geweldig, ze spettert er vrolijk op los en gaat zelfs zonder protest met mama of papa kort mee onder water. Een zwembadtip; Port Zélande. Naast een babybadje en boxen/bedjes, kun je je zelfs opgeven voor babyzwemmen of babymassage.

Dieren kijken

Baby’s reageren al vrij snel op dieren, dus wat is er nou leuker om deze beestjes op te zoeken? Dit kan uiteraard in de dierentuin. Hier is vaak van alles te zien, van mooie kleurtjes bij de visjes tot indrukwekkende koppies als ze de lange nekken van de giraffen zien.

Vind je de dierentuin toch iets boven het budget? Zoek een leuke kinderboerderij op. Er is er altijd wel eentje in de buurt. Neem stukjes groente mee zodat jouw kindje dit misschien al kan voeren. Lukt dit nog niet? Doe het dan zelf, zo komen de diertjes dichtbij jou en je kindje. Vaak vinden zij het reuze interessant dat er zo’n dier dichtbij hun en mama komt.

Babyspeeldate

Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om een speeldate te plannen met leeftijdsgenootjes. Kindjes leren veel van elkaar. En als de kindjes leuk spelen, kunnen de mama’s gezellig bijkletsen onder het genot van een kopje thee.

Vanaf ongeveer 9 maanden: fietsen

Liever naar buiten? Ga gezellig een stukje fietsen. Dit kan vanaf ongeveer 9 maanden. Ik moet dus nog even wachten voor ik er met m’n kleine meid op uit kan gaan.