Welke leuke dingen kun je eigenlijk doen voor een dagje uit met kinderen in Zeeland? Zeeland is de provincie van Nederland waar je meteen een vakantiegevoel hebt als je er bent. De zee, het strand, de duinen en de natuur is er prachtig. En in Zeeland zijn er ook genoeg activiteiten of bezienswaardigheden voor gezinnen met kinderen. Lees snel verder en ontdek al onze tips en aanraders voor een leuk dagje uit met kinderen in Zeeland!

Water(pret) in overvloed

Zeeland is omringd met water. Met 650 kilometer kustlijn is het vanzelfsprekend dat je overal snel bij het water bent. Stranden zijn er in overvloed, net zoals de mogelijkheid voor watersporten. Natuurlijk is een dagje strand als dagje uit met kinderen in Zeeland leuk. Hier kunnen ze schelpen zoeken, kuilen graven, vliegeren of lekker bij de zee spelen. Plezier gegarandeerd!

Een andere leuke activiteit met kinderen is snorkelen. Voor duiken hebben de kinderen vaak een bepaalde leeftijd nodig, maar snorkelen kan iedereen met zwemdiploma’s. Op het Grevelingenmeer worden snorkeltochten aangeboden. In de haven Springersdiep ga je dan met een boot het Grevelingenmeer op. Alle benodigde snorkelspullen zoals bril, snorkel, drijfvest, vinnen, waterschoenen en snorkelpak worden voor je meegenomen. Heel leuk om samen te doen! Loop gewoon eens het duikcentrum in Renesse binnen voor meer informatie.

Ridders, prinsessen en molenaars

Een klein stukje over de grens vind je Het Gravensteen in Gent. In deze middeleeuwse burcht in Vlaanderen voelen kinderen zich echte ridders of prinsessen. Het verdedigingssysteem van de burcht is bijna helemaal intact gebleven en de unieke interactieve computergestuurde gids geeft je het gevoel of de geschiedenis opnieuw tot leven komt.

Uit-met-kinderen-Zeeland-fietsen

Fietsroute voor een dagje uit met kinderen in Zeeland

De Zak van Zuid-Beveland is een fietsroute door het karakteristieke landschap van het Zeeuwse Zuid-Beveland. Het is een korte route, dus geschikt voor kinderen en een hele leuke ervaring. Er staan veel molens langs de route en in sommige molens is het mogelijk om binnen te kijken. De molenaar legt graag uit dat de molens een eigen taal hebben en na de fietstocht kunnen de kinderen de molens misschien verstaan. De route bestaat uit drie rondjes, ieder rondje heeft een andere afstand. Zo kunnen jullie zelf bepalen welke afstand geschikt is voor een dagje uit.

Zeehonden kijken in Zeeland

Een bezoek aan de (jonge) zeehonden van zeehondenopvang A Seal in Stellendam op het eiland Goeree-Overflakkee als dagje uit met kinderen in Zeeland zal zeker in de smaak vallen bij kinderen. Eigenlijk is dit eiland een onderdeel van Zuid-Holland, maar in de volksmond is het een onderdeel van Zeeland. A Seal is niet zo groot, maar je kunt hier wel zien hoe liefdevol de zeehonden hier opgevangen worden en hoe de ze weer klaar worden gestoomd om weer in de zee te kunnen leven bij hun soortgenoten. Meestal gaat het om zeehonden die hun moeder zijn kwijt geraakt en nog niet voor zichzelf kunnen zorgen. Bij A Seal leer je ook het verschil tussen grijze zeehonden en andere zeehonden.

Nog meer zeehonden zien? Vanuit de haven van Colijnsplaat vertrekt er een boottocht naar de zandbanken waar je zeehonden kunt spotten. De tocht duurt tweeënhalf uur en de kans is zeer groot dat je de zeehonden kunt bekijken in hun natuurlijke omgeving.

Geitenboerderij de Mèkkerstee

Uitjes met kinderen naar plekken waar dieren zijn, vallen meestal wel goed in de smaak. Zo is de geitenboerderij De Mèkkerstee aan de rand van Ouddorp ook een aanrader. Hier grazen maar liefst 300 geiten en er zijn ook nog kippen, paarden, cavia’s en een varken. Behalve dat het leuk is om kennis te maken met het boerenleven, kun je hier ook heerlijk zelfgemaakte appeltaart, ijs of biologische geitenkaas eten. En als kers op de taart is er ook nog een speeltuin.

Bezoek een natuurspeeltuin als dagje uit met kinderen in Zeeland

Speelplekken zijn er genoeg in Zeeland. Zo is er de ‘Buutenplaets natuurspeeltuin’ in Ooltgensplaat, aan oostkant van het eiland Goeree-Overflakkee. In deze natuurspeeltuin is voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kinderen worden hier uitgedaagd om creatief te spelen. Er is een zand-waterspeelplaats, je kunt er hutten bouwen, klimmen en klauteren. Er zijn picknickbanken en in het naastgelegen paviljoen ‘Sluishaven’ kan er ook wat lekkers worden gegeten en gedronken.

Uit-met-kinderen-Zeeland-speeltuin

Nog meer speeltuinen in Zeeland

Bij Speelpaleis Bambini in Vlissingen kunnen de kinderen glijden, klimmen en klauteren en tal van andere activiteiten ondernemen. Bij speeltuin De Flipjes in Ouddorp vind je schommels, wippen, trampolines, draaimolens, glij- en kabelbanen, een draaischijf en nog veel meer. Ook de speelboerderij Pierewiet is een leuk dagje uit met kinderen in Zeeland. Hier is behalve speeltuin ook een kinderboerderij, skelters, trampoline, schommels en een kabelbaan. Ook fijn voor de kleinsten: er is een speciale plek voor peuters. Ook binnen is er speelruimte met onder andere een groot klimrek, zodat kinderen bij een regenbui gewoon lekker door kunnen klimmen en knutselen.

Ontsnap samen van Prison Island

Prison Island in Middelburg klinkt spannend en dat is het ook. Het is een uitdagende speelplek voor het hele gezin: werk goed samen en ontsnap uit de 20 cellen op het eiland! Het is een combinatie van een Escape Room en het programma Fort Boyard.

Boerenhoeve Nieuwvliet

Op Boerenhoeve Nieuwvliet (West-Zeeuws-Vlaanderen) kun je behalve kamperen ook leuke activiteiten doen. Bijvoorbeeld een potje boerengolf spelen, maar ook kruisboogschieten, klootschieten en voetbalgolf. Ben je een echte durfal, dan kun je ook gaan Deltavliegen of Parapenten. Er is ook een speeltuin voor de kleintjes als je op zoek bent naar een dagje uit met kinderen in Zeeland.

Actief doen aan en op zee

Bij Moio Beach in Cadzand kun je verschillende leuke beach activiteiten doen, zoals bijvoorbeeld bumpervoetbal. Met kinderen vanaf acht jaar kun je ook gaan suppen: staand op een grote surfplank door de branding heen paddelen. Na afloop kun je bij het strandrestaurant terecht voor een drankje en een hapje.

Uit-met-kinderen-Zeeland-zwemmen

Zwemmen in Zeeland

Zwemmen met de kinderen is natuurlijk altijd leuk als dagje uit met kinderen in Zeeland. Zeeland heeft natuurlijk de zee en de meren, maar ook een aantal heel leuke zwembaden. In het openluchtzwembad De Spetter in Tholen zijn er ook tijdens het hoogseizoen verschillende activiteiten, zoals dauwzwemmen, een zwemmarathon, een kampeernacht of een zwemvierdaagse. Het is wel fijn als je kinderen dan hun zwemdiploma hebben gehaald. Het openluchtzwembad in Aardenburg heeft verschillende baden, inclusief een peuterbad. Daarnaast is er een ligweide, een petanque baan, een speeltuin en een panna veld. Er is ook een overdekt LEGO speelparadijs.

De indrukwekkende Deltawerken met speelplezier

Het Deltapark Neeltje Jans is een heel bijzonder uitje met kinderen: leuk, mooi en leerzaam. Bij Neeltje Jans vloeit de natuur, cultuur en techniek geruisloos in elkaar over en op zo’n manier dat het voor jong en oud genieten is. Hier ontdekt men alles over de indrukwekkende stormvloedkering en de mosselcultuur van Zeeland. Ook de trieste gebeurtenis van de overstromingsramp wordt hier belicht.

Maar er is ook het grote zeeaquarium Aquapolis waar je kennis maakt met de onderwaterwereld. Maar er zijn nog meer leuke kinderactiviteiten in dit park, zoals de zeehondenshow. Je kunt uitwaaien in de orkaanmachine, spelen op de waterspeelplaats of griezelen bij de 3D film. Er bestaat ook nog de mogelijkheid om een rondvaart over de Oosterschelde te maken.

Pretpark Mini Mundi als dagje uit met kinderen in Zeeland

Het pretpark Mini Mundi in Middelburg is een groot feest voor kinderen. Hier is eigenlijk Walcheren in het klein nagebouwd, inclusief de monumentale gebouwen van Walcheren, er is een indoor speeltuin en verschillende (outdoor) attracties. Er is ook een achtbaan, een tien meter hoge ballontoren en een schommelschuit. Maak een rondje met de Mini Mundi Express of draai rond in de authentieke carrousel. Bij minder weer kunnen de kinderen zich ook vermaken in de grote indoorspeeltuin. En als de kinderen honger krijgen, zijn er versgebakken pannenkoeken.

Op avontuur in de vestingstad Hulst

De vesting in Hulst is een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Hier kun je een speciale kinderroute volgen. Hier kom je alles te weten over de vestingwallen, de ravelijnen, de bolwerken, de middeleeuwse soldaten en de listige vos Reynaert.

Minigolf als dagje uit met kinderen in Zeeland

Een potje minigolf tussen levensechte dieren

Bij GlowGolf Middelburg kun je een potje minigolf spelen tussen de olifanten, apen en tijgers. De 3-dimensionale dieren zullen grote indruk maken op de kinderen en het speciale blacklight effect zorgt voor een prachtig decor. Zo wordt een potje minigolf voor het hele gezin een bijzondere ervaring. In je Renesse kun je ook gewoon buiten een potje minigolf spelen. Of je gaat naar de fraaie 18-holes-minigolfbaan met kunstgras in Goes. Deze golfbaan is omringd met groen en hier kun je ook een hapje eten als lekkere afsluiting van een dagje uit met kinderen in Zeeland.

PS. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk hier dan ook voor onze tips voor een dagje uit in Noord-HollandUtrechtBrabant of Zuid-Holland.