Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

Het Oertijdmuseum in Boxtel is ook wel bekend als het Dinosaurusmuseum en het is het grootste geologische museum van Nederland. een walhalla voor dinoliefhebbers! Zin in een dagje tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit alle tijdperken? Lees dan snel verder.

Wat is het Oertijdmuseum in Boxtel?

Het Oertijdmuseum ofwel Dinosaurusmuseum in Boxtel is gelegen naast de snelweg A2 en is erg makkelijk te bereiken. Het museum is niet alleen voor de jonge dinoliefhebber een groot feest, er is voor zowel jong als oud genoeg te beleven en te leren. In het Oertijdmuseum kun je verschillende educatieve speurtochten en oertijdspelletjes doen. Verder is er een bioscoop waar boeiende films worden afgespeeld rondom het tijdperk van de dinosaurussen. En binnen hangt het skelet van de grootste potvis van Nederland en staan vele dinosaurusskeletten. Zelfs eentje van een T-Rex!

Buiten is er een speeltuin, een oertijdtuin en oertijdwoud. Tussen de meer dan 1.000 soorten bomen en struiken staan allerlei levensechte modellen van dieren uit lang vervlogen tijden. Zo veel dino’s en zo levensecht, onze zoon keek zijn ogen uit. Het Oertijdmuseum is een leuk uitje met kinderen in Brabant, en een educatieve en leuke ervaring!

dino-breed

Wat kun je allemaal doen in het Oertijdmuseum?

Ontdek alles over dinosaurussen en de oertijd

Het Oertijdmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 uur. Binnen wandel je tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit de oertijd. Buiten struin je door de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met reusachtige dinosaurussen en andere dieren uit lang vervlogen tijden.

dino-close

dino-skelet

Arboretum

In het arboretum vind je bomen en struiken met bijzondere eigenschappen, zoals de benzinestruik, kiespijnboom en zakdoekjesboom. De unieke bomen, zoals de Ginkgo, Magnolia en diverse cipressen, voeren je direct terug naar het Trias, het Jura en het Krijt-tijdperk.

Oertijdtuin en Oertijdbos

Wanneer je naar buiten loopt via het restaurant van het museum, kom je in de oertijdtuin. De oertijdtuin is ruim vier hectare groot en ligt rondom het museumgebouw. In de tuin vind je diverse dinosaurussen. Het Oertijdmuseum doet hier zijn bijnaam als Dinosaurusmuseum duidelijk eer aan! Ook kun je vanuit de tuin in het Oertijdbos komen. In het bos kun je een wandeling maken via een speciaal wandelpad. Je ontdekt er nog meer dino’s en andere dieren uit de oertijd en je kunt de puzzelroute volgen om kans te maken op een leuke prijs.

dino-groot

Speeltuin

Uiteraard mag een speeltuin voor de allerkleinsten niet ontbreken in het Oertijdmuseum. Even lekker rondrennen, schommelen en spelen terwijl de ouders een oogje in het zeil houden.

Eten en shoppen

Tijdens je bezoek aan het Oertijdmuseum kun je op verschillende plekken even uitrusten met iets lekkers om te eten. Er is een restaurant in het museum en aan de rand van het bos is ook nog een terras waar je drinken en ijsjes kunt krijgen.

Na afloop van een fijne dag kun je uiteraard allerlei souvenirs kopen. Het assortiment is bijzonder breed, van fossielen en dinosaurustanden, tot mineralen, kristallen en speelgoed. Voor ieder wat wils!

Aanvullende informatie over Het Oertijdmuseum in Boxtel

Het Oertijdmuseum is het grootste geologisch museum van Nederland. Het museum is in 1999 geopend, in 2007 is de dinosaurushal aangebouwd en is de oertijdtuin uitgebreid. Het museum is leuk voor jong en oud en er worden regelmatig workshops en lesprogramma’s georganiseerd, onder andere voor scholieren. Jaarlijks ontvangt het museum meer bezoekers. In 2019 waren er al meer dan 85.000 bezoekers.

Adres Oertijdmuseum, Bosscheweg 80 in Boxtel
Entreeprijzen: volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar €12,50; kinderen van 3 t/m 11 jaar €9,50.
Korting! Helaas accepteren ze bij het Oertijdmuseum geen Museumkaart, 65+-pas, ANWB- of andere kortingskaarten.
Open van dinsdag tot en met zondag van 10:00-17:00 uur
Leuk! Je kunt er ook kinderfeestjes geven!

Kijk voor meer informatie op www.oertijdmuseum.nl