Trouwen tijdens je zwangerschap

Trouwen is natuurlijk bijzonder, voor iedereen. En trouwen tijdens je zwangerschap is misschien nog wel extra bijzonder. Een groeiende buik maakt die dag nog net een tikkeltje specialer, en geeft de dag nog meer liefde. Je moet dan natuurlijk wel met een aantal zaken...

Berend Botje: Het mysterie van het ei

Vanaf 19 januari 2022 is de avontuurlijke film Berend Botje thuis te bewonderen op DVD of via Video on Demand. Deze familiefilm wil je echt zien, want de avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend Botje weet...

Vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het?

Erythema infectiosum, ofwel de vijfde ziekte bij mijn baby, wat is het? Het gaat hier om een besmettelijke vlekjesziekte, die vooral bij kinderen voorkomt. Het kind krijgt over het hele lichaam rode vlekjes en vaak voelen ze zich ook niet zo lekker. Veel kinderen...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Wat is hoogsensitiviteit en wat betekent het voor mijn kind?

Hoogsensitiviteit is tegenwoordig geen onbekende term meer. De meeste mensen weten wel ongeveer wat het betekent, steeds meer volwassenen herkennen zich erin en herkennen het soms ook bij hun kinderen. In de jaren '90 introduceerde Elaine Aron, klinisch...

Het Oertijdmuseum in Boxtel, ook bekend als het Dinosaurusmuseum, is het is grootste geologisch museum van Nederland. Zin in een dagje tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit alle tijdperken? Lees dan snel verder.

Wat is het Oertijdmuseum in Boxtel?

Het Oertijdmuseum ofwel Dinosaurusmuseum in Boxtel is gelegen naast de A2 en is erg makkelijk te bereiken. Het museum heeft veel te bieden voor jong en oud. Je vindt er verschillende educatieve speurtochten en oertijdspelletjes. Er is een bioscoop waar diverse films worden afgespeeld. En binnen hangt het skelet van de grootste potvis van Nederland en staan vele dinosaurusskeletten. Zelfs eentje van een T-Rex!

Buiten is er een speeltuin, een oertijdtuin en oertijdwoud. Tussen de meer dan 1.000 soorten bomen en struiken staan allerlei levensechte diermodellen uit lang vervlogen tijden. Onze zoon keek zijn ogen uit. Het Oertijdmuseum is een leuk uitje met kinderen in Brabant, en een educatieve en leuke ervaring!

dino-breed

Wat kun je allemaal doen in het Oertijdmuseum?

Ontdek alles over dinosaurussen en de oertijd

Het Oertijdmuseum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 uur. Binnen wandel je tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit de oertijd. Buiten struin je door de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met reusachtige dinosaurussen en andere dieren uit lang vervlogen tijden.

dino-close

dino-skelet

Arboretum

In het arboretum vind je bomen en struiken met bijzondere eigenschappen, zoals de benzinestruik, kiespijnboom en zakdoekjesboom. De unieke bomen, zoals de Ginkgo, Magnolia en diverse cipressen, voeren je direct terug naar het Trias, het Jura en het Krijt-tijdperk.

Oertijdtuin en Oertijdbos

Wanneer je naar buiten loopt via het restaurant van het museum, kom je in de oertijdtuin. De oertijdtuin is ruim vier hectare groot en ligt rondom het museumgebouw. In de tuin vind je diverse dinosaurussen. Het Oertijdmuseum doet hier zijn bijnaam als Dinosaurusmuseum duidelijk eer aan! Ook kun je vanuit de tuin in het Oertijdbos komen. In het bos kun je een wandeling maken via een speciaal wandelpad. Je ontdekt er nog meer dino’s en andere dieren uit de oertijd en je kunt de puzzelroute volgen om kans te maken op een leuke prijs.

dino-groot

Speeltuin

Uiteraard mag een speeltuin voor de allerkleinsten niet ontbreken in het Oertijdmuseum. Even lekker rondrennen, schommelen en spelen terwijl de ouders een oogje in het zeil houden.

Eten en shoppen

Tijdens je bezoek kun je op verschillende plekken even uitrusten met iets lekkers om te eten. Er is een restaurant in het museum en aan de rand van het bos is ook nog een terras waar je drinken en ijsjes kunt krijgen.

Na afloop van een fijne dag kun je uiteraard allerlei souvenirs kopen. Het assortiment is bijzonder breed, van fossielen en dinosaurustanden, tot mineralen, kristallen en speelgoed. Voor ieder wat wils!

Aanvullende informatie over Het Oertijdmuseum in Boxtel

Het Oertijdmuseum is het grootste geologisch museum van Nederland. Het museum is in 1999 geopend, in 2007 is de dinosaurushal aangebouwd en is de oertijdtuin uitgebreid. Het museum is leuk voor jong en oud en er worden regelmatig workshops en lesprogramma’s georganiseerd, onder andere voor scholieren. Jaarlijks ontvangt het museum meer bezoekers. In 2019 waren er al meer dan 85.000 bezoekers.

Adres Bosscheweg 80 in Boxtel
Entreeprijzen: volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar €11,50; kinderen van 3 t/m 11 jaar €8,50.
Korting! Helaas accepteren ze bij het Oertijdmuseum geen Museumkaart, 65+-pas, ANWB- of andere kortingskaarten.
Open van dinsdag tot en met zondag van 10:00-17:00 uur
Leuk! Je kunt er ook kinderfeestjes geven!

Kijk voor meer informatie op www.oertijdmuseum.nl

PS: Heb je nog geen genoeg van alles wat met dinos te maken heeft? Dan kun je deze vakantie ook nog met korting naar World of Dinos in Utrecht of Amsterdam.