Wil je een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland? Dan zit je helemaal goed! Er zijn zo veel leuke activiteiten met kinderen te ondernemen, dat het knap lastig wordt daar iets uit te kiezen. De vraag is waar jij en de kinderen blij van worden. Is dat van een dagje avontuur, natuur of cultuur? We hebben de leukste opties voor een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland op een rij gezet.

Spido rondvaart Rotterdam

Je kinderen zullen hun ogen uitkijken wanneer ze op een rondvaartboot van de Spido door de Rotterdamse havens mogen varen. Ze zien hoe duizenden vrachtwagencontainers op één schip worden geladen. Alles is hier van duizelingwekkende grootheid. En Rotterdam bekijken vanaf het water is sowieso een aanrader als je kiest voor een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland!

Miniworld: het Madurodam van Rotterdam

Extra klein lijkt alles daarna bij Miniworld Rotterdam dat handig dicht bij het Centraal Station ligt. Kinderen vinden het prachtig om de miniatuurtreintjes te zien rijden, de wisseling van dag en nacht mee te maken en allerlei gebouwen en objecten te ontdekken en herkennen, die ze even daarvoor in het echt hebben gezien. Er is veel interactie mogelijk, druk op een van de knoppen in Miniworld en doe bijvoorbeeld de lichten aan in Feyenoord Stadion, zie hoe de kermis in actie komt of laat treinen tijden. En kun jij Spiderman spotten ergens tussen de hoge gebouwen van Rotterdam?

Dagje-uit-met-kinderen-in-Zuid-Holland-euromast-beklimmen

Euromast beklimmen als dagje uit met kinderen in Zuid-Holland

Op grote hoogte raken kinderen pas echt onder de indruk, en waarschijnlijk jij zelf ook. Opnieuw kunnen jullie genieten van Rotterdam en wéér vanuit een ander perspectief. Met de lift ben je in de Euromast binnen 30 seconden op 100 meter hoogte en heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam. De echte durfal kan nog verder omhoog in de glazen euroscoop en op 185 meter nog verder kijken.

Laurenskerk beklimmen in Rotterdam

Heb je een kind met veel doorzettingsvermogen en energie? Bezoek en beklim dan de mooie Laurenskerk. Tijdens het beklimmen van de meer dan 300 traptreden vertelt een gids spannende verhalen. Bovenop de toren van de Laurenskerk kunnen jullie voldaan genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Kaarten zijn op de dag zelf te koop, per klim is een maximum van 15 personen. Dit is een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Als een echte kapitein in het Maritiem Museum

In het Maritiem Museum voelt je kind zich een avonturier en maakt kennis met stoere zeehelden en hun verhalen. Even later voelt je kind zelf hoe het is om als kapitein een miniboot te besturen in een oude gracht van Rotterdam. Lekker ravotten, vissen vangen, een zeilboot besturen, een brand blussen en een vrachtboot bevoorraden kan in Professor Plons’ Spetterclub, het speciale speelgedeelte van het museum. Aanrader voor een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland! En op loopafstand vanaf de Spido-opstapplaats.

Pannenkoekenboot Rotterdam

Als je nog niet genoeg van het water en de stad hebt gezien kun je de dag afsluiten met een pannenkoek en een rondvaart op de Pannenkoekenboot. Terwijl jullie genieten van een heerlijke pannenkoek, vaart de boot langs de Rotterdamse havens en skyline.

Een hele dag vermaak in Plaswijckpark

Plaswijckpark is al een paar generaties een begrip in Rotterdam en omstreken. Het wordt niet voor niets familiepark genoemd: het 15 hectare grote park heeft genoeg in zich voor een dag vermaak voor het hele gezin. In dit recreatiepark kun je onder andere zwemmen en spelen in Speelwijck, dieren bekijken in Dierenwijck en je kunt er de rust op zoeken, wandelen, varen en griezelen in Wandelwijck.

Dagje uit met kinderen in Zuid-Holland binnenhof

Bezoek het Binnenhof in Den Haag

Den haag is als hoofdstad al net zo boeiend als de hele provincie Zuid-Holland. Ook hier zijn allerlei leuke mogelijkheden voor een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland te vinden. Bij deze uitjes ligt het accent vooral op cultuur en educatie. Hoe zou je anders in Den Haag willen beginnen, dan met een interessante rondleiding door de verschillende gebouwen op het Binnenhof; de Eerste en Tweede Kamer en de Ridderzaal. Hoe cool is het om dat nu eens van binnen te mogen bekijken en wie weet lopen jullie nog bekende ministers tegen het lijf!

Museon in Den Haag

Een bezoek aan het Museon betekent een leerzaam dagje uit voor het hele gezin. Hier kunnen jullie samen de wereld ontdekken. Leren en plezier hebben gaan hier tegelijk op. In het oude winterpaleis van koningin-moeder Emma vindt je de fantasievolle stukken van Escher. Zijn optische illusies zijn ontzettend boeiend en je raakt er niet op uitgekeken. Het blíjft leuk om vanuit dit museum een selfie te sturen naar opa en oma waarop jouw kind opeens veel groter is dan jij.

Kinderboekenmuseum Den Haag

Het allerleukste museum voor boekenwurmpjes: in het Kinderboekenmuseum kan vooral gespeeld worden door de kleintjes en is er veel interactief vermaak voor wat grotere boekenliefhebbers. Ook voor ouders is het superleuk om te zien hoe personages uit bekende prentenboeken tot leven komen en je verhalen kunt naspelen samen met je kind. Verder kan je je hart ophalen aan jeugdliteratuur en prachtige originele boekenillustraties bekijken.

Madurodam, een leuk dagje uit met kinderen in Zuid-Holland

Waar een klein land groot in is, ontdek je samen met je kind in Madurodam. Dit is dé locatie voor een dagje uit met kinderen. ‘Wat is Nederland mooi’, verzuchten jullie straks samen. Door de vele interactieve attracties en bezienswaardigheden breng je hier samen al snel een groot gedeelte van de dag door.

Dagje uit met kinderen in Zuid-Holland Sea Life Scheveningen

Sea Life in Scheveningen

Zijn jullie daarna toch nog toe aan iets meer ‘real life’, dan kun je je hart ophalen bij Sea Life in Scheveningen. In dit grote zeeaquarium kunnen jullie zien hoe prachtig het leven in de oceanen is.

Familiepark Drievliet in Den Haag

Familiepark Drievliet in Den Haag is leuk voor kinderen van jong tot oud. Datzelfde geldt voor attractiepark Duinrell waar je kind ook nog eens veel waterplezier kan beleven.

Het Omniversum

In het Omniversum is een film bekijken een spectaculaire belevenis. Het scherm staat als een halve bol om het publiek heen waardoor je omringt wordt door het beeld én het geluid. Behalve hoorbare signalen kun je de extra lage tonen ook goed voelen. Je kunt kiezen uit diverse films, met name op het gebied van natuur en wetenschap.

Museum de Prinsenhof in Delft

In museum de Prinsenhof in Delft kun je van alles beleven over de Nederlandse geschiedenis. Wat dacht je van het bekijken van de plek waar Willem van Oranje werd vermoord en waar de echte kogelgaten nog in de muur te zien zijn? Ook leer je hier alles over oude meesters zoals Johannes Vermeer en over het ontstaan van het prachtige Delfts Blauw. Een Hollandser dagje uit met kinderen in Zuid-Holland kan bijna niet.

Rijksmuseum van Oudheden

In Leiden gaat een nog grotere wereld voor jullie open. Leiden is een prachtige stad waar je heel veel leuke dingen kunt doen met kinderen. We hebben ook nog een blog met tips voor leuke uitjes in Leiden. Een van onze persoonlijke favorieten is een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden. Hier maakt je kind kennis met de Romeinen en de Egyptenaren. En als je kind fan is van de boeken van Dummie de Mummie kan het hier helemaal zijn hart ophalen.

Trix bezoeken in Naturalis

Eindelijk weer open na een lange verbouwing: museum Naturalis. Hier moesten we snel naar toe, aangezien we ook al hadden genoten van de dino’s in het Oertijdmuseum in Boxtel. In Naturalis kun je met kinderen op ontdekkingstocht langs verschillende tentoonstellingen waarin bijzondere vondsten uit onze natuur wordt getoond. Wat dacht je van alle fossielen en stenen die daar te zien zijn? Of van het skelet van Trix, een heuse tyrannosaurus rex? Het kan niet anders of hier raken jullie onder de indruk van de duizelingwekkende oudheid van deze tentoongestelde voorwerpen.

Dagje uit met kinderen in Zuid-Holland

Terug in de tijd in themapark Archeon

In het themapark Archeon waan je je écht in de tijd van de prehistorie, de Romeinse tijd of de Middeleeuwen. Dat komt omdat er allemaal vrijwilligers rondlopen die zich als bewoner uit die tijden voor doen. Zo creëren ze levende geschiedenis. Ook zijn er 43 reconstructies van oude gebouwen te zien, allemaal gebaseerd op archeologische opgravingen. Kinderen kunnen zich daar ook goed vermaken met boogschieten of zelfs zwaardvechten.

Avifauna: dieren en spelen

In Alphen aan de Rijn vind je ook Avifauna: een dierenpark en speeltuin in één. Vogels en alle soorten en maten uit alle delen van de wereld zijn hier te vinden. Een leuke optie voor een dagje uit als je kind en jij oog hebben voor de natuur.

Dagje uit met kinderen in Zuid-Holland aan, op of in het water

Zeg je een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland, dan zeg je water. Overal zie je hoge sloten, prachtige molens die vroeger de polders leegpompten, en grote plassen met rietkragen waar je doorheen kan varen. Het Rottemerengebied bij het riviertje de Rotte, leent zich perfect voor een dagje op het water. Huur een kano en vaar samen langs eilandjes waar je kan picknicken. In dit gebied kun je ook allerlei andere activiteiten ondernemen zoals klimmen, lasergamen en paintballen. Wat is leuker dan met je kind een dagje actief bezig te zijn en grenzen te verleggen?

En dan is er natuurlijk in Zuid-Holland nog de lange kuststrook met de vele duinovergangen. Op elk moment van de week en op elk moment van het jaar staat het strand tot je beschikking. Gratis en voor niets! Houden jullie van rust? Kijk dan eens hoe je het vindt op de Nieuwe Maasvlakte. Een prachtig strand waar je heuse fossielen kunt vinden omdat het strand bestaat uit opgespoten zand. Maar willen jullie juist grote schepen zien die op weg zijn naar Rotterdam? Ga dan naar Hoek van Holland voor een lange strandwandeling.

En zoveel andere activiteiten die leuk zijn voor een dagje uit met kinderen in Zuid-Holland nog tot je beschikking! Wat dacht je van een dagje naar het Weizigtpark in Dordrecht, of, voor de echte autoliefhebbers, naar het Louwman Museum in Den Haag? Ook dat zijn prachtige ideeën voor een heerlijk dagje uit met kinderen in Zuid-Holland.

Veel succes met kiezen en veel plezier!

PS. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk hier dan ook voor onze tips voor een dagje uit in Noord-Holland, Utrecht, Brabant of Zeeland.