De leukste kerstfilms voor kinderen op Netflix 2018

Margot - 18-12-2018
shutterstock-760235074-1545164971-41966

De kerstvakantie komt eraan en ik denk dat we er in ons gezin meer naar uitkijken dan voorgaande jaren. Onze zoon gaat sinds de zomervakantie naar school en nu het eind van het jaar nadert merk ik dat zijn batterijtje wel op is. Zeker na de spannende weken rondom Sinterklaas. De paar middagen die we 'm thuis hebben gehouden waren niet genoeg om bij te komen, tijd dus voor rust en bezinning in de laatste weken van dit jaar. Hadden we eerst nog wilde plannen voor een paar daagjes weg met zijn drieën, nu blijven we fijn thuis. Er is genoeg te doen in de omgeving, en thuis vinden we vermaak door te knutselen, knikkerbanen bouwen en natuurlijk door heerlijke kerstfilms te kijken. Er staan een heleboel leuke kerstfilms op Netflix, de gezelligste voor de kerstvakantie zetten we graag voor je op een rijtje.

Kerstfilms voor alle leeftijden

 • Angela's Christmas

Deze film hebben we inmiddels al gekeken en oh, wat een schatje deze film over dit meisje met een goed hart. Deze korte film (30 minuten) gaat over het kleine meisje Angela dat op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat. Daar ziet ze in de kerststal kindje Jezus in de kou liggen en ze krijgt een idee. Dit hartverwarmende verhaal is gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

 • 48 Christmas Wishes

De brieven van de inwoners van een klein stadje aan de Kerstman zijn kwijtgeraakt. Twee elfjes trekken vanaf de Noordpool richting het stadje om alle verdwenen wensen weer te verzamelen om ze op tijd te bezorgen bij de Kerstman. De twee elven moeten zich vermommen als mensen en vinden het behoorlijk lastig om zich aan te passen aan het stadsleven.

 • Super Monsters en de Wensster

De Super Monsters vieren kerstmis! Deze vriendelijke monstertjes bereiden zich voor op het kerstfeest, de kerstman komt en ze mogen allemaal een wens doen. Lobo wenst dat zijn favoriete nichtje op bezoek komt en Slorp wil overal tegelijk zijn. Komen hun wensen uit?

Kerstfilms vanaf 6 jaar

 • Bob's Broken Sleigh

De enthousiaste elf Bob denkt dat hij de slee van de Kerstman kan verbeteren als cadeau voor hem. Maar eenmaal ver van huis, stort hij neer met de slee. Nu heeft de verdwaalde elf zelf wat magie nodig om weer thuis te komen. Drie rare wezens helpen hem weer naar de Noordpool.

 • Niko en de vliegende brigade

Het rendiertje Niko gaat op zoek naar zijn vader, die lid is van de Vliegende Brigade. Dat zijn de rendieren die de slee van de Kerstman mogen trekken. Niko heeft alleen hoogtevrees, dus die zal hij dan moeten overwinnen. Hij neemt vlieglessen bij zijn vriendje Julius, een vliegende eekhoorn.

 • Holiday classics van DreamWorks 

Vier specials voor de feestdagen met de bekende Dreamworks-vrienden: Kung Fu Panda-kerst, Vrolijk Madagascar, Ezels Shrektaculaire Kerstfeest en Kerstcapriolen van de Madagascar-pinguïns.

Kerstfilms vanaf 9 jaar

 • The Christmas Chronicles (Nederlands gesproken)

Een magische film van de makers van Harry Potter en de Steen der Wijzen en Home Alone. Teddy en Kate, broer en zus, hebben het plan om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan loopt een beetje anders en draait uit op een onverwacht avontuur. Ze sluipen in de slee van de Kerstman en maken een reis waar kinderen alleen maar van kunnen dromen.

Nog meer leuke familiefilms voor in de kerstvakantie

Er zijn ook nog films zonder kerstthema die wel heel fijn zijn om met het hele gezin te kijken tijdens de kerstvakantie. Deze familiefilms lenen zich goed voor een middag met thee en koekjes en dekentjes op de bank:

 • Nanny McPhee (vanaf 6 jaar)

De bijzondere kinderjuf Nanny McPhee (een geweldige rol van Emma Thompson) wordt ingehuurd door weduwe meneer Brown, omdat hij zijn zeven kinderen niet in het gareel kan houden. De kinderen hebben het niet zo op kinderjuffen en krijgen het altijd voor elkaar om ze heel snel weer de deur uit te jagen. Maar Nanny McPhee is anders, zij gebruikt magie...

 • Meester Kikker (vanaf 6 jaar)

Deze film gaat over een gewone klas met gewone kinderen en een gewone meester. Dat lijkt zo, totdat de kinderen uit de klas van van meester Frans door krijgen dat hun meester af en toe in een kikker verandert. Sita en de kinderen uit haar klas helpen de meester in om zijn geheim te bewaren en te beschermen in de gevaarlijke dierenwereld.

 • Dik Trom (Alle leeftijden)

Gebaseerd op de klassieker in boekvorm over Dik Trom. Een vrolijke, eerlijke en gezette jongen die samen met zijn ouders in Dikkedam woont. Daar is iedereen net zo dik, gezellig en uitbundig als hij. Maar dan moet Dik naar Dunhoven verhuizen, waar niemand dik is. Hij wordt verliefd op het mooiste meisje daar, maar ook Viktor heeft een oogje op haar. Ze moeten om haar hand vechten tijdens de lokale zomerwedstrijd.

 • Dolfje weerwolfje (vanaf 6 jaar)

Deze film, gebaseerd op de boeken van Paul van Loon, gaat over de jongen Dolf die op zijn zevende verjaardag ineens in een wit pluizig wolfje verandert. Hij wil niet dat iemand het weet, maar zal hij geheim kunnen houden dat hij af en toe in een weerwolf verandert? Ik kan nog wel even doorgaan met leuke films, want wat dacht je van Shrek, Shrek 2 en Shrek Forever After, of Disney's Tarzan, De Prinses en de Kikker, Lilo & Stitch of Winnie the Pooh? Of andere leuke Nederlandse films zoals Minoes, Wiplala en alle films van Mees Kees..

Heel veel kijkplezier en een heel fijne kerstvakantie toegewenst!      
Headerfoto: Galina Tiun via Shutterstock

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners