7 x leuke kerstfilms voor kids op Netflix

Margot - 18-12-2015
debfb9d0-788a-4b10-9791-b43d7ce71fc8-opt-1

Hoera, kerstvakantie! Het is niet bepaald typisch winterweer dit jaar in december, dus lekker buiten sneeuwballengevechten houden, een sneeuwpop maken en sleetje rijden zit er helaas niet in. Toch blijft het een fijne tijd om af en toe op de bank te kruipen met een dekentje en een kop thee of chocolademelk en gezellig samen een typische decemberfilm te kijken. Meer Voor Mama's zet de 7 leukste kerstfilms op Netflix voor kids voor je op een rij:

Een grappige kerstfilm: DreamWorks Holiday Classics

Vanaf 6 jaar

Als je van de DreamWorks films houdt, dan is dit echt een aanrader. De Holiday Classics zijn vier korte tekenfilms met in de hoofdrollen de personages uit Shrek en Madagacar (o.a. de pinguins, Donkey en Shrek zelf). In Kung Fu Panda Holiday moet panda Po de voorbereidingen treffen voor het jaarlijkse winterfeest. Hij moet dit jaar op twee plekken tegelijk zijn en dat kan niet, wat moet hij nu kiezen? In Merry Madagascar moet de kerstman een noodlanding maken op Madagascar en krijgt hij ook nog eens last van geheugenverlies. Nu moeten Alex, Gloria, Marty, Melvin en de pinguins alles op alles zetten om kerstmis te redden. Donkey's Caroling Christmas-tacular is Donkey's eigen musical met kerstliedjes en optredens van zijn vriendein van Far Far Away. En in The Madagascar Penguins in a Christmas Caper belandt pinguin Private per ongeluk als cadeautje in een kerstsok. Hilarisch. Ik hou van die pinguins.

Arthur Christmas

Alle leeftijden

Ik keek de eerste paar minuten en vond 'm al zó leuk! Arthur Christmas is de jongste zoon van de kerstman. Het bezorgen van alle pakketjes wordt op een high tech manier geregeld tegenwoordig, maar op kerstavond gaat het mis. Arthur moet ervoor zorgen dat het allerlaatste pakketje vóór kerstochtend is bezorgd om de magie in stand te houden en kerstmis te redden.

Een heerlijke film voor de kerstvakantie: Mees Kees

Alle leeftijden

Geen kerstfilm, maar wel een ontzettend leuke kinderfilm van Nederlandse bodem. In Mees Kees gaat de juf van Tobias en Sep met zwangerschapsverlof. Omdat de schooldirectrice geen invaller kan vinden, komt stagiair Kees voor de klas te staan. 'Mees Kees' wil vooral leuke dingen doen en spelenderwijs lesgeven. De kinderen zijn dol op hem, maar de directrice is niet enthousiast. En dan komt ook nog de onderwijsinspectie langs...

The Grinch

Alle leeftijden

In 'How The Grinch Stole Christmas' speelt Jim Carrey een groen wezen dat Kerstmis wil stelen van de Who's, de inwoners van het kleine dorpje Whoville. De lieve mensen in het dorp doen echter het hart smelten van The Grinch, dus de vraag is of hij het kerstfeest nog wil verpesten.

Een klassieke kerstfilm: Home Alone 1-2-3

Vanaf 6 jaar

De ultieme kerstfilm uit mijn jeugd, die móet iedereen toch minstens één keer gezien hebben. Ieder jaar komt ie op televisie en nu staan alle drie de delen op Netflix dus kun je een regenachtige dag 'binge watchen'. De achtjarige Kevin wordt door zijn familie per ongeluk vergeten terwijl zijn familie per vliegtuig vertrekt voor kerstvakantie. Terwijl hij alleen thuis is, moet hij het huis (en zichzelf) beschermen voor twee nogal onhandige maar volhardende inbrekers.

Timmy Time: Timmy's kerstverrassing

Alle leeftijden

Deze is voor de allerkleinsten onder ons: Timmy is een broertje van Shaun het schaap en heeft zijn eigen serie. In 'Timmy's kerstverrassing' zijn Timmy en zijn vriendjes druk met de voorbereidingen voor kerstmis: brieven schrijven aan de kerstman, een kerstboom uitzoeken, kerstversieringen maken.. Maar dan gaat het heel hard sneeuwen en worden Timmy en zijn vriendjes ingesneeuwd. Nu kunnen ze niet naar huis! Osbourne en Harriet maken er het beste van en zorgen voor een pyjamafeestje in kerstsfeer.

Mickey's Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse

Alle leeftijden

Uiteraard mag Disney niet ontbreken in dit overzicht met kerstfilms op Netflix! Deze kersttekenfilm uit 2001 worden Mickey en zijn vrienden ingesneeuwd in de 'House of Mouse'. Ze besluiten om daar een kerstfeest te organiseren om Donald Duck op te beuren en in de feeststemming te brengen. Met warme chocolademelk en koekjes en Minnie laat een aantal kerstfilmpjes zien. En gelukkig, zelfs Donald raakt ervan in de kerststemming!

Zie ook onze Netflix kerstfilm top 5 van 2016

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners