Zwanger zijn is ontzettend bijzonder en veel vrouwen willen graag een herinnering aan deze tijd. Jezelf vast laten leggen als zwangere vrouw kan op verschillende manieren, waarvan een fotoshoot natuurlijk de meest voor de hand liggende is. Als je ook op een originele manier je mooie zwangere lijf wilt bewaren en af en toe bewonderen, dan kun je ook een 3D-beeldje van jezelf laten maken. Bij Bellyprint kun je een 3D-print van je zwangere lijf laten maken in het materiaal dat bij jou in het interieur het beste past. Je kunt jezelf dan van alle kanten bekijken, ook na je zwangerschap. Een heel bijzonder aandenken!

Bellyprint Je zwangerschap vastleggen op een unieke manier

Ervaring van Merel met Bellyprint

Donderdagmorgen om half twaalf, Merel belt aan, ze is er samen met haar partner. ‘Ben ik hier goed voor Bellyprint?’, vraagt ze. ‘Natuurlijk, we doen de deur voor je open, loop je het pleintje over?’ In de gang horen we het al: ‘Oh kijk eens, wat veel mooie buiken!’ Als ze binnenkomt wijzen we (natuurlijk) direct waar het toilet is. Daar maakt Merel, net als elke zwangere, dankbaar gebruik van. Haar partner wordt ondertussen geïnstalleerd in de studio en voorzien van een kop koffie. Merel neemt thee en samen kijken ze alle voorbeelden door.

Hoe gaat een Bellyprint in zijn werk?

We bespreken samen in alle rust wat er gaat gebeuren. Met een 3D-camera wordt de zwangere vrouw vastgelegd: er worden in één minuut ongeveer 2.000 foto’s gemaakt die na de opnames tot een compleet beeld in elkaar worden gezet. Daarna bekijken we het resultaat. Ook alle mogelijkheden, zoals de verschillende materialen die gekozen kunnen worden voor de 3D print, worden besproken. Er zijn veel mogelijkheden en de keuze voor materiaal maken is aan de mom-to-be zelf, het moet passen bij jouw eigen stijl, smaak en natuurlijk ook: bij je interieur.

Dan komt vaak de vraag: hou je iets aan of trek je alles uit? Het mag allebei, bij Bellyprint is de keuze aan de zwangere zelf. Merel vertelt dat ze liever haar ondergoed aan houdt. Dat kan, uiteraard.

Aan de hand van de voorbeelden laten we zien hoe het eruit komt te zien als je zwangerschapsondergoed aanhoudt of uittrekt. We leggen uit dat we details op verzoek kunnen verzachten, zoals moedervlekken, littekens en cellulitis. Als we uitleggen dat ons programma een functie heeft om bepaalde details te verzachten omdat de 3D camera zo gedetailleerd is, is Merel om. Ze kiest er alsnog voor om naakt te poseren.

Ook de pose wordt besproken en geoefend. Dat is niet heel ingewikkeld, maar wel belangrijk zodat het ‘model’ zo mooi mogelijk vastgelegd wordt. Er wordt gekeken naar je zwangere buik en welke pose bij de zwangere vrouw past.

Bellyprint-3D-camera

Resultaat van de Bellyprint

Als alle details zijn doorgenomen gaat het heel snel: binnen twee minuten zijn alle foto’s van de zwangere vrouw gemaakt en is alles vastgelegd. Wij beginnen daarna alvast met het nabewerken van de opname. Merel trekt haar badjas weer aan en haar partner – die mee kon kijken met de opname – zegt ‘Dat is een gaaf programma, superleuk om te zien.’

De partner van Merel heeft op ons aanraden het beeldscherm gefilmd, zodat ze het samen terug kunnen kijken. Ondertussen kunnen wij het digitale beeld van Merel ‘in elkaar zetten’. Zodra we de ruwe versie klaar hebben laat ik het hen zien.

We nemen het samen door en Merel is stil. ‘Ben ik dat echt? Ben ik zo mooi?’ Haar partner rolt met zijn ogen, want hij wist dit allang. Dit horen we vaker! Merel ziet zichzelf alleen van boven of van opzij, maar nooit als totaal, en dan zie je zoveel andere dingen. Haar zwangere lijf is prachtig en dat kan ze op deze manier zelf ook goed zien. Merel: ‘Ik heb zo getwijfeld omdat ik dacht dat ik niet mooi zwanger was, maar ik wilde het doen omdat ik de herinnering zo graag wilde. Wat ben ik blij dat ik zo naar mezelf mag kijken!’

Zelf een Bellyprint laten maken?

Ben je zwanger en wil je een 3D print van je zwangere buik bij Bellyprint laten maken? Of wil je een Bellyprint cadeau geven aan een zwangere vriendin, collega of familielid? Het mooiste – en qua timing de meeste kans dat je nog niet bevallen bent – is om een Bellyprint te laten maken tussen de 32 weken zwanger en 36 weken zwanger. Tijdig reserveren voor een Bellyprint is aan te raden, het beste is om ongeveer 4-6 weken van tevoren een afspraak in te plannen.

Bellyprint

Dit artikel over Bellyprint – Je zwangerschap vastleggen op een unieke manier is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.