Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Super leuk. Maar ook een spannende periode met flinke veranderingen, zowel fysiek als mentaal. Waar ga je, naast eventuele misselijkheid of kwaaltjes, de fysieke verandering het eerste aan merken? Je broek en je bh zijn de twee kledingstukken waaraan jij als eerst kunt merken dat je zwanger bent. Je buik en je borsten beginnen immers flink te groeien. In dit artikel geven we je 5 tips voor het kiezen van een geschikte BH voor zwangere vrouwen.

Hoe kies je een geschikte BH voor de zwangerschap?

Samen met de baby die zich in je buik ontwikkelt, groeien je borsten tijdens de zwangerschap elke maand om je lichaam voor te bereiden op een nieuwe fase: de borstvoeding. Je borsten kunnen tijdens je zwangerschap heel geleidelijk groeien, maar ook door verschillende groeispurts. Het is niet ongebruikelijk dat je borsten aan het eind van de zwangerschap ongeveer twee cupmaten groter zijn. Tijdens een groeispurt kan je last krijgen van jeuk en zelfs striae ontwikkelen.

Maar wat is toch de beste bh? Welk model zorgt voor het meeste comfort en de meeste functionaliteit? Om jouw twijfels weg te nemen, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

1. Kies een goed merk

De eerste tip om de juiste bh voor zwangere vrouwen te kiezen is om een merk en model te kiezen dat elastisch is en eventueel verstelbaar. Je kunt hierbij denken aan de bh’s van Carriwell. Carriwell is een Scandinavisch bedrijf dat al sinds 1996 comfortabel en ondersteunend ondergoed ontwerpt en produceert. Dit doen ze voor zowel aanstaande moeders als moeders die borstvoeding geven. In samenwerking met experts als verloskundigen, lactatiekundigen, kledingontwerpers en textielingenieurs ontwikkelen ze de beste voedingsbh’s, buikbanden en zwangerschapstops.

2. Bepaal de juiste maat

Bepaal goed welke maat van een bh je nodig gaat hebben. Vergeet niet dat omvang van je borsten tijdens de zwangerschap flink toeneemt. Na de bevalling kunnen je borsten bij het geven van borstvoeding zelfs nog groter worden. Een knellende bh kan melkkliertjes afsluiten, met ontstekingen tot gevolg. Zorg dus voor de juist maat en kijk goed naar de maattabel van verschillende modellen. Een model met een brede, elastische, verstelbare onderband is ideaal om je veranderende lichaam optimaal te kunnen ondersteunen.

3. Kies voor zachte en elastische stoffen

Geef bij de keuze van jouw ideale zwangerschapsbh voorrang aan zachte en soepele stoffen die zich gemakkelijk aan jouw lichaam aanpassen en toch de nodige stevigheid en ondersteuning bieden.

Een goed voorbeeld zijn de stoffen die gebruikt worden door Carriwell. De bh’s van Carriwell bestaan uit polyamide en elastaan. Ze bieden comfort en voelen fijn aan. Ze ondersteunen goed en geven veel stevigheid. De cups van een Carriwell bh zijn rekbaar en veranderen mee met je borstgrootte. Ze sluiten dus altijd netjes aan, zowel voor als na de borstvoeding.

4. Makkelijk te openen

Veel voedingsbh’s kun je tijdens je zwangerschap al dragen. Het is fijn als je de bh makkelijk kunt openen. Praktisch is immers essentieel voor iedereen met een pasgeboren baby thuis! Een belangrijke tip is dan ook om te kijken of de zwangerschaps- of voedingsbh echt makkelijk te openen is bij het geven van borstvoeding. Een cup die geheel open kan zorgt voor maximaal huid-op-huidcontact met je kindje.

Als je de bh met één hand kunt openen of makkelijk omhoog kunt schuiven in de nacht is dat een sterk pluspunt.

5. Neutrale kleuren

Voedingsbh’s kun je al dragen tijdens de zwangerschap en het is fijn om ze te dragen gedurende de gehele periode dat je borstvoeding geeft. Persoonlijk vind ik het fijn om te kiezen voor neutrale kleuren zoals wit, zwart, blauw en beige. Dit is makkelijk en goed te dragen onder alle kleding in jouw kast.

Tot slot: Hoeveel zwangerschaps- en voedingbh's moet ik kopen?

We adviseren om sowieso twee zwangerschaps- of voedingsbh’s te kopen. Je kunt dan goed afwisselen en ervaren hoe het bevalt als je voeding gaat geven. Als je gedurende een langere periode borstvoeding gaat geven, kun je altijd nieuwe modellen bestellen en je collectie op basis van je eigen wensen verder gaan uitbreiden.

Tip: Koop ook een aantal fijne voedingsshirts en zwangerschapstops. Als ondershirt, om te dragen in bed, of tijdens warme zomerdagen zijn deze shirts ideaal. Je zult er erg veel plezier van hebben!