Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Aanstaande moeders beginnen enthousiast allerlei spullen te verzamelen en de babykamer om te toveren tot een paleisje. Door het enthousiasme wordt er vaak niet nagedacht over de praktische kant van een babykamertje en in de toekomst gekeken. In dit artikel vind je een lijst met de meest voorkomende, grootste fouten die je maakt bij het inrichten van de babykamer.
1. Te druk
Kinderbehang is vaak bedekt met de meest schattige vormpjes en kleuren. Logisch dat je er voor bezwijkt. Bedenk dat in een babykamer ook nog accessoires moeten staan en meubels. Met een heel druk behang wordt de kamer dan een heel druk geheel.
2. Babykleuren
Pastelkleuren zijn leuk voor op een babykamer. Wanneer je baby ouder wordt, een peuter, dan is hij aan ander behang toe. Een klein peuterjongetje vindt het niet leuk om lichtgeel behang te hebben. Bedenk dat je baby snel groot wordt en dat het je veel tijd en geld gaat kosten als je in het kamertje daar geen rekening mee houdt.
3.Te vol
Je bent geneigd om het kamertje zoveel mogelijk op te vrolijken met speelgoed en andere hebbedingetjes. Het is gezellig, maar zeker niet praktisch. Als je kind wat ouder wordt, zal het liever willen spelen, dan slapen in een kamer vol met speelgoed. Bovendien heb je zelf tijdens de babytijd veel ruimte nodig in de kamer. Je voedt, verkleedt en verschoont je baby allemaal in het kleine kamertje.
4. Schattige gordijntjes
Heel schattig die leuke gordijntjes, maar in de praktijk blijkt dat die teveel licht doorlaten. Je kunt het beste een verduisterend gordijn uitkiezen, waardoor je baby altijd goed in slaap kan vallen.
7. Te mooi
Sommige babykamers worden omgetoverd tot een prachtig kunstwerk. Er wordt veel geld en tijd gestoken in het dekbedje, de commode, de kastjes enzovoort. Vergeten wordt dat de kamer voor een baby is. Een baby spuugt, poept, plast, huilt, smeert en is vooral niet zuinig op zijn kamertje. In plaats van dure lakentjes kun je het beste kiezen voor een goedkoop lakentje die je makkelijk weer kunt vervangen.
6. Niet vooruit gedacht
De meest gemaakte fout is dat mensen in een zwangerschap niet vooruit denken. Ze kopen een prachtige wieg en een mooi bedje. Ze vergeten dat een baby zo weer uit dat bedje is gegroeid. Aan te raden is dan ook een bedje dat je kunt verstellen naarmate je kindje ouder wordt.
7. Onveilig
Sommige artikelen zijn superleuk om een babykamertje mee in te richten, maar absoluut niet veilig. Denk aan leuke krukjes en stoeltjes. Als je kindje ouder wordt, zal het daar op gaan klimmen. Zorg voor een kinderbeveiliging op de kastjes en op stopcontacten. Dit zal je veel problemen besparen.
8. Felle verlichting
De verlichting is iets waar meestal niet veel tijd aan wordt besteed. Meestal kies je voor lichten die een ruimte compleet verlichten. Achteraf blijkt dat wanneer je 's nachts je baby wilt gaan verschonen, felle verlichting helemaal niet fijn is. Wanneer je de felle verlichting wel fijn vindt als je in kasten staat te zoeken, kun je nadenken over twee lampen, een felle en een wat meer gedempte lamp.