Wat een goed nieuws, er is een baby op komst! Je bent natuurlijk al veel aan het lezen en regelen en één van de dingen die moet worden gedaan is de babykamer inrichten. Dit wordt door veel aanstaande ouders als een leuk klusje ervaren, het ‘nestje’ maken voor jouw aankomende kindje. Je wil het liefst dat deze in de warmste en veiligste omgeving opgroeit. Hierbij een aantal tips die je helpen bij het inrichten van de babykamer.

De grote verbouwing

Het inrichten van de kamer begint natuurlijk bij het grote werk. Verven, nieuwe vloer, misschien een nieuw raam of een extra muurtje? Bij het klaarmaken van de kamer denk je natuurlijk aan de grootte van de kamer, de kleur en de deur. Heb je ook aan het verwarmen van de ruimte gedacht? De beste temperatuur voor de baby is 16-18 graden, waarin het belangrijk is de temperatuur zo constant mogelijk te houden en dat kan het beste met vloerverwarming. Om deze goed te laten werken moet je zorgen dat je cv-ketel goed onderhouden is. Cv-ketels moeten namelijk minstens één keer per jaar gecontroleerd worden en elke 15 jaar vervangen.

Bedje, kastje en stoeltje

Dan komen de meubeltjes. Bij het inrichten van de babykamer is het belangrijk bewust te zijn van de giftige stoffen die vrijkomen tijdens het verven en verbouwen, zodat jullie tijdens de zwangerschap gezond blijven. Ook kunnen nieuwe producten giftige dampen verspreiden aangezien ze lang ingepakt hebben gezeten in plastic en vaak met giftige stoffen zijn gefabriceerd. Zorg er dus altijd voor dat het kamertje goed gelucht is en pak alle producten uit 48 uur voor het in contact komt met jouw baby. Je kunt ervoor kiezen tweedehands te kopen, aangezien deze producten de dampen niet meer bevatten.

Accessoires maken het af

Tot slot maak je het kamertje vooral echt gezellig met accessoires. Leuke knuffels bijvoorbeeld, een mooi mobieltje dat je boven het wiegje kunt hangen of een mooi schilderij. Denk ook aan de verlichting die veel doet voor de sfeer van een ruimte. Neem eens een kijkje op internet voor leuke (handgemaakte) dingetjes die het kamertje gezellig en sfeervol kunnen maken. Zorg er wel voor dat de veiligheid van jouw kindje altijd voorop staat. Het mobieltje dus buiten bereik en niet te veel knuffels in bed (aangezien dit de ademhaling kan belemmeren).