Als ouder wil je natuurlijk altijd het beste voor je kind. Zo vind je het waarschijnlijk belangrijk dat je kind gezonde voeding, voldoende slaap, frisse buitenlucht en genoeg beweging krijgt. Maar wist je dat ook een gezonde leefomgeving bijdraagt aan de algehele gezondheid én leerprestaties van je kind? In dit artikel lees je wat je moet doen om een zo gezond mogelijk binnenmilieu te creëren!

Zorg voor de juiste temperatuur

De juiste temperatuur binnenshuis ligt tussen de 18 en 22 graden. Als het te warm of te koud in huis is, kan je kind slecht in slaap komen en last krijgen van andere klachten zoals concentratieproblemen en hoofdpijn. Aangezien de zomers steeds warmer worden, is het dan ook belangrijk om naast een goede verwarming ook een airco in huis te installeren. Uiteraard hebben een verwarming en airco meer nut als je huis goed geïsoleerd is. Controleer dus ook eens de isolatie van je ramen en dakbedekking. Met een goede isolatie en nieuwe dakbedekking kun je niet alleen zorgen dat de temperatuur in huis stabiel blijft, je bespaart ook nog eens op de stroomkosten!

Voldoende ventileren en luchten

Het ventileren en luchten van je huis is erg belangrijk. Door slechte ventilatie ontstaan namelijk allerlei gezondheidsklachten zoals oververmoeidheid, allergieën en hoofdpijn. Daarnaast kan onvoldoende ventilatie leiden tot schimmels en muffe geurtjes in huis Zorg dus voor voldoende ventilatieroosters en afzuigingen en zet de ramen regelmatig open om de boel te laten luchten. Let ook op de vochtigheidsgraad in huis. Te veel vocht kan op zijn beurt ook weer leiden tot allerlei klachten. En wist je al dat ook planten helpen bij het gezond houden van de lucht? Planten produceren zuurstof en zuiveren de lucht. Hierdoor hebben planten allerlei positieve eigenschappen, en zorgen ze er voor dat je kind beter slaapt én minder snel ziek wordt. En planten staan nog gezellig en groen in huis ook!

Houd het huis schoon én gezellig

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om je huis schoon te houden, zodat je kind er zorgeloos kan spelen, studeren en slapen. Let er wel op dat je geen chemische schoonmaakspullen gebruikt. Deze kunnen namelijk ook schadelijk voor de gezondheid en het milieu zijn. Tot slot is misschien wel het allerbelangrijkste voor een gezond leefmilieu: een goede en gezellige sfeer in huis. Voorkom stress, wees lief voor elkaar en maak van je huis een plek waar iedereen graag verblijft en zich thuis voelt!