Bijna elke ouder vindt het belangrijk dat zijn of haar kind onder de juiste omstandigheden wordt opgevoed. Zo is het belangrijk dat je kind genoeg beweegt en lekker in zijn of haar vel zit. Als ouder zijnde draag je hier zeker je steentje aan bij en is het erg belangrijk dat je je kind goed op’voedt’. Het gedeelte voeding is hierin van groot belang en heeft een grote bijdrage aan de gezondheid van jouw kind!

Waarom is voeding van belang

De meeste ouders weten wel dat voeding belangrijk is voor de groei van een kind. Echter vergeten veel ouders dat voeding ook zorgt voor een betere gesteldheid. Zo zitten kinderen die gezond eten vaak een stuk beter in hun vel. Dit omdat er in voeding bepaalde stoffen zitten die bijdrage aan je geluk. Om ervoor te zorgen dat ook jouw kind de juiste voeding binnenkrijgt, kunnen de volgende superfoods voor je kind je zeker helpen!

1. De schijf van vijf

Naast dat er een aantal producten zijn die ervoor zorgen dat je kind zich goed ontwikkeld én lekker in zijn of haar vel zit, is het ook van belang dat je zorgt voor een goede variatie qua eten. Het is van belang dat je kind voeding krijgt uit al deze vijf aspecten. Naast dat de voeding van belang is, is ook het eetpatroon enorm belangrijk. Zorg ervoor dat je kind eet volgens een vast patroon. Dit draagt zeker bij aan de gezondheid van je zoon of dochter. Echter naast eetgewoontes en de schijf van vijf zijn er ook een aantal producten die je standaard in huis zou moeten hebben voor je kind!

2. De banaan als superfoods voor je kind!

We weten dat fruit erg gezond is, echter zijn er een aantal producten nog gezonder dan de anderen. Zo is de banaan echt een aanrader. Wanneer je ervoor zorgt dat je kind elke dag tussen de middag een banaan eet, zorgt dit ervoor dat hij of zij gedurende de hele dag net even wat meer energie heeft. Daarnaast zit een banaan bomvol vitamines en zorgt dit ook voor een betere gezondheid van je kind.

3. De peulvrucht draagt bij aan de gezondheid van jouw kind!

Een belangrijk onderdeel van de voeding van jouw kind zou moeten bestaan uit peulvruchten. Hierbij kan je denken aan kikkererwten, sojabonen en linzen. De producten zullen misschien niet direct in de smaak vallen bij je kind, maar hebben wel enorm veel gezondheidsvoordelen. Zo zitten ze vol met eiwitten en laat dat nou net hetgeen zijn waardoor jouw kind snel zal groeien!

4. Walnoten zijn het geheim van sterke kinderen

Wat veel mensen niet weten is dat walnoten bijdragen aan een optimale gezondheid van je kind. Deze vruchten zitten namelijk vol met gezonde vetten, eiwitten, mineralen en vitaminen. De walnoten zorgen ervoor dat het cholesterolgehalte op niveau blijft en verminderd daardoor de kans op hart- en vaatziekten. Wel is het van belang om niet te veel van dit product te eten. Zo is een handje per dag meer dan genoeg om ervoor te zorgen dat jouw kind uitgroeit tot een sterke man of vrouw. Pas wel op dat je kind geen pinda-allergie heeft!

5. Zorg naast eten ook voor genoeg vocht

Dat eten erg belangrijk is voor de groei van het kind is inmiddels duidelijk. Echter is drinken ook minimaal net zo belangrijk. Een goed drinkpatroon zorgt er namelijk ervoor dat jouw kind op gewicht blijft en dat de darmen het eten net wat beter kunnen verwerken. Veel mensen zien het belang hier niet zo van in en blijven zijn of haar kind volgooien met frisdrank. Frisdrank is echt iets dat je als ouder zijnde zo veel mogelijk moet zien te vermijden bij je kind. Frisdrank zorgt namelijk voor slechtere tanden en in veel gevallen ook voor overgewicht. Laat je kind vooral veel water en af en toe zuivelproducten drinken. Op die manier blijft de gezondheid van je kind gewaarborgd en groeit hij of zij gezond op!