Als ouder heb je de belangrijke taak om een goed voorbeeld te geven aan jouw kinderen. Wil je voorkomen dat jouw kind niet van de bank te slepen is en lui wordt? Geef dan zelf het goede voorbeeld en ga samen sporten. Samen sporten is leuker, maar ook effectiever. In dit artikel lees verschillende manier hoe je van jongs af aan al samen kunt sporten met jouw kind.

1. Zwangerschapsyoga

Je kunt al voordat je jouw baby in de armen hebt samen sporten. Zwangerschapsyoga is een perfecte manier om in beweging te blijven tijdens de zwangerschap en al voor de geboorte samen actief te zijn met jouw kindje. Je leert jouw eigen lichaam op deze manier beter kennen en kunt je nog meer verbonden voelen met jouw baby.

2. Babyzwemmen

Wil je na de zwangerschap weer snel strak in het vel zitten? Dan is beweging noodzakelijk. Maar het hoeft niet alleen om fit zijn te gaan. Ga bijvoorbeeld babyzwemmen. Dit is een perfecte manier om meer te bewegen en om de band tussen jou en jouw baby sterker te maken. Jullie zijn er beide even tussenuit en hebt een unieke tijd met elkaar.

3. Draagdoek dansen

Tegenwoordig hebben veel dansstudio's een uniek aanbod voor kersverse moeders. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan een sessie draagdoekdansen. Past jouw baby of peuter nog in een draagzak? Dan kun je gezellig met jouw kleine spruit en andere kersverse moeders en baby's een uurtje dansen. Voel je vrij, beweeg en laat jouw kindje hier deel vanuit maken.

4. Sporten in duo's

Wanneer jouw kind wat ouder is, kun je ook andere sporten samen gaan doen. Kies bijvoorbeeld voor een sport dat in duo's wordt uitgevoerd. Ga bijvoorbeeld samen tennissen of badmintonnen. Wanneer je zelf goed kunt tennissen, kun je jouw kind heel wat technieken bijbrengen. Het is een leuke manier om samen actief bezig te zijn.

5. Hardlopen

Ben je op zoek naar een hardloopmaatje? Het is soms moeilijk om het doorzettingsvermogen te vinden om te blijven hardlopen. Wanneer je samen met jouw kind gaat hardlopen, is het ineens een stuk leuker. Jouw kind kan bijvoorbeeld meedoen, maar ook de step pakken en achter jouw aan steppen.

Wanneer je kinderen van jongs af aan al betrekt bij sportieve activiteiten, zullen zij vanzelf een stuk sportiever zijn. Je geeft het goede voorbeeld als ouder om actief te blijven. Daarnaast is samen sporten natuurlijk ook hartstikke leuk en in de beginjaren perfect om een goede band op te bouwen met jouw kind(eren).