Jouw carnavalsstress kan direct omlaag gaan wanneer je de volgende leuke carnavalskostuums voor kinderen ziet. Het is natuurlijk ieder jaar weer een kunst om het hele gezin te voorzien van een feestelijke outfit. Gelukkig helpen wij jou graag een handje. We hebben namelijk de allerleukste carnavalskostuums voor kinderen op een rijtje gezet. Zo kies je zelf het beste carnavalskostuum voor jouw zoon of dochter.

1. Disney prinses

Voor jonge meisjes is het helemaal niet moeilijk om een leuk carnavalskostuum uit te kiezen. Er zijn zoveel Disney films over prinsessen, dat je ieder jaar een nieuwe prinses kunt uitkiezen. Word het dit jaar Assepoester, Sneeuwwitje of Elsa? Er zijn genoeg Disneyprinsessen om jarenlang uit te kunnen kiezen. Koop een prachtige jurk, vlecht het haar mooi in en jouw dochter(s) voelt zich als een echte prinses.

2. Dieren onesie

Moet je op het laatste moment nog een carnavalskostuum vinden? Dan is de makkelijkste oplossing om een onesie te zoeken. Dit is een soort broekpak die je in alle soorten, kleuren en formaten kunt vinden. Zo zijn er veel onesies in de vorm van een dier. Dit is de meest eenvoudige, en vaak lekker warme, carnavalskostuum die je kunt vinden.

3. Cowboy en indiaan

Vrijwel iedere feestwinkel verkoopt leuke cowboy en indianen kostuums. Het is een leuke combinatie voor het hele gezin. Zo kun je met z'n allen als cowboy en indiaan op pad gaan. Ook online kun je natuurlijk deze carnavalskostuums eenvoudig vinden.

4. TV programma's

Tegenwoordig kun je ook leuke carnavalskostuums voor kinderen vinden dankzij hun favoriete TV programma's. Veel kostuummakers laten zich inspireren door populaire kindertelevisie. Zo kun je eenvoudig online en in de winkel kinderkostuums vinden van Dora the Explorer, Spongebob, Bob de Bouwer en meer!

5. Piraat

Ieder kind wilt natuurlijk wel een coole piraat zijn. Carnaval is een perfect moment om de zwart-witte streepjestrui uit te kast te halen, een ooglapje te kopen en een stoere baard te tekenen. Een piratenkostuum blijft toch altijd een van de favorieten van kinderen.

6. Familie kostuums

Je kunt het vinden van de leukste kostuums ook een stuk eenvoudiger maken, door op zoek te gaan naar een familie kostuum. Dit is thema waar de hele familie een kostuum van kan kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Scooby Doo familie als uitgangspunt of jouw kinderen verkleden als minions en de ouders zich verkleden als Gru en andere personages uit te film. Door één thema te kiezen, kan het een stuk eenvoudiger zijn om leukste carnavalskostuums voor de kinderen te vinden.

Wat willen ze zelf?

Het kan je ook heel wat tijd en moeite besparen door jouw kinderen zelf een carnavalskostuum te laten kiezen. Vaak weten ze zelf wel wat ze leuk vinden of wat ze graag willen dragen. Wanneer je dit op tijd vraagt, heb je genoeg tijd om het kostuum in de winkel of online te zoeken.

Bij een geslaagd carnaval horen natuurlijk de leukste carnavalskostuums. Weet jij nog niet welke carnavalskostuums je voor jouw kinderen dit jaar wilt kiezen? Doe dan inspiratie op uit onze bovenstaande lijst voor een geslaagd carnavalskostuums voor kinderen. Vier carnaval als Disney prinses, piraat of kies een thema voor het hele gezin!