Op zoek naar originele en leuke cadeautjes voor de kinderen? In dit artikel geef ik je 7 cadeautips die je kunnen helpen bij het zoeken naar een origineel cadeau. Een feestje mag altijd leuk, vrolijk en gezellig zijn en daar hoort natuurlijk een presentje bij. Origineel uit de hoek komen is niet altijd even makkelijk. Mensen grijpen al snel terug naar een doosje speelgoed omdat dat makkelijk is en er niet te veel moet nagedacht worden. Maar als je dat nu niet wil, wat zijn dan de andere opties? Geen speelgoed cadeau geven 7 cadeautips!

1. Fotokader

Een zelfgemaakte fotokader is altijd een leuk cadeau. Je kiest een knappe kader en je gaat op zoek naar een leuke foto van de jarige. Kader de foto in en zorg dat hij mooi staat te blinken! Superleuk en die fotokader krijgt gegarandeerd een leuk plaatsje in de kamer.

2. Koekjes of cupcakes

Eten en kleine snoeperijen zijn altijd leuk voor kinderen. Zeker als je er iets extra leuk van maakt. Een mooi versierde cupcake of zelfgemaakte koekjes versierd met glazuur of figuurtjes zijn een absolute topper. Je kan ze in een leuk blikken doosje steken of inpakken in een doorschijnend zakje. Maak het extra feestelijk met een mooie strik.

3. Leuk boek of strip!

Kinderen lezen graag strips! En er zijn zoveel strips te verkrijgen. Er zijn allerlei leuke strips voor kinderen zoals Jommeke en Kiekeboe. Kies drie leuke strips en steek ze in een feestelijk papiertje. Dit is een top cadeau! En vergeet niet dat een strip kan herlezen worden! Dubbele pret dus!

4. Mandala kleurboek met kleurpotloden of stiften

Kinderen houden ook van kleuren en van stiften. Het is dus een super cadeautje! Koop een leuk kleurboek met mandala's of leuke figuurtjes. Er zijn erg veel kleurboeken te vinden, dit met verschillende graden van moeilijkheid. Hierdoor is dit een leuk cadeau voor elke leeftijd. Kies er een mooie set potloden of stiften bij en jouw feestvarken wordt er zeker super blij van!

5. Zelf gehaakte dekentje of gebreide kleertjes

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een babytje, dan is het altijd leuk dat je zelf iets maakt. Een dekentje haken of breien is altijd een leuk presentje. Je steekt hier wel een beetje tijd in, maar het zorgt tegelijkertijd voor een momentje van ontspanning. Ben je handig met naald en draad, dan is dit soort cadeautjes zeker iets voor jou!

6. Een dagje pret!

Dit is één van mijn meest favoriete cadeautjes! Een kaartje met de mededeling dat de jarige een hele dag met jou op stap mag! Waar, wat en hoe jullie die tijd gaan besteden, dat kan je nadien nog kiezen, maar een dagje uit met iemand die je graag ziet, is waarschijnlijk één van de mooiste cadeau’s! Ga samen naar de dierentuin, iets eten of naar de film. Een dagje muurklimmen, squashen en iets drinken. Wow, als de jarige daar niet blij van wordt, dan weet ik het ook niet!

7. Zelf een knutseldoos maken!

Een erg leuk cadeau is het zelf maken van een knutseldoos. Je koopt een grote plastieken doos met deksel. Daarin kan je allerlei knutselgerief steken, zoals bijvoorbeeld gekleurd papier, scharen, verf, borstels, kleurpotloden, lintjes, draadjes, lijmstiften, glitters en zoveel meer. Doe een leuk lint rond de doos of verpak ze in een kleurig papier!