5 meest populaire huisdieren voor gezinnen

Heeft jouw kind een huisdier ook hoog op zijn verlanglijstje staan? Huisdieren leveren veel plezier op, maar er is wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Kies een huisdier dat past bij je kind en jullie gezin. Dit zijn de vijf meest populaire...

Bloedverlies tijdens je tweede trimester

Als je zwanger bent wil je absoluut geen bloed vinden in het toilet of in je onderbroek. Toch kan het gebeuren dat je er tijdens je zwangerschap te maken krijgt. Ook als je al in het tweede trimester van je zwangerschap zit. In dit artikel lees je wat mogelijke...

Veilig internetten: Hoe bescherm je je kind online?

Veilig internetten is belangrijk. Je kind komt overal in aanraking met het internet. Op school, om een werkstuk te kunnen maken, bij vriendjes en vriendinnetjes thuis, en waarschijnlijk ook thuis op de computer. We kunnen niet meer zonder het internet. Je kind...

Groeicurve baby: de groeiontwikkeling van je kind

Als kersverse ouder zijn er veel nieuwe dingen die op je afkomen. Eén van deze dingen is de groeicurve van jouw baby. Zowel voor als na de geboorte is de groei van jouw baby belangrijk om te bepalen of het kindje gezond is. Met behulp van de groeicurven kan je zien of...

Vroeggeboorte

Normaal duurt een zwangerschap ongeveer 40 weken, maar in Nederland worden ieder jaar ongeveer tussen de 12.000 en 15.000 kinderen te vroeg geboren. Als we spreken over een vroeggeboorte dan bedoelen we niet de baby’s die met 38 of 39 weken geboren worden. Pas als een...

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat ‘back to school’, is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen. Alle kinderen vinden het tenslotte leuk om na een vakantie met mooie spullen aan een nieuw schooljaar te beginnen.

De gekozen én hippe kleding is heel belangrijk maar ook de agenda en de schooltas of rugzak. Je doet je kind, maar ook jezelf een groot plezier door zijn of haar “back to school” moment tot een succes te maken. Maar hoe doe je dit precies? De 5 handige en praktische tips in dit artikel gaan je daarbij helpen!

Back-to-school-5-handige-tips

1. Zorg voor leuke naamlabels op de kinderkleren en de schooltas

Een leuk en nuttig idee voor de terugkeer naar school na de zomervakantie is om labels te laten maken die op textiel maar ook op harde materialen bevestigd kunnen worden, ofwel: naamstickers. Zet hier de naam van je zoon of dochter op. Dit staat niet alleen stoer, maar de stickers met een naam voorkomen ook dat je kind spullen – zoals een rugzak, laarsjes, etui, jas gymspullen of broodtrommel – kwijtraakt aan anderen. Dus mama hoeft zich geen zorgen te maken.

Fijn aan stickers of labels te laten maken bij een professionele drukker of weverij, is ook dat er enorm veel keuze is en dat maatwerk tegenwoordig een fluitje van een cent is. Op bijvoorbeeld de website nominette.nl vind je een heel gemakkelijk tool om een sticker zelf te ontwerpen. Je kiest een kleurtje voor de tekst en ondergrond, wel of geen leuk symbooltje ervoor en klaar is kees. Zo maak je eenvoudig en voordelig naamstickers, maar ze hebben ook leuke gepersonaliseerde polsbandjes voor je zoon of dochter. Praktisch natuurlijk. Maar zeker ook supertof en origineel!

2. Gun je kind een unieke agenda

Gun je kind voor richting het back to school-moment, de dag waarop jullie inkopen gaan doen voor de start van het nieuwe schoolseizoen, zijn of haar favoriete schoolagenda. Met een agenda van een artiest, sport of stripfiguur, of een schoolagenda van een meidengroep of een voetbalclub, maakt je zoon of dochter namelijk een statement richting klasgenoten. En dat is voor kinderen in de hogere klassen van de basisschool erg belangrijk. De stijl van hun agenda is een stuk van hun identiteit. Beknibbel daarom niet op het kopen van een agenda en gun je kind de ruimte om zelf een fraaie schoolagenda uit te zoeken. Je maakt hem of haar hier enorm blij mee!

Back to school een setje nieuwe kleren

.

3. Een fris setje modieuze kleren

Kleren maken de man, maar kleren maken zeker ook jongens en meisjes op de basisschool. Voor jezelf, maar ook voor je kids, of ze nu peuter zijn of volgend jaar naar de middelbare school gaan, is kleding belangrijk. Kleding weerspiegelt je persoonlijk, geeft je een eigen identiteit en laat zien hoe je kind en/of jullie in het leven staan. Koop daarom in de zomer, als je je dat kunt permitteren, een leuk en modieus nieuw setje kleren voor je dochter of zoon!

4. Back to school met een goed gevulde etui

Op school wordt nog steeds, gelukkig maar, veel geschreven, getekend en gegumd. Je kind heeft daarom een sterke en leuke etui nodig, waar alle schrijf en tekenspulletjes in opgeborgen kunnen worden. Belangrijke basisvulling van een schooletui zijn meerdere goede pennen, een aantal potloden, gum, een passer, een markeerstift en natuurlijk een puntenslijper. Ook correctievloeistof en een geodriehoek zijn slim om aan te schaffen voor het nieuwe schooljaar.

Back to school met een stevige rugzak of schooltas

5. Een stevige rugzak of schooltas

Een vrolijke, stoere of grappige rugzak kopen hoort er ook bij. Maar een stuk belangrijker is dat je kiest voor een sterke en robuuste rugzak of schooltas, die de boeken goed beschermt en die en lange levensduur heeft. Zo voorkom je boeken schade en hoef je niet elk jaar opnieuw een andere rugzak of schooltas te kopen. En dat bespaart je uiteindelijk een hoop geld!