Kun je jouw eierstokken bijna horen rammelen, maar blijft een positieve conceptie uit? Met de volgende 10 tips kan ook jij zwanger worden!

1. Regelmatige cyclus

Een regelmatige cyclus is van cruciaal belang. Je weet dan namelijk precies wanneer jouw eisprong plaatsvindt en kunt jouw vruchtbare dagen eenvoudig uitrekenen. Je weet zo precies wanneer de daad zich moet voordoen.

2. Ken jouw vruchtbare dagen

Veel vrouwen weten niet wanneer zij vruchtbaar zijn. Gemiddeld is iedere vrouw 6 dagen per maand vruchtbaar. Op deze dagen kan er conceptie plaatsvinden. Hoe je jouw vruchtbare dagen weet? Deze vinden plaats rondom jouw eisprong en kun makkelijk uitrekenen.

3. Eisprong apps

Een manier om deze vruchtbare dagen bij te houden, kan door middel van handige eisprong apps. In deze apps kun je jouw cyclus bijhouden waardoor deze app jouw eisprong kan uitrekenen en zo jouw vruchtbare dagen kan uitrekenen.

4. Veelvuldig……

Natuurlijk het meest vanzelfsprekend is veelvuldig proberen om een kindje te maken. Hoe vaker je het probeert, des te kans groter is op succes. Wanneer je weet wanneer jouw vruchtbare dagen zijn, moet je het er flink van nemen.

5. Gezond eetpatroon

Een gezond eetpatroon heeft een enorme impact op jouw hormoonhuishouding. Te veel vet en suiker of juist te weinig eten brengt jouw cyclus in de war. Hierdoor kun je zelfs een eisprong overslaan. Wil je een succesvolle conceptie? Zorg dan voor een gezond eetpatroon.

6. Vermijd stress

Ook stress kan de boel flink in de war brengen. Stresshormonen gooien alles overhoop waardoor jouw cyclus hieronder kan lijden. Probeer stress te verminderen voor een gezonde cyclus en betere vruchtbaarheid.

7. Stop vroegtijdig met anticonceptie

Wil jij binnen enige tijd zwanger raken? Stop dan nu al met anticonceptie. Jouw lichaam heeft tijd nodig om zich te resetten van deze chemische anticonceptie. Bij sommige vrouwen is de cyclus direct weer normaal, maar bij sommige kan het nog jaren duren voordat er weer een eisprong plaatsvindt.

8. Gezonde hormoonhuishouding

Een gezonde hormoonhuishouding is noodzakelijk voor een gezonde cyclus en een eisprong. Producten zoals koffie, tabak, alcohol en chemicaliën in eten kunnen een negatief effect hebben op jouw hormoonhuishouding. Ook weinig beweging en een onregelmatig leven kunnen jouw hormonen in de war brengen. Probeer te leven met regelmaat en ongezonde (eet)gewoontes te stoppen.

9. Mentale gesteldheid

Wanneer je kampt met mentale problemen, zoals depressieve gevoelens of angsten, kan dit een grote last zijn voor een succesvolle conceptie. Mentale problemen hebben ook een grote invloed op jouw lichaam, met name de hormoonhuishouding. Een tekort aan positieve hormonen zoals cortisol en adrenaline kunnen een gezonde cyclus in de weg zitten.

10. Medische hulp

Heb jij al het bovenstaande geprobeerd, maar blijft een zwangerschap uit? Wellicht kan medische hulp dan iets betekenen. Maak een afspraak met de huisarts om jouw problematiek te bespreken. Wie weet is er een medische oorzaak waardoor conceptie uitblijft.

Wil jij binnenkort genieten van een ronde buik en de beginfase van het ouderschap? Met deze 10 tips ben jij zo zwanger! Een gezond eet- en leefpatroon is cruciaal voor jouw hormoonhuishouding. Geniet van een regelmatige cyclus en veel vruchtbare dagen. Op deze manier ben jij zo zwanger!