Is strips lezen slecht voor kinderen?

Veel mensen kunnen zich het nog wel herinneren: je leest als kind een stripboek en het duurt niet lang of één van de ouders komt met de opmerking ‘Ga nu eens een écht boek lezen!’. Jarenlang was de heersende gedachte dat strips lezen slecht zou zijn voor kinderen. Nu...

Feelgood series en films op Netflix – herfst- en wintereditie

In het najaar, als het weer vroeg donker is en buiten guur en koud, kan ik echt genieten van feelgood series en films. Ook van cheesy kerstfilms word ik heel gelukkig. Liefst in mijn eentje onder een dekentje met thee, chocola en kaarsjes aan. Of in een roze...

Leuke familiefilms op Netflix

Niets is fijner dan op een vrije (mid)dag op de bank te kruipen en samen een fijne film te kijken. Het is helemaal een fijne activiteit als het regent. Op Netflix is er een ruim aanbod met leuke familiefilms voor het hele gezin. Verfilmingen van populaire...

9 lekkere pompoenrecepten

De herfst is begonnen! Hét seizoen van de pompoen. Behalve dat pompoen heel gezond is (het is rijk aan o.a. vitamine C, vitamine E, magnesium en ijzer), is het ook nog eens een heel lekkere en veelzijdige soort groente. En vaak favoriet bij onze kleintjes! Omdat ik...

Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Als je jezelf ooit hebt betrapt al hallucinerend bij een negatieve zwangerschapstest, dan weet je alles over de bitterzoete ervaring van het proberen zwanger te geraken. Niet wetend of en wanneer je droom werkelijkheid wordt, kan een ware marteling zijn. En hoe langer het duurt, des te meer frustraties die kunnen opborrelen. Deze periode kan genoeg zijn om je als rationele vrouw naar de rand van de waanzin te drijven. Voordat je het weet, wordt je leven beheerst door je menstruatiecyclus en ben je verslaafd aan zwangerschapstesten.

Verslaafd raken en detoxen

In een wereld waarin we zijn gestopt met het kopen van kranten omdat we het nieuws online te lezen krijgen, is het geen verrassing dat we graag worden verleid door die witte plastic sticks die beloven de toekomst sneller te voorspellen dan ons eigen lichaam. Maar voor je het weet, doe je steeds vaker een vroege zwangerschapstest en plas je vaker op deze sticks dan dat je je meldingen op je Facebook-pagina controleert. Wees gerust, als je dit allemaal bekend in de oren klinkt, dan ben je zeker niet de enige!

Hieronder vind je 7 signalen die je vertellen dat je verslaafd aan zwangerschapstesten bent. Als je merkt dat je een van deze gedragingen vertoond, kan het tijd zijn om een detox-kuur te volgen.

1. De indrooglijn verschijnt niet

Ondanks de duidelijke afwezigheid van een positieve lijn, blijf je turen naar de lege, witte ruimte alsof je, net als de Boeddha, de indrooglijn zou kunnen oproepen door de kracht van het denken. Als de lijn niet verschijnt, vraag je je af of het misschien te wijten is aan het licht is (zelfs al je bij een raam). Je gaat dus maar voor elk raam en onder elk licht in het huis de zwangerschapstest checken. Toch verschijnt de lijn niet.

2. De hallucinatie

Je doet een zwangerschapstest, maar zelfs al heb je de test voor elk raam en onder elk licht in huis gecontroleerd, er verschijnt absoluut geen lijn. Maar wacht even, zou dat toch geen lijn kunnen zijn? Vervolgens stel je jezelf nogmaals de vraag of het een lijn zou kunnen zijn. En dan ben je het zeker. Het zou een lijn kunnen zijn. Vooral als je je hoofd op een bepaalde manier houdt, lijkt wat je ziet een beetje op een lijn. Je kijkt een paar seconden weg en dan opnieuw. Maar neen, geen positieve lijn te zien.

Laat maar. Hoewel je zeker weet dat wat je ziet een lijn zou kunnen zijn. Dit duurt ongeveer zo’n 40 minuten, voordat je de test aan de kant gooit.

3. Het wegmoffelen van bewijs

Net als iemand die verslaafd is aan alcohol en daarbij zijn of haar lege flessen probeert te verstoppen, heb je ongetwijfeld een aantal zakken zwangerschapstests goed verborgen onderaan de prullenbak zodat je wederhelft geen bewijs kan zien van de volledige omvang van je testgewoonte.

4. Het uit elkaar halen van de test

Ondanks het feit dat het vakje waar de positieve indrooglijn verschijnt net zo helder is als het daglicht, overtuig je jezelf dat het licht dat op het doorzichtige plastic dat het vakje bedekt, jou belemmerd om de positieve lijn te zien. Om het zekere voor het onzekere te nemen, haal je de test uit elkaar… om uiteraard te ontdekken dat er nog steeds geen lijn is.

5. Het opnieuw doorsnuffelen van de prullenbak

Je weet dat het slecht met je gaat als je prullenbak uitpuilt met verpakkingen van zwangerschapstesten en gebruikte sticks. Maar het wordt nog erger als je vindt dat je die testen nogmaals moet bekijken. Je weet maar nooit! Misschien zag je iets over het hoofd? Dus voor de zekerheid start je de klus opnieuw.

6. Verslaafd aan zwangerschapstesten: Google wordt je beste vriend

Je merkt dat je zinnen en sleutelwoorden begint in te tikken op Google zoals: ‘vals negatief’, ‘het vroegste moment om een positief zwangerschapstestresultaat te krijgen?’ en ‘kan een positieve lijn ook grijs zijn?’. Wat alvast een grote opluchting is, is in ieder geval het feit dat om het even welke vraag je ook stelt, iemand je altijd al is voor geweest.

7. Ruime testvoorraad

Zoals de meeste verslavingen, kan het verslaafd zijn aan zwangerschapstesten een dure kwestie zijn. Als je bang bent dat je apotheker zich vragen begint te stellen en je al alle apotheken in de buurt bent langsgeweest, begin je andere winkels te doorzoeken voor de koop-één-krijg-één-gratis aanbiedingen of voor minstens aanzienlijke besparingen op multi-packs. Het enige probleem is dat je geen geld bespaart, maar dat je twee keer zoveel testen mee naar huis neemt.