Sinterklaas aftelkalender 2018 - gratis printable

Margot - 05-11-2018
sinterklaas-kalender

Hij komt, hij komt... Sinterklaas komt bijna weer aan in Nederland. Dan volgt een spannende tijd. Of wellicht is het bij jullie thuis al begonnen als je kinderen oud genoeg zijn om de aankondigingen en het op de mat ploffen van de speelgoedgidsen al mee te krijgen. Het is maar goed dat onze zoon nog niet precies weet wanneer Sint aankomt, want dan breekt het feest hier ook al los. En zodra de goedheiligman in het land is, is het natuurlijk nog 'even' wachten tot het pakjesavond is. Lastig te bevatten voor kinderen, het concept 'tijd' en vooral het concept 'wachten'... Om het een beetje draaglijk te maken voor zowel kind als ouder is een Sinterklaas aftelkalender een héél goed idee. Ik heb er een gevonden die je gratis kunt printen!

Sinterklaas aftelkalender gebruiken

Behalve dat het voor ons fijn is om niet dagelijks de vragen 'wanneer mag ik mijn schoen zetten?' of 'wanneer komt Sinterklaas?' te hoeven beantwoorden, is een kalender ook heel leerzaam en heel leuk. Je maakt de tijd inzichtelijk tussen de intocht en pakjesavond, het is een gezellig moment samen om de dag mee te beginnen en het kan de start zijn van het leren van de dagen van de week bijvoorbeeld. Op de Sinterklaas aftelkalender van Illustrations by Renee kun je iedere dag een kruis zetten of het hokje in laten kleuren, of je kunt bijvoorbeeld ook leuke (Sinterklaas)stickers gebruiken, of er dagelijks een ander kunstwerkje van maken: de ene dag kleuren, de andere dag snippertjes plakken, stempelen, kleine tekeningetjes maken of iets anders creatiefs. Afhankelijk van hoeveel tijd je 's ochtends hebt uiteraard...

Schoen zetten

Ook kun je op de Sinterklaas aftelkalender aangeven wanneer de schoenen mogen worden gezet. Teken een schoentje bij de dag dat ze hun schoen mogen zetten. Dat is handig om te weten voor je kind, maar ook voor jezelf. Weet je tenminste wanneer en hoeveel schoencadeautjes je in huis moet halen. Ik zeg dit vooral voor mezelf, aangezien ik vorig jaar een keer halsoverkop iets in huis moest halen...

Sinterklaas kalender gratis downloaden

De Sinterklaas aftelkalender is ontworpen door Illustrations by Renee, op haar website vind je nog meer mooie illustraties en printables door haar ontworpen en getekend. Download hier GRATIS de Sinterklaas kalender Hoe leven jullie toe naar pakjesavond? Hebben jullie bepaalde tradities thuis? Ik ben heel benieuwd! PS. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor leuke surprises? Kijk dan snel op onze pagina met tips en ideeën voor de leukste surprises of op onze pagina met leuke sinterklaas surprises gemaakt van een schoenendoos!

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners