Sinterklaas aftelkalender - gratis downloaden en printen

Margot - 05-11-2018
sinterklaas-aftelkalender-2020

Hij komt, hij komt... Sinterklaas komt bijna weer aan in Nederland. Dan volgt een spannende tijd. Of wellicht is het bij jullie thuis al begonnen als je kinderen oud genoeg zijn om de aankondigingen en het op de mat ploffen van de speelgoedgidsen al mee te krijgen. Het is maar goed dat onze zoon nog niet precies weet wanneer Sint aankomt, want dan breekt het feest hier ook al los.

En zodra de goedheiligman in het land is, is het natuurlijk nog 'even' wachten tot het pakjesavond is. Lastig te bevatten voor kinderen, het concept 'tijd' en vooral het concept 'wachten'... Om het een beetje draaglijk te maken voor zowel kind als ouder is een Sinterklaas aftelkalender een héél goed idee. De aftelkalenders die wij vonden download en print je helemaal gratis!

Sinterklaas aftelkalender gebruiken

Behalve dat het voor ons ouders fijn is om niet dagelijks de vragen 'wanneer mag ik mijn schoen zetten?' of 'wanneer komt Sinterklaas?' te hoeven beantwoorden, is een kalender ook heel leerzaam en heel leuk. Je maakt de tijd inzichtelijk tussen de intocht en pakjesavond, het is een gezellig moment samen om de dag mee te beginnen en het kan de start zijn van het leren van cijfers en de dagen van de week.

Download gratis Sinterklaas aftelkalender


Download de gratis aftelkalender van LiefsvanCindy.nl Een handige poster met een zwart-wit afbeelding van een zak cadeautjes, op de poster kun je iedere ochtend door je kind de dagen laten inkleuren, aankruisen of er een leuk (Sinterklaas)stickertje opplakken.

De gratis Sinterklaas aftelkalender van Gezinnig heeft ook nog ruimte voor een paar cadeausuggesties en een challenge met 10 dingen die je moet doen voor 5 december, zoals de chocoladeletters in de supermarkt in de naam van je favoriete sportclub leggen, een fopcadeautje inpakken voor een van je ouders en briefje maken met drie lieve/leuke/knappe dingen die je afgelopen jaar hebt gedaan. 
 

Schoen zetten

Ook handig om te doen om discussies te voorkomen en duidelijkheid te geven aan je kind: op de Sinterklaasaftelkalender kun je vantevoren aangeven wanneer de schoenen mogen worden gezet. Teken een schoentje bij de dag dat ze hun schoen mogen zetten. Dat is handig om te weten voor je kind, maar ook voor jezelf. Weet je tenminste wanneer en hoeveel schoencadeautjes je in huis moet halen. Ik zeg dit vooral voor mezelf, aangezien ik vorig jaar een keer halsoverkop iets in huis moest halen...

PS. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor leuke surprises? Kijk dan snel op onze pagina met tips en ideeën voor de leukste surprises of op onze pagina met leuke sinterklaas surprises gemaakt van een schoenendoos!

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners