Het lenteseizoen is nu echt begonnen: tijd om naar buiten te gaan! We hebben een fijne tuin waar ik vraag vertoef, maar ik vind het ook heerlijk om op zonnige dagen op pad te gaan. Picknicken in het park of de zeelucht inademen op het strand. Meestal nemen we dan alleen een kleed mee en/of badlakens om op te zitten. Helemaal prima want dat is handig mee te nemen en het neemt weinig ruimte in beslag. En wie gaat er dan ook slepen met stoelen? Er moet al genoeg mee voor zo’n dag: eten, drinken, zonnebrandcreme, speelgoed, etc.

Maar toen viel mijn oog onlangs op iets dat je én makkelijk kunt meenemen én ervoor zorgt dat je comfortable kunt zitten. De TRONO: een stoel die je van een klein pakketje in een handomdraai tot een relaxte zitplek ‘opblaast’. Dat zag er handig uit en ik wilde weleens weten of dat ook echt zo was. We mochten de TRONO testen voor Meer Voor Mama’s, dus ik kan het je nu vertellen.

TRONO opblaasbare stoel

De TRONO is een opblaasbare stoel die je kunt meenemen om relaxt op te zitten op het strand, in het park, tijdens een hike of om extra zitruimte te creëren in de tuin, op de camping of tijdens een barbecue met vrienden. Mocht je denken: opblaasstoel? Gedoe! Nee hoor, de TRONO kost je geen adem en je hoeft ook geen pompje mee te nemen. Door de grote opening in de stoel ‘vang’ je tijdens het maken van een pirouetje lucht in de stoel. Vervolgens rol je de opening dicht, klikt ‘m vast met de gesp en relaxen maar!

En zeulen hoeft ook niet, want in ruste is de TRONO een handzaam pakketje dat je gemakkelijk over je schouder hangt of in je tas meeneemt. Het hele pakketje weegt slechts 0,8 kilogram. Hierin zit de TRONO stoel die is gemaakt van waterbestendige en superstevige parachutestof (de stoel kan 115 kilogram dragen), er zit een opritsbare hoes in van zachte stof voor meer comfort, een gebruiksaanwijzing en een repair kit. Ook zijn er handige extra’s bij aan te schaffen, zoals een bodembeschermer als je op een ruwe ondergrond wil zitten, haringen om je stoel mee vast te zetten op winderige stranddagen en een absorberende badstof hoes voor warme stranddagen.

Trono zitzak

Trono met je voeten in de lucht

De TRONO in gebruik

We namen de twee TRONO stoelen die we mochten testen mee op ons weekje vakantie naar Berlijn met kinderen. Een mooiere plek om de stoelen te testen dan op het oude vliegveld Tempelhof is er niet. Dus op het veld daar zochten we een mooi plekje uit – niet heel toevallig tegenover een koffiekraampje… – om de TRONO’s ‘op te blazen’.

Thuis had ik een van de stoelen al eens getest en met een rondje zwieren was dat simpel te doen. Op het Tempelhofer veld stond een flinke bries, dus het was even puzzelen maar uiteindelijk blijk je met zulk weer alleen even een ‘zwaai’ te moeten maken en dan zit er al voldoende lucht in. Dichtklikken, cover erop ritsen, klaar. Precies op dat moment brak de zon door, je verzint het niet. Dus we hebben heerlijk gezeten en mensen gekeken die over de oude startbaan aan het fietsen, skateboarden, wandelen en skeeleren waren.

Door de opening vang je wind, je rolt het uiteinde op en klikt het simpelweg vast.Eerlijk is eerlijk, als je eenmaal in de TRONO zit wil je er voorlopig niet meer uit. Het zit comfortabel, stevig en je kunt er ook makkelijk weer uit komen. Ik ben minder charmant uit een zitzak komen rollen, laat ik het zo zeggen.

Wat ook fijn is: na gebruik klik je de gesp los en rol je de stof eenvoudig weer tot een klein pakketje. Geen gepuzzel met ingewikkeld opvouwen, gewoon rollen en weer vastklikken. Gebruiksgemak, ik hou ervan. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat ik de TRONO stoel ga gebruiken in onze eigen tuin en dat ik ‘m meeneem op onze uitjes naar het strand. De stof neem je makkelijk af met een nat doekje als het vies is, en de cover kan in de was. Vind ik ook wel handig. De TRONO stoel is verkrijgbaar voor €69,00 op trono.com En.. er komt een kinderversie van de TRONO!

Trono in handige rugzak

TRONO kids

Hoewel onze zoon de grote TRONO fantastisch vond en het een geweldig klim- en zitobject vond, is de stoel toch een beetje te groot voor ‘m. Supertof dus dat TRONO onlangs naast hun stoel voor volwassenen ook een TRONO Kids heeft ontworpen, speciaal voor kinderen. De TRONO Kids is van hetzelfde stevige materiaal gemaakt en even comfortabel, maar dan een slagje kleiner. Het hele pakketje weegt 600 gram, de stoelen zijn er ook in 4 kleuren en de covers voor de stoelen zijn er in leuke printjes.

Binnenkort wordt de TRONO Kids gelanceerd. Bekijk de TRONO Kids stoelen in de leuke printjes op de Kickstarterpagina en bestel alvast jouw favoriet! PS: Zo makkelijk gaat het opblazen en oprollen van een TRONO.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van het blog.