Wat zijn de nieuwe trends voor je tuin? De tuin was al een verlengstuk van de woning geworden, maar zeker de afgelopen tijd hebben we ervaren dat het heerlijk is als je buiten een plek hebt waar je kunt ontspannen met elkaar. Een tuin waar je kunt genieten met vrienden, met familie of met het eigen gezin is belangrijk. De juiste tuinmeubelen dragen hier zeker aan bij en wij brengen je op de hoogte van de nieuwe trends voor je tuin.

Optimaal genieten

De trends voor je tuin veranderen net zoals het interieur mee met de wensen en behoeften. Heb je kleine kinderen, dan is een kindvriendelijke tuin erg belangrijk. Maar het is prettig als je daarnaast ook nog eens zelf kunt genieten van je tuin. Even heerlijk ontspannen op je comfortabel tuinmeubelen met een boek of een wijntje, terwijl de kinderen een middagdutje doen of ’s avonds in bed liggen. Of misschien geniet je gewoon van de zon op je houten tuinbank terwijl je kind voor de deur speelt.

Een tuinoverkapping is hot

Stijltrends zijn leuk, maar ze moeten natuurlijk wel bij je passen. Zeker met kinderen verandert de tuin meestal ook met de groei van de kinderen mee. Een van de tuintrends is bijvoorbeeld om een overkapping in de tuin te maken. Ideaal als de temperatuur wel aangenaam is, maar de druppels uit de lucht vallen. Een ander voordeel is dat de tuinmeubelen beter beschermd zijn tegen de weersomstandigheden, de tuinkussens kunnen gewoon zelfs op de lounge set blijven liggen. Zo’n overkapping is natuurlijk ook een heerlijke plek voor de kleine om even een middagdutje in de schaduw te doen.

istock-1135183699

Tuinmeubelen in verschillende stijlen

Overkappingen zijn er in allerlei uitvoeringen, net zoals de tuinmeubelen. Misschien wil je robuuste houten tuinmeubelen, met een tafel waar een grote groep mensen aan kan zitten. Natuurlijk kan er ook voor een andere stijl worden gekozen, zoals de moderne tuinmeubelen, rieten of rotan tuinmeubelen of juist liever van kunststof. Wil je een strakkere stijl, dan zijn aluminium tuinmeubelen ook een uitstekende keus.

Bescherm je tegen de zon

Natuurlijk heeft niet iedereen een plek voor een overkapping in de tuin. Een mooie parasol kan ook een heerlijke plek creëren. Een zweefparasol of een parasol met telescoop die zo ontworpen is dat je hem makkelijk boven je tuinset of lounge set in kunt klappen. Zeker op de zonnige dagen is het heerlijk een om schaduwplek te hebben.

Een duurzame en milieuvriendelijke tuin

De trend duurzaamheid is iets wat men ook in de trends voor je tuin gaat zien. Aandacht voor de natuur en tuinieren met respect voor de natuur. Maak je tuin bijvoorbeeld klimaatvriendelijk. Zorg voor wateropvang, minder bestrating, biodiversiteit en kies de juiste onkruidbestrijding. Kies ook voor natuurlijke tinten in je tuin, bijvoorbeeld olijfgroen, lindegroen of mosgroen. Maar ook kleuren zoals diepblauw of steenrood vallen onder de nieuwste trends. Ook organische vormen zien we steeds vaker terug, vormen die je doen denken aan dingen uit de natuur.

Dit zijn de nieuwe trends voor je tuin

Krachtige kleuren in de tuin

Een van de andere trends voor je tuin is kleur bekennen. Dat betekent een kleurrijke tuin, maar niet schreeuwend. We hebben het over krachtige kleurvlakken, dus bijvoorbeeld een heel bloemenperk in één kleur of potten met kleurrijke planten. Bij deze trend passen uitstekend eventuele hoogteverschillen en geometrische vormen. Maar ook poorten en bogen of andere doorkijkjes staan er uitstekend bij. Maak een statement met kleuren en vormen. De kleuren die in deze trend de voorkeur hebben zijn paars, blauw, geel en terra.

De tuin is een plek om met je gezin te genieten

Natuurlijk komen er iedere keer weer nieuwe tuintrends, maar of je ze op de voet volgt dat bepaal je zelf. Misschien word jij wel heel vrolijk van een veelkleurig bloemenperk en wil je helemaal geen overkapping. Of is er gewoon niet zoveel plek voor een overkapping omdat het zwembad en de trampoline voor de kinderen er ook moet kunnen staan. Het belangrijkste is dat jij en je gezin zich prettig voelen in de tuin. Dat het een heerlijke plek is, waar jullie in je vrije tijd kunnen ontspannen, spelen en genieten van het buiten zijn.

Dit artikel met de nieuwe trends voor je tuin is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.