Over een paar maanden vieren we alweer de tweede verjaardag van onze kleine meneer. *sentimentele-moedermodus AAN* Ik kan niet geloven hoe snel de afgelopen twee jaar zijn gegaan. Ons lieve kleine baby'tje, onze luidruchtige en klimgrage dreumes, nu al weer (bijna) een eigenwijze en soms driftige peuter! *sentimentele-moedermodus UIT* Met die mooie mijlpaal in het vooruitzicht begint ook de zoektocht naar een cadeau. Niet te groot, niet te klein. Niet te duur, niet te goedkoop. Passend bij zijn leeftijd maar ook iets waar hij nog wat aan heeft als hij ouder is. Zoektocht is trouwens niet helemaal het goede woord want afgelopen maanden heb ik een lijstje bijgehouden met cadeau-ideeën voor Teun. Soms kwam er iets bij, soms haalde ik er iets af. Over sommige dingen heb ik via vrienden en kennissen goede dingen gehoord. Graag deel ik mijn lijstje en hoor ik of er dingen zijn die ik heb gemist (help, nóg meer opties!), die ik zeker moet kiezen of juist helemaal niet.

Tips voor grote cadeaus

  • Speel-/tafeltent of wigwam, bijvoorbeeld een van Nobodinoz. En als ik toch aan het shoppen ben bij dat merk, doe me ook een paar van die speelmatrassen! Serieus, neem een kijkje op de site van PSikhouvanjou en zeg me dan dat je er níet hebberig van wordt.
  • Speelwerkbankje: van steigerhout, met 'echt' gereedschap. Superstoer toch voor een kleine 'Bob' de Bouwer?
  • Rabito-zitzak. Gewoon omdat die er zo leuk uitziet. En volgens mij zit-ie ook nog eens lekker. Onder andere verkrijgbaar bij De Gele Flamingo.
  • Loopfiets, momenteel twijfel ik welke ik het mooist vind: die van Wishbone of van Veloretti. Maar hij moet natuurlijk vooral handig en bruikbaar zijn voor de jarige Job.
  • Wobbleboard: wat een mooie dingen zijn dat!
  • Ballenbak + ballen van het merk Misioo (zie headerfoto). Ballenbakken hebben altijd een bepaalde aantrekkingskracht op me, iets met dat ik vroeger nooit in de ballenbak bij Ikea durfde en spijt of zo. Hoe dan ook, de bakken van Misioo zijn heel stylish om te zien en hebben geen harde of scherpe randen.

Meer cadeautips voor tweede verjaardag

In de categorie 'kleinere cadeaus', handig voor familie die ook iets wil geven, heb ik – tja, dure smaak helaas – wat minder ideeën staan, maar die lijken me net zo leuk als de rest.

  • Verstoppertje-spel, bijvoorbeeld van Kikker want die is en blijft hier favoriet. We hadden er een van Nijntje maar die heeft het dreumestijdperk helaas niet overleefd.
  • Duplo! We hebben al een behoorlijke verzameling maar het blijft mooi en duurzaam speelgoed, waar Teun erg graag mee speelt. Zelf vind ik de sets met dieren heel leuk maar de rupsbandgraafmachine of brandweerkazerne zullen ook zeker in goede aarde vallen. Overigens kan mijn wederhelft niet wachten tot ons oogappeltje oude genoeg is voor 'echte' Lego, maar dat duurt nog wel even vermoed ik :).
  • Boeken, bijvoorbeeld het aanwijsboek 'Die daar' van Mirte Stut. Of een voorleesboek van Woezel & Pip. Of een van Kikker. Of…

Genoeg ideeën dus en liefst kocht ik ze allemaal voor onze bijna-peuter maar dat is natuurlijk niet reëel. Dus, kom maar op met jullie reacties zodat we een keuze kunnen maken! Heb jij nog leuke cadeautips voor een tweede verjaardag? Deel ze met ons! Disclaimer: voor degenen die nu denken dat ik een heul groot huis met dito speel- en/of kinderkamer heb waar ik al deze cadeaus in kwijt kan, dat is niet zo. Maar een mens mag dromen toch? 😉