Review: de Diaper Champ geurloze luieremmer getest

Margot - 02-11-2015

Alle vaders en moeders maken het mee of hebben het tenminste 3 jaar meegemaakt: luiers verschonen. En dat zijn er meer dan je op voorhand dacht, of niet? Ik dacht in ieder geval dat het wel mee zou vallen en dat ik met een bescheiden luieremmertje wel goed zat. Toen wist ik nog niet hoeveel luiers mijn ukkie zou produceren en ook had ik geen idee dat er een eind zou komen aan de milde borstvoedingspoepgeur. If you know what I mean... Iedere poepluier buiten in de Kliko weggooien kan, maar is niet altijd even praktisch of haalbaar. Dus was ik erg benieuwd naar de Diaper Champ die ik mocht uittesten: een luieremmer die de nare geurtjes binnenhoudt en waar minstens 20 luiers (yes!) in passen.

Over de Diaper Champ

De Diaper Champ is een reukloze luieremmer met een ingenieus systeem dat heel makkelijk met één hand te bedienen is. Dat betekent: veilig een luier wegmikken, want met de andere hand kun je je baby/dreumes/peuter in bedwang houden op de commode. Ook handig is dat je normale vuilniszakken kunt gebruiken, dus je zit niet vast aan speciale zakken die vaak duur zijn en moeilijk(er) te krijgen.

Wat vind ik van de Diaper Champ?

Het eerste wat ik dacht toen ik de Diaper Champ in elkaar zette was: hij is eigenlijk best stijlvol! Ik kende alleen de enorme versie die bij ons op het consultatiebureau staat, maar dat blijkt dus een grotere maat te zijn. De Regular die ik mocht testen is van bescheiden formaat en ook de kleur (wit met lichtgrijs) paste prima in kamertje van mijn zoon. In de Diaper Champ Regular gaan ongeveer 20 tot 30 luiers. Dat zou betekenen dat er in ons geval luiers in zouden passen van vijf dagen. Voor luie moeders als ik best een uitkomst. Toch vind ik het niet zo'n fris idee, dus gaat de zak iedere dag buiten in de vuilnisbak. Als ik het niet vergeet. Oké, éé keer in de twee dagen dan.

De vuilniszak verwisselen gaat erg makkelijk en ook de bediening is inderdaad letterlijk een kwestie van een handomdraai: luier gooi je bovenin, de hendel kantel je naar de andere kant, luier valt in de emmer en klaar. Kind kan de was doen. Bijna letterlijk, want het is zo simpel en licht dat mijn dreumes 'm ook kan bedienen. Leuk spelletje, de hendel heen en weer draaien. Dus vis ik tegenwoordig blokjes, Duplo-poppetjes en schone luiers uit de Diaper Champ. Ach, het houdt je scherp, zullen we maar zeggen. Maar goed. Tijd voor dé proef op de som, want hier ging het me voornamelijk om: heb ik er goed aan gedaan door mijn luieremmertje de deur uit te doen en is de Diaper Champ echt reukloos? Snif snif. Yup! Met de draai van de hendel zorg je ervoor dat er een soort koker op de emmer 'valt' die de emmer luchtdicht afsluit. Dus bye bye luchtjes, erg fijn.

Diaper Champ kopen

De Diaper Champ is verkrijgbaar bij alle babyspeciaalzaken in Nederland, waaronder Prénatal, BabyDump en BabyPark. Er zijn drie maten beschikbaar van de DiaperChamp: de Regular voor 20 tot 30 luiers (€69,95), de Medium voor 40 tot 50 luiers (€89,95) en de Large, dat is de zogenaamde 'Kinderdagverblijf maat' (€129,95) waar maar liefst 75 luiers in passen. >> Meer handige musthaves voor de baby-uitzet en spullen die je van je lijstje kunt schrappen vind je hier Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Margot

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot>>

Margot // 19-10-2020

5 tips voor vakantie in eigen land: Drenthe

Margot // 14-10-2020

Tips wat te doen in de herfstvakantie 2020

Margot // 01-10-2020

‘En toen?’ - Kinderboekenweek 2020 is begonnen!

Margot // 30-09-2020

Dromers of drukke kinderen? Kauwkettingen zijn de oplossing

Margot // 24-09-2020

Voorleesboek tip: Haas redt het bos