4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Fietsen is een van de leukste activiteiten die je samen met je kind kunt doen, vind ik. Voor anderen is fietsen-met-kind misschien alleen pure noodzaak, om van A naar B te komen. Hoe dan ook, een goed en veilig zitje is dan wel zo belangrijk. En ja, het oog wil ook wel wat. Je kindje start meestal voorop de fiets in een fietsstoeltje en verhuist als ie groot genoeg is naar een fietszitje achter. Maar die wordt op een gegeven moment ook een beetje te klein. En dan?

Qibbel heeft een speciaal fietsstoeltje (ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Widek) om ook kindjes ouder dan 6 jaar veilig te vervoeren: het 6+ Junior fietszitje. Meer Voor Mama's ontving de Qibbel 6+ Junior om te testen, een stevig fietsstoeltje dat ook nog eens door de schoonheidscommissie werd goedgekeurd.

We zijn geluksvogels, en onze kinderen ook: mijn schoonouders passen namelijk twee dagen in de week op hun kleinkinderen: op vrijdag passen ze op onze zoon van bijna 2 en op dinsdag op ons neefje van bijna 3 en nichtje van 5. Mijn nichtje gaat naar school en tussen de middag haalt mijn schoonmoeder haar op met de fiets en brengt haar na de lunch weer weg. Om half 4 's middags haalt ze haar weer van school. Ik weet dat dat drie gezellige ritjes zijn met een hoop geklets en dat ze na school nog weleens omrijden naar een speeltuintje in de buurt.

Afijn, heel leuk allemaal, maar het fietszitje achter op de fiets waar broerlief nog wel in past, daar is mijn nichtje inmiddels wel uitgegroeid. Zitten gaat nog wel, maar de gespjes kunnen niet meer vast. En dan is een fietsstoeltje misschien nog wel comfortabel, maar niet heel veilig. Dus het 6+ Junior fietszitje is meer dan welkom!

Qibbel 6+ Junior fietszitje achter

Het Qibbel 6+ Junior fietsstoeltje is bedoeld voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar, of voor kindjes van maximaal 35 kilo. Het fietszitje is ontwikkeld met oog voor zitcomfort en ergonomie: het is een stevig stoeltje met een kussentje op de zitting, een rugleuning en een heupgordel met driepuntssluiting. Uiteraard zitten er ook stevige voetsteuntjes bij, die op de gewenste hoogte gemonteerd kunnen worden en opgeklapt kunnen worden als je ze niet gebruikt.

Dit voorjaar zijn er twee toffe nieuwe kleuren bij gekomen dus de stoeltjes zijn nu verkrijgbaar in vijf kleuren: volledig zwart, antraciet met een grijs kussentje, donkerblauw met een bruin kussentje en de nieuwe kleuren legergroen met zwart kussentje en zwart en khaki kussentje.

De onderdelen van het zitje worden in 1 pakket geleverd, maar kunnen ook los (na)besteld worden. Dat laatste is handig, want mocht je het 6+ Junior fietsstoeltje op meerdere fietsen willen gebruiken, dan kun je het beste een extra set voetsteuntjes kopen. Het stoeltje zelf is namelijk super easy over te zetten naar een andere fiets.

Een los Qibbelslot is verkrijgbaar om het fietsstoeltje aan de bagagedrager vast te zetten.

Fietszitje achter op de fiets bevestigen

Op de site van Qibbel staat dat hun 6+ Juniorzitje het bestverkochte fietsstoeltje van Nederland is, mede dankzij de eenvoudige bevestiging zonder gereedschap. Nu heb ik een heel handige schoonvader, maar voordat het stoeltje naar mijn schoonouders 'mocht', confisqueerde ik het even. Uiteraard wilde ik zelf graag het fietszitje zien en op mijn eigen fiets monteren om er foto's van te maken voor dit blog. Dus die eenvoudige bevestiging klonk mij – niet zo'n fan van uitdagende klusjes – als muziek in de oren.

Geen gehannes met schroevendraaiers, maar geïntegreerd in het zitje zit een klembevestiging met een draaiknop waarmee je het stoeltje aan de bagagedrager vastmaakt. Dat is inderdaad zo simpel als het klinkt: je draait aan de knop om de breedte van het klemmechanisme aan te passen aan de breedte van je bagagedrager, dan plaats je het stoeltje, draait de knop goed aan en klaar. En ja, dat lukte ook deze kluskneus! Voor het vastmaken van de voetsteuntjes heb je een inbussleuteltje nodig, maar ook dat is een kwestie van losdraaien, instellen op de juiste hoogte en vastdraaien.

Fietsen maar!

Toen ik het fietszitje achter op mijn bagagedrager zette dacht ik: like a glove! Mijn fiets is zwart met zilvergrijs en zoals je op bovenstaande foto ziet past het zitje qua kleuren erg goed. Natuurlijk is veiligheid belangrijk, maar zoals ik dit blog begon: het oog wil ook wat.

Mijn schoonouders hebben het 6+ Junior kinderzitje inmiddels in gebruik en zijn er meer dan tevreden mee. Mijn nichtje zit comfortabel en veilig als ze naar school wordt gebracht. Bijkomend voordeel is dat ze het zitje makkelijk kunnen wisselen met het achterzitje voor mijn neefje. Die kan over een paar jaar ook op het 6+ zitje en de kwaliteit van het zitje is zodanig dat ik verwacht dat ons zoontje er over een jaar of 4 ook nog gebruik van kan maken. Maar die heb ik voorlopig nog even gezellig voorop. 🙂

Kijk voor meer informatie over het 6+ Junior kinderzitje op www.qibbel.nl

Winactie Qibbel 6+ Junior fietszitje achter

*Deze winactie is gesloten*

Wil jij een Qibbel 6+ Junior fietszitje winnen? Meer Voor Mama’s mag er eentje weggeven! Wat moet je doen: laat op onze Facebookpagina weten wie je achterop je fiets zou willen meenemen. Wie weet win jij een fietszitje om achter op je fiets te monteren van Qibbel in de kleur van jouw keuze.

Meedoen kan van dinsdag 8 mei 2018 tot en met maandag 14 mei 2018 23:59 uur.

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.