Winterjas in de auto levensgevaarlijk voor kind

We willen onze kinderen allemaal beschermen tegen kou. Dus pakken we ze in de winter lekker in met dikke jassen en sjaals. Ook in de auto. Als ik mijn zoon in zijn winterjas in de autostoel zet, is het altijd een mislukte mix tussen Kenny uit Southpark (want oranje...

Verjaardag vieren

Het is zaterdag, half twaalf 's avonds. We wachten met smart op mijn man, Pascal, omdat we zo dadelijk zijn verjaardag vieren. Gelukkig is hij er bijna want mijn jongste houdt het niet meer uit van de slaap. 'Zijn alle voorbereidingen klaar, meiden?' Het vakkundig...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

Fietsen is een van de leukste activiteiten die je samen met je kind kunt doen, vind ik. Voor anderen is fietsen-met-kind misschien alleen pure noodzaak, om van A naar B te komen. Hoe dan ook, een goed en veilig zitje is dan wel zo belangrijk. En ja, het oog wil ook wel wat. Je kindje start meestal voorop de fiets in een fietsstoeltje en verhuist als ie groot genoeg is naar een fietszitje achter. Maar die wordt op een gegeven moment ook een beetje te klein. En dan?

Qibbel heeft een speciaal fietsstoeltje (ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Widek) om ook kindjes ouder dan 6 jaar veilig te vervoeren: het 6+ Junior fietszitje. Meer Voor Mama's ontving de Qibbel 6+ Junior om te testen, een stevig fietsstoeltje dat ook nog eens door de schoonheidscommissie werd goedgekeurd.

We zijn geluksvogels, en onze kinderen ook: mijn schoonouders passen namelijk twee dagen in de week op hun kleinkinderen: op vrijdag passen ze op onze zoon van bijna 2 en op dinsdag op ons neefje van bijna 3 en nichtje van 5. Mijn nichtje gaat naar school en tussen de middag haalt mijn schoonmoeder haar op met de fiets en brengt haar na de lunch weer weg. Om half 4 's middags haalt ze haar weer van school. Ik weet dat dat drie gezellige ritjes zijn met een hoop geklets en dat ze na school nog weleens omrijden naar een speeltuintje in de buurt.

Afijn, heel leuk allemaal, maar het fietszitje achter op de fiets waar broerlief nog wel in past, daar is mijn nichtje inmiddels wel uitgegroeid. Zitten gaat nog wel, maar de gespjes kunnen niet meer vast. En dan is een fietsstoeltje misschien nog wel comfortabel, maar niet heel veilig. Dus het 6+ Junior fietszitje is meer dan welkom!

Qibbel 6+ Junior fietszitje achter

Het Qibbel 6+ Junior fietsstoeltje is bedoeld voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar, of voor kindjes van maximaal 35 kilo. Het fietszitje is ontwikkeld met oog voor zitcomfort en ergonomie: het is een stevig stoeltje met een kussentje op de zitting, een rugleuning en een heupgordel met driepuntssluiting. Uiteraard zitten er ook stevige voetsteuntjes bij, die op de gewenste hoogte gemonteerd kunnen worden en opgeklapt kunnen worden als je ze niet gebruikt.

Dit voorjaar zijn er twee toffe nieuwe kleuren bij gekomen dus de stoeltjes zijn nu verkrijgbaar in vijf kleuren: volledig zwart, antraciet met een grijs kussentje, donkerblauw met een bruin kussentje en de nieuwe kleuren legergroen met zwart kussentje en zwart en khaki kussentje.

De onderdelen van het zitje worden in 1 pakket geleverd, maar kunnen ook los (na)besteld worden. Dat laatste is handig, want mocht je het 6+ Junior fietsstoeltje op meerdere fietsen willen gebruiken, dan kun je het beste een extra set voetsteuntjes kopen. Het stoeltje zelf is namelijk super easy over te zetten naar een andere fiets.

Een los Qibbelslot is verkrijgbaar om het fietsstoeltje aan de bagagedrager vast te zetten.

Fietszitje achter op de fiets bevestigen

Op de site van Qibbel staat dat hun 6+ Juniorzitje het bestverkochte fietsstoeltje van Nederland is, mede dankzij de eenvoudige bevestiging zonder gereedschap. Nu heb ik een heel handige schoonvader, maar voordat het stoeltje naar mijn schoonouders 'mocht', confisqueerde ik het even. Uiteraard wilde ik zelf graag het fietszitje zien en op mijn eigen fiets monteren om er foto's van te maken voor dit blog. Dus die eenvoudige bevestiging klonk mij – niet zo'n fan van uitdagende klusjes – als muziek in de oren.

Geen gehannes met schroevendraaiers, maar geïntegreerd in het zitje zit een klembevestiging met een draaiknop waarmee je het stoeltje aan de bagagedrager vastmaakt. Dat is inderdaad zo simpel als het klinkt: je draait aan de knop om de breedte van het klemmechanisme aan te passen aan de breedte van je bagagedrager, dan plaats je het stoeltje, draait de knop goed aan en klaar. En ja, dat lukte ook deze kluskneus! Voor het vastmaken van de voetsteuntjes heb je een inbussleuteltje nodig, maar ook dat is een kwestie van losdraaien, instellen op de juiste hoogte en vastdraaien.

Fietsen maar!

Toen ik het fietszitje achter op mijn bagagedrager zette dacht ik: like a glove! Mijn fiets is zwart met zilvergrijs en zoals je op bovenstaande foto ziet past het zitje qua kleuren erg goed. Natuurlijk is veiligheid belangrijk, maar zoals ik dit blog begon: het oog wil ook wat.

Mijn schoonouders hebben het 6+ Junior kinderzitje inmiddels in gebruik en zijn er meer dan tevreden mee. Mijn nichtje zit comfortabel en veilig als ze naar school wordt gebracht. Bijkomend voordeel is dat ze het zitje makkelijk kunnen wisselen met het achterzitje voor mijn neefje. Die kan over een paar jaar ook op het 6+ zitje en de kwaliteit van het zitje is zodanig dat ik verwacht dat ons zoontje er over een jaar of 4 ook nog gebruik van kan maken. Maar die heb ik voorlopig nog even gezellig voorop. 🙂

Kijk voor meer informatie over het 6+ Junior kinderzitje op www.qibbel.nl

Winactie Qibbel 6+ Junior fietszitje achter

*Deze winactie is gesloten*

Wil jij een Qibbel 6+ Junior fietszitje winnen? Meer Voor Mama’s mag er eentje weggeven! Wat moet je doen: laat op onze Facebookpagina weten wie je achterop je fiets zou willen meenemen. Wie weet win jij een fietszitje om achter op je fiets te monteren van Qibbel in de kleur van jouw keuze.

Meedoen kan van dinsdag 8 mei 2018 tot en met maandag 14 mei 2018 23:59 uur.

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.