Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

Wie wist dat appeltaartjes maken zo leuk en makkelijk kon zijn? Wij geven je het recept van Ella’s Kitchen en vertellen je hoe jij deze kan maken samen met je kind. Erg leuk om te doen, en lekker!

In het Ella’s Kitchen kookboek staan 100 inspirerende gezonde recepten met smaakvolle en slimme alternatieven om je kind te laten kennismaken met vast voedsel en om ze te betrekken bij het klaarmaken van maaltijden. In het kookboek vind je recepten voor maaltijden boordevol (verstopte!) groenten en fruit én lekker zoete toetjes zonder toegevoegde suikers. Zoals deze aparte appeltaartjes met kaneel. Ook erg leuk om samen te maken: je kind kan helpen met het uitsnijden van het deeg en de taartjes versieren met appels. Hoe maak je deze aparte appeltaartjes?

appeltaartje-ella

Zo kun je lekkere appeltaartjes maken

Dit recept is geschikt voor 6 appeltaartjes maken. De tijd om alles voor te bereiden is ongeveer 20 minuten. Daarna ben je nog ongeveer 15-20 minuten bezig met het afbakken. De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • 320 gram kant-en-klaar bladerdeeg
  • 2 handappels (Granny Smith of Royal Gala zijn het best)
  • 1 eetlepel citroensap 50 gram ongezouten boter in 6 blokjes
  • ½ theelepel kaneel
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker

Recept voor appeltaartjes maken

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 centimeter. Gebruik een ronde uitsteekvorm van 10 centimeter en snijd 6 cirkels uit het deeg. Leg de cirkels met flink wat tussenruimte op een bakplaat.
  3. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in dunne plakken. Doe de plakken met citroensap in een kom. Zorg dat de appels goed bedekt zijn met het sap. Daarna verdeel de plakken appel in een bloempatroon over de deegcirkels.
  4. Leg een klontje boter op elk taartje en bestrooi de taartjes met wat kaneel (naar smaak) en suiker.
  5. Bak de taartjes 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm of koud met vanille-ijs of crème fraîche.

Kinderen kunnen helpen met appeltaartjes maken

Met deze eenvoudige appeltaartjes kunnen peuters van alle leeftijden bakkertje spelen. Het is leuk om te doen als er vriendjes komen spelen. De een rolt het deeg uit, de ander snijdt de cirkels uit en de volgende vult de taartjes met stukjes appel. En als het klaar is kun je het lekker met z’n allen opeten! Smullen maar.

Meer makkelijke en gezonde recepten, handige tips, iets minder gezonde – maar enórm lekkere – recepten (zoals de chocoladetaart en cheesecake, mmmm) vind je in het Ella’s Kitchen kookboek.

het-kook-boek

Dit blog voor lekkere appeltaartjes maken volgens het Ella’s Kitchen recept is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.