9 tips voor je zwangerschapsverlof

Je hebt je collega's en je baas al uitgebreid verteld dat je zwanger bent. Na een paar maanden ben je aan het aftellen naar het zwangerschapsverlof. Maar wat moet je doen voordat je je afwezigheidsbericht in je e-mail aan zet en je laatste werkdag ten einde komt? In...

De voor- en nadelen van een abonnement voor je kind

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom...

Ik ben dol op het pretpark

Ik ben dol op pretparken. En kermissen. De draaimolen, de achtbaan, de ‘spin’, het Sprookjesbos in de Efteling, je kunt mij er heel blij mee maken.In mijn puberjaren als begin twintiger kreeg ik nog wel mensen mee, maar daarna was het voor de meeste vrienden een té...

5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Wie wist dat appeltaartjes maken zo leuk en makkelijk kon zijn? Wij geven je het recept van Ella’s Kitchen en vertellen je hoe jij deze kan maken samen met je kind. Erg leuk om te doen, en lekker!

In het Ella’s Kitchen kookboek staan 100 inspirerende gezonde recepten met smaakvolle en slimme alternatieven om je kind te laten kennismaken met vast voedsel en om ze te betrekken bij het klaarmaken van maaltijden. In het kookboek vind je recepten voor maaltijden boordevol (verstopte!) groenten en fruit én lekker zoete toetjes zonder toegevoegde suikers. Zoals deze aparte appeltaartjes met kaneel. Ook erg leuk om samen te maken: je kind kan helpen met het uitsnijden van het deeg en de taartjes versieren met appels. Hoe maak je deze aparte appeltaartjes?

appeltaartje-ella

Zo kun je lekkere appeltaartjes maken

Dit recept is geschikt voor 6 appeltaartjes maken. De tijd om alles voor te bereiden is ongeveer 20 minuten. Daarna ben je nog ongeveer 15-20 minuten bezig met het afbakken. De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • 320 gram kant-en-klaar bladerdeeg
  • 2 handappels (Granny Smith of Royal Gala zijn het best)
  • 1 eetlepel citroensap 50 gram ongezouten boter in 6 blokjes
  • ½ theelepel kaneel
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker

Recept voor appeltaartjes maken

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 centimeter. Gebruik een ronde uitsteekvorm van 10 centimeter en snijd 6 cirkels uit het deeg. Leg de cirkels met flink wat tussenruimte op een bakplaat.
  3. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in dunne plakken. Doe de plakken met citroensap in een kom. Zorg dat de appels goed bedekt zijn met het sap. Daarna verdeel de plakken appel in een bloempatroon over de deegcirkels.
  4. Leg een klontje boter op elk taartje en bestrooi de taartjes met wat kaneel (naar smaak) en suiker.
  5. Bak de taartjes 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm of koud met vanille-ijs of crème fraîche.

Kinderen kunnen helpen met appeltaartjes maken

Met deze eenvoudige appeltaartjes kunnen peuters van alle leeftijden bakkertje spelen. Het is leuk om te doen als er vriendjes komen spelen. De een rolt het deeg uit, de ander snijdt de cirkels uit en de volgende vult de taartjes met stukjes appel. En als het klaar is kun je het lekker met z’n allen opeten! Smullen maar.

Meer makkelijke en gezonde recepten, handige tips, iets minder gezonde – maar enórm lekkere – recepten (zoals de chocoladetaart en cheesecake, mmmm) vind je in het Ella’s Kitchen kookboek.

het-kook-boek

Dit blog voor lekkere appeltaartjes maken volgens het Ella’s Kitchen recept is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.