De eerste zonnestralen hebben zich al laten zien en dat betekent dat de lente nu echt voor de deur staat. Na een regenachtige en donkere winter, zijn we toe aan vitamine D. Straks duik je weer de tuin in om alles zomer-ready te maken en kun je in de zon bijkomen met een kopje koffie. Alleen wanneer de lente nadert en de zomer uiteindelijk ook om de hoek komt kijken, wil je misschien het huis graag voorzien van een (nieuw) zonnescherm. Betreed jij binnenkort de wondere wereld van zonneschermen? In dit a vertellen wij precies waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een zonnescherm!

De meest gemaakte fout

Heb jij jouw keus weten te maken uit al die zonneschermen? Dan komt het moment stapje voor stapje dichterbij dat het scherm aan de gevel hangt en jij lekker van de zon kunt genieten. Maar, voordat het zover is, moet het zonnescherm natuurlijk eerst gemonteerd worden. De aanschaf van een zonnescherm is natuurlijk al een uitgave an sich, maar bespaar niet op de meet- en montagekosten.

Wij begrijpen dat je denkt dat je het allemaal zelf kunt; van het kiezen van het juiste zonnescherm tot de installatie van het scherm. Maar vergeet niet dat deskundig advies bij de aanschaf van een zonnescherm zeer belangrijk is, want een zonweringspecialist weet precies welk zonnescherm het best bij jouw situatie past. Daarnaast is het monteren van een zonnescherm een precisie werkje. Een zonnescherm is een investering, dus laat de plek voor het zonnescherm door een professional opmeten en laat de montage aan experts over. Met deze combinatie geniet je gegarandeerd tot wel 10 jaar van je zonnescherm. Ga voor zekerheid en laat deze éne keer de klus aan de experts over!

Buiten zitten

De meest voorkomende reden voor de aanschaf van zonneschermen is dat we graag buiten- en beschut, van de zon willen genieten. Onder een zonnescherm heb je onbezorgd plezier van het heerlijke weer, zonder volledig weg te smelten. Daarnaast beschermt een zonnescherm niet alleen jou tegen de warme zonnestralen, maar een zonnescherm beschermt ook de temperatuur binnenshuis. Met een zonnescherm dringt de hitte van buiten iets minder snel naar binnen!

zonnescherm-kopen

Wind en regen

Het wil nog wel eens gebeuren dat iemand voor een zonnescherm kiest en verwacht dat dit product bestand is tegen regen of wind. Helaas is dit niet waar. Wanneer je op zoek bent naar zonwering dat goed tegen regen of wind kan, dan is de keus voor een zonnescherm niet het beste idee. Ondanks dat zonneschermdoeken vaak waterafstotend zijn, wordt het aangeraden om zonneschermen niet open te laten staan met fikse windvlagen of regenbuien. Screens of rolluiken zijn in dit geval een beter alternatief.

Een screen dat is uitgerold, houdt de woning koel tijdens warme en zonnige dagen. Met screens kun je daarnaast nog steeds naar buiten kijken. Ideaal toch? Op de zijden van het raam worden er geleiders gemonteerd, waar het doek van de screen tussen valt. Wanneer je kiest voor een ritsscreen, dan heb je geen kieren tussen het doek en de geleiders. Met dit systeem zijn screens windvast en is de kans op scheuren minimaal!

Een groot voordeel van een rolluik is dat het enorm multifunctioneel is. Rolluiken zijn niet alleen bestand tegen een regenbui of fikse windvlaag, ze weren tijdens zonnige dagen de hitte en tijdens de winter houdt een rolluik de kou buiten. Daarnaast verduisterd een rolluik de gehele kamer, waardoor je op tijd naar bed kunt als de zon tot in de late uurtjes aan de hemel staat.