Kinderen zijn erg leergierige wezens. Eén van de manieren om dit extra tot leven te wekken, is door middel van leuke gadgets. Gadgets zorgen voor afwisseling, creatieve ontplooiing, en positieve verbazing bij je kind. Daarom hebben wij een top 10 samengesteld van de leukste gadgets die je kunt kopen voor kinderen!

1. Plasmabol

De wat jongere ouders onder ons zullen dit item ook vast in de slaapkamer gehad hebben toen ze nog klein waren. Een plasmabol is een erg interessant object met een wetenschappelijk uiterlijk. De bal reageert op aanraking maar ook op geluiden. Als je je vinger op de bal legt, gaat een soort bliksemschicht naar waar je je vinger plaatst. Dit is dus erg boeiend, en iets waar je kind lang bezig mee kan zijn.

2. Vulkaanlamp

Ook een vulkaanlamp is een erg leuke gadget voor kids, en een geweldige manier om geïnteresseerd in slaap te vallen. De verschillende kleuren en bewegingen zorgen voor een prettige omgeving, en maken het makkelijk dat die luikjes snel zullen sluiten.

3. Regenboogspiraal

Ken je die nog van vroeger? Een spiraal in mooie regenboogkleuren die je kunt laten “lopen” door hem een zetje te geven. Erg fascinerend, en kinderen kunnen er uren mee bezig zijn! Dit item is ook erg handig als je op vakantie gaat, of naar een plek moet waar je kind een tijdje zal moeten wachten.

4. Rubik’s Cube

Dit is natuurlijk ook zo’n interessante gadget voor kinderen waar ze uren mee bezig kunnen blijven. Alhoewel het soms voor frustraties kan zorgen, kun je je kind altijd te hulp schieten door hem de combinaties te laten zien via YouTube-filmpjes. Je kind zal met de tijd nog een Rubik’s Master worden, en alle combinaties uit zijn hoofd kennen!

5. Kinetic Balls

Het is een mooi decorstuk voor in de kamer, en ook eentje waar je elke keer een tik aan zult geven als je erlangs loopt, om het interessante effect ervan te zien. Kinetic Balls zijn net als de vulkaanlamp en plasmabol één van de meest verkochte gadgets van de laatste tien jaar. Ouderwets maar tijdloos, blijft het voor verbazing en interesse zorgen, en is het dus een leuke manier om je kind te verblijden.

6. Een zaklamp

Simpel maar doeltreffend. Kinderen vinden zaklampen geweldig, en kunnen van alles beschijnen in het donker. De schaduweffecten die het licht van een zaklamp geeft, zijn erg interessant voor kinderen, en dus iets wat je vaak in hun handjes zult zien.

7. LED schoenveters

Da’s cool man, lichtgevende schoenveters! Is er een kind wat niet blij wordt van lichtgevende schoenveters? Niet duur, en een gadget waar je je kind de rest van de dag, week, of zelfs maand blij mee zult maken. Met deze schoenveters is hij “the star of the show”, dus dit is zeker een goede keuze om aan te schaffen voor je kind!

8. Glow In The Dark muurstickers

Nog zo’n item die we vast nog wel herkennen uit onze jeugd. Glow In The Dark stickers vind je in verschillende soorten en formaten, en zijn een hele leuke manier om een magische sfeer te geven aan de slaapkamer van je kind. In het donker lichten ze op, en kan je kind sterren kijken totdat hij in slaap valt. Deze stickers zijn vaak ook goedkoop, dus je kunt het haast niet laten liggen.

9. Wereldbol

Dit is een hele leuke gadget voor kinderen, en natuurlijk een goede manier om meer te leren over topografie. Je kunt samen met je kind de aardbol bekijken, en onderzoeken waar verschillende landen liggen. Ook zou je je kind vragen kunnen stellen om te testen hoeveel je kind al weet over verschillende landen, en op deze manier kun je het zo leuk en uitgebreid maken als je zelf wilt. Een extra tip is om je kind landen te laten kiezen die het graag wil bezoeken, en deze te markeren met een kleine sticker. Dit wekt natuurlijk veel interesse in de wereld en andere landen, en zal goed zijn voor zijn ontwikkeling.

10. Zelf tellende spaarpot

Het perfecte item voor jou getalenteerde handelaar; een zelf tellende digitale spaarpot. Hiermee kan je kind muntjes sparen, en houdt de spaarpot het automatisch bij wat er precies in de pot zit. Het geeft een goed overzicht, zorgt ervoor dat de muntjes ook in de pot blijven omdat het duidelijk is wat er precies in zit, en dit heeft dus als uitkomst dat je kind het leuk zal vinden om te sparen. Een erg leerzame maar plezierige methode dus voor je kind!