Iedere moeder is weleens onzeker over haar bestaan. Jouw leven is namelijk enorm verandert nu je moeder bent geworden. Je bent misschien niet meer zo hip als vroeger, kunt minder overeenkomsten vinden met vriendinnen zonder kinderen en de dagelijkse routine kan soms slopend zijn. Dan is het goed om even dit artikel te lezen. Je leest hier namelijk waarom moeder zijn te gek is. Jij als (aanstaande) moeder hebt namelijk een enorme impact op deze wereld, jouw gezin en kinderen. Heb jij even een oppepper nodig? Lees dan gauw verder waarom moeder zijn te gek is.

Nieuw leven

Als moeder zet of heb je nieuw leven op de wereld gezet. Dat is toch even iets om in te laten zinken. Het is geweldig om de kracht als moeder te voelen dat jij een nieuw mensje op de wereld hebt gezet. Jij bent de bron van nieuw leven en daar mag je best wel trots op zijn. Hoeveel extra zorgen je er ook bij krijgt wanneer je moeder bent, het is wel een van de beste prestaties die je ooit hebt verricht. Het is te gek om moeder te zijn omdat je iedere dag opnieuw jouw kracht en geweldige prestatie kunt zien, jouw kinderen.

Geweldige toekomst

Ken je de uitgekauwen Engelse quote: “Be the change you want to see in te world”. Een betere toekomst begint bij jezelf. Dit kun je als moeder iedere dag toepassen op de manier hoe jij jouw kinderen opvoedt. Wil jij een betere toekomst waar meer acceptatie voor elkaar is? Jij maakt de toekomst iedere dag een beetje beter door jouw kinderen ruimdenkend op te voeden. Leer jouw kinderen de kwaliteiten en capaciteiten om altijd goed voor elkaar, het milieu en zichzelf te zijn. Zo maak jij de wereld een beetje beter door jouw kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden voor het volwassen leven.

Ook is het leuk om als moeder jezelf te herkennen in jouw kinderen. Om bepaalde streken kun je hard lachen en sommige gedragingen zijn enorm herkenbaar. Jij kun jouw mini-me dagelijks helpen om de wereld beter te begrijpen en zo sterk mogelijk in zijn of haar schoenen leren te staan. Jij bent de beste leermeester, rolmodel en voorbeeld voor jouw kinderen. Jij begrijpt ze als geen ander en weet precies welke obstakels in de weg kunnen staan. Jij kunt jouw kinderen een prachtige toekomst bieden door jouw inzichten en ervaringen.

Voldaan

Een dag lang huilbuien, ruzies, zooi in huis en eindeloos veel wasjes, het is het aan het einde van de dag allemaal waard. Hoe hard het ook werken in als moeder, aan het einde van de dag voel je je altijd voldaan. Je moet er veel voor geven, maar krijgt er ook zoveel voor terug. Wanneer je na een lange dag werken, eten koken, ruzie aan tafel dan toch nog een brede glimlach bij jouw kinderen kunt zien, dan is het de moeite allemaal waard. Je hebt waarschijnlijk nog nooit zo hard gewerkt in je leven en zoveel extra zorgen gehad, maar het genot van de blijheid van jouw kinderen maakt dit allemaal goed. Moeder zijn is te gek omdat je altijd een voldaan gevoel hebt.

De kleine dingen in het leven

Het moederschap is enorm zwaar, dat zal niemand ontkennen, maar het mooie van het moederschap is dat je veel beter de kleine dingen in het leven leert waarderen. Wanneer jouw kindje bijvoorbeeld voor het eerst “Ik hou van jou zegt”, voor het eerst leert lopen of wanneer jouw kind een schaterlach heeft om niets. Je leert de kleine momenten extra te waarderen en neemt minder gauw zekerheden voor lief.

Lekker shoppen!

Waar je voordat je moeder werd het liefste voor jezelf ging winkelen, kun je nu de nieuwste collecties jurken eenvoudig laten hangen. Het shoppen is zoveel leuker geworden nu je moeder bent. Eindelijk kun je je helemaal laten gaan op de baby en kinderafdeling. Want zeg nu eerlijk, al die kleine kleertjes zijn toch veel te schattig en te leuk om te laten liggen? Shoppen is zoveel leuker geworden nu je ongestraft de leukste en schattigste outfits voor jouw kinderen kunt kopen. Wat nog leuker aan shoppen voor en met kinderen is? Veel shoppingcenters en woonboulevard hebben speciale parkeerzones voor gezinnen. Je mag ongestraft jouw auto vrijwel voor de deur parkeren omdat je jouw kinderen bij je hebt, wat een feest!

Lekker kind zijn

Als ouder heb je natuurlijk de ouderlijke rol. Je hebt het gezag in huis en bent in relatie tot jouw kind, de ouder. Maar dat betekent niet dat nu je kinderen hebt, je je ook altijd ouderlijk of volwassen hoeft te gedragen. Nu je kinderen hebt, is dit het perfecte moment om weer eens Disney films te kijken, urenlang met Lego of poppen te spelen. Moest je als kind altijd smeken om naar een pretpark te gaan? Jij hebt het nu voor het zeggen. Je kunt nu je mama bent, het kind in je ook weer helemaal naar boven laten komen. Je hebt hier nu immers een excuus voor!

Onvoorwaardelijke liefde

Het mooiste van alles is dat je iedere dag wordt bevestigd van de onvoorwaardelijke liefde nu je mama bent. Jouw liefde voor jouw kind is eindeloos en vice versa net zo. Het is heerlijk om geaccepteerd te worden als mama en precies zoals je bent. Nog mooier is dat deze liefde niet overgaat. Als mama heb je een liefde van jouw gezin dat onvoorwaardelijk is. Hoe zwaar het soms ook kan zijn, het is mooi om je te beseffen dat deze koters voor altijd in jouw leven zullen zijn. Jij bent er door dik en dun voor ze en andersom ook.

Wij zullen zeker niet ontkennen dat het moederschap zwaar is. Zeker wanneer je net moeder bent geworden, kan de realiteit zwaarder uitpakken dan gedacht. Dan is het toch mooi om bovenstaande redenen, waarom het te gek is om moeder te zijn, even goed tot je laten doordringen. Moeder zijn is zeker zwaar, maar het maakt jouw leven zoveel rijker. Jouw mini-me zorgt voor een betere wereld door jouw opvoeding, jij kunt weer ongestoord kind zijn door samen te spelen en de liefde tussen jou en jouw kind is voor altijd. Moeder zijn is nu eenmaal te gek!