Stevige, mooie en kleurrijke hervulbare waterflessen met een dop die je als bekertje kunt gebruiken: dat is Dopper. Maar Dopper is meer dan dat en doet meer dan mooie design waterflessen maken. Dopper zet zich op veel verschillende manieren in om de plasticproblematiek te verminderen. Hun missie is om single-use plastic (plastic verpakkingen die je maar één keer gebruikt) te verminderen én om wereldwijd schoon drinkwater toegankelijk te maken voor iedereen. Dat zijn grote doelen en Dopper betrekt kinderen hierbij om deze doelen te behalen.

Want jong geleerd is oud gedaan, vindt Dopper. Zo is Dopper Academy opgezet met educatiematerialen voor kinderen om ze te inspireren duurzaam met onze wereld om te gaan.

Lees gauw meer over wat Dopper nog meer doet én maak kans op een fantastisch Dopper-pakket ter waarde van 500 Euro!

Dopper Academy

Met de Academy worden kinderen op een superleuke en leerzame manier betrokken om na te denken over het probleem rond plasticvervuiling. En ze worden uitgedaagd om er een oplossing voor te bedenken.

Er zijn verschillende onderdelen van de Dopper Academy, we lichten er graag een paar uit:

Theatervoorstelling ‘Wow! De zee is van plastic’

Een heuse theatervoorstelling in jouw klas! In samenwerking met Dopper heeft de theatergroep Droog Water de kindervoorstelling ‘Wow! De zee is van plastic!’ gemaakt voor op basisscholen. Het is een heel leuke en grappige voorstelling met veel interactie, waar op een speelse manier samen met kinderen wordt nagedacht over het thema. Het verhaal: de vriendinnetjes Chloe en Gaia stelen stiekem een mooie, grote bal van de buurvrouw. Maar dan ineens verandert hun hele wereld en begint het avontuur. Op een woeste zee moeten ze erachter zien te komen waarom de mooie bal ineens dor en bruin is geworden. Ze reizen van meneer El P. Bear op de noordpool naar Dopper de Dolfijn en het tropische regenwoud, ze gaan de hele wereld over op hun zoektocht. Maar ze moeten wel opschieten, anders is het te laat! Zou het de vriendinnen lukken om op tijd antwoord op hun missie te krijgen? De theatervoorstelling is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Dopper spreekbeurt

Een spreekbeurt houden over gebruik en hergebruik van plastic? Dopper heeft daar een flitsende en interactieve spreekbeurt-kit voor gemaakt. Met behulp van deze kit kan jouw kind een toffe presentatie geven over het (her)gebruik van plastic, het voorkomen van vervuiling en hoe we deze problemen zo snel mogelijk de wereld uit kunnen helpen. En hierdoor leren zijn of haar klasgenootjes er ook weer van. In de kant-en-klare kit zit informatie over het onderwerp, beeldmateriaal, een quiz en een bingo. Het is heel leuk speels gevisualiseerd en geïllustreerd en het bevat ook nog handige ‘speakernotes’.

Changemaker Challenge Junior

De Changemaker Challenge is een programma waar masterstudenten aan kunnen deelnemen om onderzoek te doen naar de problematiek rondom schoon water, schone oceanen en plastic afval. Er is ook een editie voor kinderen: de Changemaker Challenge Junior (Link naar https://changemakerchallengejunior.com/wat-is-de-changemaker-challenge-junior/), een wedstrijd voor basisscholen op basis van een gratis lespakket dat in de klas kan worden gebruikt. Dit najaar was de finale van de Changemaker Challenge Junior. Uit heel Nederland deden 15.000 basisschoolkinderen (van groep 4 tot en met 8) mee in de strijd om de nieuwe wereldverbeteraar te worden. Om hét nieuwe idee te bedenken dat plasticvervuiling tegengaat en er meteen een prototype van te bouwen. De finalisten presenteerden uiteindelijk hun zelfbedachte oplossingen aan een jury. Uiteenlopende brilante ideeën passeerden de revue: onder anderen een eco-ijssalon, een plastic eiland, hervulbare tandpastatubes en de ‘Trash Bird’, een drone die afval opruimt.
cmcj-finale-winnaar-trashbird

Boek Stella & Stinky en de plastic soep

Op een positieve en leuke manier aan je kind of je leerlingen vertellen over plasticvervuiling kan met het boek ‘Stella & Stinky en de plastic soep’ van Christine Algera. Dit boek is geschikt om voor te lezen thuis, aan basisschoolleerlingen of om het zelf te laten lezen. Het gaat over Stella van 8 jaar, die gek is op de natuur en op dieren. Op een dag ontdekt ze op het strand vreemde korrels, het zijn geen zandkorrels. Vervolgens worden ineens de jonge vogeltjes ziek. Wat is er aan de hand? Ze vraagt advies aan haar vader. Hij denkt dat niet alleen de vogeltjes, maar heel veel dieren in gevaar zijn. Stella’s vader werkt aan de andere kant van de wereld aan een oplossing en Stella loopt van huis weg om hem te gaan helpen. Samen met Stinky, een stinkdier uit Amerika die ze onderweg tegenkomt. Maar het is allemaal nog niet zo gemakkelijk als ze had gedacht…
stella-en-stinky-afbeelding

Vrachtwagens vol plastic in zee

Dopper zet zich in om de enorme berg plastic te verminderen die we met z’n allen produceren en gebruiken. De helft van al het plastic dat wordt gemaakt wordt na één keer gebruiken (single use, daar is ie weer) weggegooid. Vaak onbedoeld verdwijnen ladingen, vrachtwagens vol plastic dagelijks in de oceanen, via straat, sloot, rivier en zee. Door al dat plastic in de oceanen gaan jaarlijks 1 miljoen zeevogels en 100.000 zeezoogdieren dood. Daarnaast komt het plastic op ons eigen bord terecht in de vorm van microplastics: hele kleine plastic deeltjes.

Wat doe jij om plasticgebruik te verminderen? + WIN een te gek Dopper-pakket t.w.v. 500 Euro!

We zouden allemaal wat minder plastic kunnen gebruiken om de aarde minder te belasten. En minder plastic gebruiken is vaak helemaal niet zo moeilijk, als je even nadenkt of je een wegwerpvoorwerp kan vervangen door een herbruikbaar voorwerp. Een broodtrommel in plaats van een boterhamzakje, een hervulbare waterfles in plaats van een wegwerpflesje met water, een drinkbeker voor je kind vullen met appelsap in plaats van een pakje appelsap. Wat doe jij om het verbruik van plastic te verminderen? Geef jouw tip onder de Facebookpost en maak kans op een gaaf pakket van Dopper t.w.v. maar liefst 500 Euro!

Het Dopper-pakket bestaat uit:

  • De nieuwste Dopper Insulated voor jezelf met het logo van Mamalove;
  • Een Dopper Original voor elk kind, in de kleur naar keuze met hun eigen naam erop;
  • Het toneelstuk “Wow, de zee is van plastic” door theatergroep Droog Water voor de hele school op eigen locatie;
  • Het voorleesboek “Stella & Stinky en de plastic soep” van Christine Algera.