Als moeder van een peuter en een baby kom ik heel wat uitdagingen tegen. Zeker op de werkdagen van mijn man. Want op de een of andere manier slapen ze nooit tegelijk, heeft de een honger als de ander net helemaal onder de poep zit en ga zo maar door. In no-time ontdekte ik allerlei handigheidjes die voor mij goed werken. Ik deel ze graag met je!

Doe jezelf een draagzak cadeau

De draagzak was veruit het allerbeste kraamcadeau. Onze pasgeboren dochter vindt het superfijn en ik heb mijn handen vrij voor haar twee jaar oudere broer. Op deze manier doen we van alles met z’n drietjes. Ik moet toegeven: de allereerste keer naar de supermarkt vond ik het best een gedoe. De een in de draagzak, de ander in de kinderwagen en dan ook nog je boodschappenmandje vullen. Maar gelukkig went het snel en zie ik nu alleen nog maar voordelen.

Zet je principes overboord…

Ik was altijd een beetje anti tv-kijken overdag. Inmiddels heb ik mijn principes overboord gezet. Het geeft zoveel rust wanneer de oudste tv kijkt tijdens de voedingen van zijn zusje. In eerste instantie probeerde ik hem tijdens het voeden te vermaken met boekjes, puzzels en ander speelgoed. Maar Netflix werkt echt veel beter.

Een opgeruimd huis, of niet?

Speelgoed opruimen? Tja.. dat doe ik nog maar één keer per dag. Hetzelfde geldt voor stofzuigen. Eerlijk is eerlijk. Ik kan er niet heel goed tegen, maar het is zinloos om het meerdere keren per dag te doen. Zodra je klaar bent wordt er weer een andere bak speelgoed opengetrokken.

Kook voor twee dagen

Ik vind het leuk om lekker en gezond te koken, maar ik kom er doordeweeks nauwelijks aan toe. Inmiddels heb ik een aantal snelle recepten gevonden die ook nog eens gezond zijn. Ik moet er zelf wel om lachen als ik tussen de middag aardappels schil. Of wanneer ik een extra grote pan pasta maak zodat we er twee dagen van kunnen eten. Ik lijk mijn moeder wel!

Ga erop uit

Het lijkt makkelijker om thuis te blijven. Ik ontdekte echter al snel dat de dagen veel leuker zijn als we erop uitgaan. Daarom spreek ik regelmatig af met vriendinnen die kinderen hebben in dezelfde leeftijd. Een bakje koffie drinken, even naar de kinderboerderij of speeltuin. Juist die kleine dingen maken het leuk.

#DURFTEVRAGEN

Na de eerste werkweek van mijn man was ik doodmoe. Ik had het prima gered, maar geen seconde aan mezelf gedacht. Daarom besloot ik wat lieve mensen in onze omgeving om hulp te vragen. Een mooi win-win situatie. Opa en oma genieten van hun tijd met de kleinkinderen terwijl ik een momentje voor mezelf heb. Dat ik dat moment meestal invul met praktische dingen zoals de was doen en opruimen is dan weer jammer. Note to myself: de volgende keer ga ik de stad in!