Leg de bijzondere momenten van je kids vast

Niks is leuker dan het maken van foto's van je kids zodat je de groei goed kunt documenteren en er later met veel plezier op kunt terugkijken. Wanneer je dit consequent maandelijks doet, zul je merken dat er op den duur een hele mooie en waardevolle collectie zal ontstaan met prachtige beelden van je kinderen. Kies per maand een vaste dag en tijdstip uit zodat het op een gegeven moment van zelf onderdeel zal uitmaken van je routine. Bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand samen foto's maken. Zo ontstaat er ook direct een leuke activiteit die jullie maandelijks zullen uitvoeren. Hieronder hebben wij in ieder geval vier leuke tips van fotomomenten die je maandelijks kunt vastleggen

Fototip één: De boevenfoto

De boevenfoto is een leuke manier van je kids op een speelse manier vast te leggen op beeld. Misschien heb je op het nieuws wel eens deze officiële 'mug shots' gezien. Dit zijn foto's van mensen die gearresteerd zijn met een bordje in hun handen waarop hun 'boeven nummer' staat en de naam en datum. Dit kan je op een speelse manier zelf ook creëren door je kids elke maand te fotograferen met zo een zelf gemaakt bordje. Op dit bordje kun je de maand en het jaartal noteren zodat je straks een hele mooie collectie hebt vol met stoere en speelse portretten. Wil je echt de boeven foto's creëren, maak dan een portret foto en een profiel foto (van de zijkant)

Fototip twee: Het witte t-shirt

De kleding van je kids zal door de jaren heen veel veranderen. Een item dat ze altijd kunnen dragen, ongeacht de leeftijd is een wit t-shirt. Van baby tot peuter en van kleuter tot tiener, een wit t-shirt staat iedereen. Het toffe aan een wit t-shirt is ook dat het direct een blank canvast creëert. Zo ligt de focus echt op het gezicht van je kids en zijn er geen andere afleidingen. Zo kun je elke maand een foto maken van je kids in witte tee's en deze op een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld 12 of 18 jaar versneld laten afspelen op een zelf gemaakt filmpje. Zo zie je je kind in enkele minuten opgroeien, dit zal zeker een bijzondere ervaring zijn en eventueel een leuk verjaardagscadeau voor de kids op een latere leeftijd of aan je partner.

Fototip drie: De paparazzi foto

Altijd al je innerlijke paparazzi willen laten ontsnappen maar heb je geen zin in een stalkverbod van een celebrity? Fotografeer dan je eigen kids op een 'candid' manier. Wanneer je kind aan het spelen is, of op latere leeftijd misschien op zijn telefoon bezig is, of tijdens het sporten of een andere activiteit die je kind graag onderneemt, kun je een spontane foto maken. Een niet geposeerde foto maar echt een foto in het moment. Dit kan elke maand weer iets anders zijn. Het zal heel interessant zijn om de jaarlijkse foto's naast elkaar te zetten en te zien wat je kind in die maand graag deed of waar hij veel plezier uit haalde. Tijdens niet geposeerde foto's zul je ook een hele andere en vaak meer ontspannen sfeer terug zien in de foto's.

Fototip vier: De Selfie

In je eentje een selfie maken is een uitgestorven trend maar een selfie maken met een loved one, in dit geval je kind zal nooit niet trendy zijn. Samen een grappige of juist serieuze foto maken zal er voor zorgen dat je na een aantal jaar een flinke collectie hebt om samen op terug te kijken. Foto's die jullie altijd samen zullen koesteren. Je zult maandelijks misschien per foto niet zo veel verschil zien maar als je dit een aantal jaar doet zul je zien dat er geleidelijk toch veel gaat veranderen bij beiden. Misschien zul je merken dat je op een gegeven moment ook steeds meer op elkaar begint te lijken? En omdat je een collectie hebt van maandelijkse portretten kun je altijd traceren wanneer dit 'wij lijken op elkaar' proces is begonnen en kun je elke kleine verandering in het gezicht, de blik, de lippen, de neus, de ogen, alles kun je terug zien in je eigen collectie!

Als je de foto's digitaal maakt, zorg er dan ook altijd voor dat je ze ergens op slaat. Op een iCloud of op een harddrive. Het zal zonde zijn als je computer of laptop crasht en je al deze foto's in één klap kwijt bent.