10x de leukste buitenactiviteiten voor peuters

De dagen worden langer en de temperaturen gaan omhoog. Het is weer lente! Een fijne tijd om weer zo veel mogelijk buiten te zijn met je peuter. Maar wat kan je allemaal gaan doen? Bekijk hieronder de 10 leukste buitenactiviteiten voor peuters en verveel je geen...

4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Verhuizen, daar zaten we dus écht niet op te wachten. Ongeveer acht weken geleden ontvingen we bericht dat we ons huurhuis uit moesten. Natuurlijk wisten we dat het huis verkocht zou kunnen kon worden maar omdat er de voorgaande achttien maanden geen sprake van was hielden we hier steeds minder rekening mee. En wat een timing ook: Verhuizen vlak voor de zomervakantie van de kinderen.

Terrarium verhuizen

Wij hebben in de afgelopen jaren meerdere verhuizingen meegemaakt waardoor we vooral een goed beeld hebben gevormd over hoe we het absoluut niet meer willen.

Door mijn allergie voor dieren met haren hebben wij sinds een paar jaar drie Baardagamen. Het zijn hele schattige diertjes en behoren tot de hagedissen. Wij kregen ze toen ze drie jaar oud waren van een gezin dat er niet meer voor kon zorgen.

Pascal had al snel een levensgroot terrarium voor Spike, Sunny en Kitty gebouwd. De kinderen en ik waren er erg trots op, maar vroegen ons af hoe het terrarium ooit met ons mee zou kunnen verhuizen. En inderdaad, tijdens het verplaatsen van de meubels is de bak finaal vast komen te zitten in het trapgat naar de buitendeur. Tot groot verdriet van iedereen hebben het hele terrarium aan stukken moeten slaan.

verhuizen-dozen-servies-op-straat

Servies op straat

Twee jaar geleden nog, zijn we vergeten onze totale schuur leeg te halen. Omdat de schuur officieel niet bij het huurhuis hoorde kwamen we hier pas een week na de oplevering achter. Een keer daarvoor hadden we heel ijverig al ons servies in één verhuisdoos gedaan waarna hij doorzakte en alles kapot viel op het straatje voor ons huis.

Je snapt nu misschien nog een beetje beter dat we er écht geen zin in hadden. Daarom besloten we om al tijdens het inpakken onze vrienden en familie te vragen om ons te komen helpen. Zo gezegd zo gedaan.

Inpakken met kinderen

Een bevriend stel met twee jongere kinderen wilden ons graag komen helpen. Terwijl de kinderen gezamenlijk boven mochten spelen in een kamer waar het veilig was, hadden mijn vriendin en ik alle tijd om alvast wat spullen uit de keuken schoon te maken en in te pakken. Tjonge, wat hebben we veel gedaan die dag…

‘Mama, wanneer mag ik op de Playstation? Zij zijn er nu al heel de tijd mee!’

‘Mam, waar ligt die Barbie met die gouden jurk?’

‘Hebben we helemaal geen stoepkrijt meer, mam?’

‘Haha, moet je eens kijken naar dit Youtube filmpje, mam.’

‘Wij hebben eigenlijk best wel honger gekregen. En, wat eten we vanavond eigenlijk?’

verhuizen-kinderen-ieder-eigen-taak

Ieder een eigen taak bij het verhuizen

In de dagen die volgden besloten we onze kinderen de verantwoordelijkheid te geven over hun eigen taak bij het verhuizen. Zo konden ze meehelpen en zouden ze inzien dat er best veel komt kijken bij een verhuizing. Zo gezegd zo gedaan! Alle kinderen vulden deze verantwoordelijkheid op hun eigen manier in. En, ik moet toegeven, ze hebben allemaal vreselijk hun best gedaan. Toch hebben we ons geregeld een breuk gelachen en we hebben de komende Sinterklaas voldoende input voor grappige gedichtjes.

Want, wist je al dat:

  • Je een omgevallen glas cola droogmaakt met een witte handdoek. Vervolgens is die handdoek kennelijk nog schoon genoeg om een raamschildering te verwijderen en moet daarna uiteraard opgepropt in een verhuisdoos worden gedaan omdat hij niet vergeten mag worden.

    Natuurlijk mag je daarna uitgebreid klagen dat de grond plakkerig is.

  • In een verhuisdoos mogen alleen spullen die jij daar persoonlijk in hebt gedaan, ook als hij vervolgens nog maar voor de helft is gevuld. Op de buitenkant van de verhuisdoos moet op alle vijf zichtbare kanten worden geschreven wie deze doos eigenhandig gevuld heeft. Dat betekent dat er op alle vijf de kanten van de verhuisdoos een kunstwerk staat.
  • Ten slotte is het inmiddels duidelijk dat sorteren een scheldwoord is, bij ons thuis. Sorteren betekent in de ogen van de kinderen namelijk dat er spullen zullen worden opgeruimd en weggegooid. Er mag niets, maar dan ook niets in de prullenbak belanden dat iets met speelgoed, tekeningen of knutselwerkjes te maken heeft. Zélfs als het al enkele jaren verkreukeld, in een prop onder in de kast ligt.

Toch fijn dat de kinderen met mooi weer buiten spelen. Kan ik in alle rust een middag “sorteren”.