Kidsproof verwarmen: Een radiator in de kinderkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de kinderkamer, maar het is wel onmisbaar voor een fijne temperatuur: een radiator in de kinderkamer. Wist je dat er speciaal voor de kinderkamer zogenaamde lage temperatuurverwarmingen bestaan?...

Leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix

Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms...

Tips voor een leuke babyshower

De babyshower komt uit de Verenigde Staten waar het er (naar Nederlandse begrippen) nogal groots en meeslepend aan toe kan gaan. Een afgehuurde locatie met een lange gastenlijst, uitnodigingen, hapjes en versieringen op basis van een thema, veel en dure cadeaus voor...

6 x Zoete hapjes voor Sinterklaasavond

Het heerlijk avondje is bijna gekomen! En pakjesavond is geen heerlijk avondje zonder zoete lekkernijen. Natuurlijk staan de pepernoten, kruidnootjes en snoepjes op tafel, maar nog leuker is het om ook wat andere zoetigheden te serveren. Deze zes zoete hapjes voor...

5 tips voor kinderkleding voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Dat is een tijd vol cadeautjes, lekker eten, familie, feest en natuurlijk mooie kleren. Om er ook dit jaar iets moois van te maken vind je hieronder vijf tips voor kinderkleding voor de feestdagen. De kinderen zijn waarschijnlijk echt...

Verhuizen, daar zaten we dus écht niet op te wachten. Ongeveer acht weken geleden ontvingen we bericht dat we ons huurhuis uit moesten. Natuurlijk wisten we dat het huis verkocht zou kunnen kon worden maar omdat er de voorgaande achttien maanden geen sprake van was hielden we hier steeds minder rekening mee. En wat een timing ook: Verhuizen vlak voor de zomervakantie van de kinderen.

Terrarium verhuizen

Wij hebben in de afgelopen jaren meerdere verhuizingen meegemaakt waardoor we vooral een goed beeld hebben gevormd over hoe we het absoluut niet meer willen.

Door mijn allergie voor dieren met haren hebben wij sinds een paar jaar drie Baardagamen. Het zijn hele schattige diertjes en behoren tot de hagedissen. Wij kregen ze toen ze drie jaar oud waren van een gezin dat er niet meer voor kon zorgen.

Pascal had al snel een levensgroot terrarium voor Spike, Sunny en Kitty gebouwd. De kinderen en ik waren er erg trots op, maar vroegen ons af hoe het terrarium ooit met ons mee zou kunnen verhuizen. En inderdaad, tijdens het verplaatsen van de meubels is de bak finaal vast komen te zitten in het trapgat naar de buitendeur. Tot groot verdriet van iedereen hebben het hele terrarium aan stukken moeten slaan.

verhuizen-dozen-servies-op-straat

Servies op straat

Twee jaar geleden nog, zijn we vergeten onze totale schuur leeg te halen. Omdat de schuur officieel niet bij het huurhuis hoorde kwamen we hier pas een week na de oplevering achter. Een keer daarvoor hadden we heel ijverig al ons servies in één verhuisdoos gedaan waarna hij doorzakte en alles kapot viel op het straatje voor ons huis.

Je snapt nu misschien nog een beetje beter dat we er écht geen zin in hadden. Daarom besloten we om al tijdens het inpakken onze vrienden en familie te vragen om ons te komen helpen. Zo gezegd zo gedaan.

Inpakken met kinderen

Een bevriend stel met twee jongere kinderen wilden ons graag komen helpen. Terwijl de kinderen gezamenlijk boven mochten spelen in een kamer waar het veilig was, hadden mijn vriendin en ik alle tijd om alvast wat spullen uit de keuken schoon te maken en in te pakken. Tjonge, wat hebben we veel gedaan die dag…

‘Mama, wanneer mag ik op de Playstation? Zij zijn er nu al heel de tijd mee!’

‘Mam, waar ligt die Barbie met die gouden jurk?’

‘Hebben we helemaal geen stoepkrijt meer, mam?’

‘Haha, moet je eens kijken naar dit Youtube filmpje, mam.’

‘Wij hebben eigenlijk best wel honger gekregen. En, wat eten we vanavond eigenlijk?’

verhuizen-kinderen-ieder-eigen-taak

Ieder een eigen taak bij het verhuizen

In de dagen die volgden besloten we onze kinderen de verantwoordelijkheid te geven over hun eigen taak bij het verhuizen. Zo konden ze meehelpen en zouden ze inzien dat er best veel komt kijken bij een verhuizing. Zo gezegd zo gedaan! Alle kinderen vulden deze verantwoordelijkheid op hun eigen manier in. En, ik moet toegeven, ze hebben allemaal vreselijk hun best gedaan. Toch hebben we ons geregeld een breuk gelachen en we hebben de komende Sinterklaas voldoende input voor grappige gedichtjes.

Want, wist je al dat:

  • Je een omgevallen glas cola droogmaakt met een witte handdoek. Vervolgens is die handdoek kennelijk nog schoon genoeg om een raamschildering te verwijderen en moet daarna uiteraard opgepropt in een verhuisdoos worden gedaan omdat hij niet vergeten mag worden.

    Natuurlijk mag je daarna uitgebreid klagen dat de grond plakkerig is.

  • In een verhuisdoos mogen alleen spullen die jij daar persoonlijk in hebt gedaan, ook als hij vervolgens nog maar voor de helft is gevuld. Op de buitenkant van de verhuisdoos moet op alle vijf zichtbare kanten worden geschreven wie deze doos eigenhandig gevuld heeft. Dat betekent dat er op alle vijf de kanten van de verhuisdoos een kunstwerk staat.
  • Ten slotte is het inmiddels duidelijk dat sorteren een scheldwoord is, bij ons thuis. Sorteren betekent in de ogen van de kinderen namelijk dat er spullen zullen worden opgeruimd en weggegooid. Er mag niets, maar dan ook niets in de prullenbak belanden dat iets met speelgoed, tekeningen of knutselwerkjes te maken heeft. Zélfs als het al enkele jaren verkreukeld, in een prop onder in de kast ligt.

Toch fijn dat de kinderen met mooi weer buiten spelen. Kan ik in alle rust een middag “sorteren”.