Net moeder geworden en vooral bezig met het opvoeden van je kind? Grote kans dat je weinig tijd over hebt en na een dag hard werken helemaal gesloopt bent. Vaak leidt het seksleven met je partner hieronder. Niet alleen heb je weinig tijd/zin, maar ook is er veel met je lichaam gebeurd na de bevalling. Je hebt meer behoeften aan slaap dan aan seks als je eindelijk in je bed ligt. Toch is het niet moeilijk om de lust in bed weer terug te krijgen. Echt tijd nemen voor elkaar en gebruik maken lustopwekkende middelen kan hierbij uitkomst bieden.

Waarom minder zin in seks na bevallig?

Naast dat je een dagtaak hebt aan het opvoeden en bezig houden van je kind, zijn er nog een aantal redenen waarom vrouwen minder zin hebben in seks na een bevalling. Zo wordt een vagina minder vochtig en is die wat uitgerekt, waardoor je minder voelt. Ook kan het pijn doen aangezien de baarmoeder niet meer op de oude plek zit, maar iets naar onder is gezakt. Ook voelen vrouwen zich vaak minder mooi na een bevalling, aangezien ze niet direct weer het lichaam hebben als voor de bevalling. Toch gaan deze symptomen vanzelf weer over. Geef jezelf de tijd. Je partner heeft hier begrip voor.

Neem de tijd voor elkaar

Na een bevalling is er weinig tijd voor rust. Je kind wordt in de nacht wakker, mensen komen op bezoek om je kind te bewonderen en daarnaast moet er veel voor je kind geregeld worden zoals het inrichten van een babykamer tot het kopen van babykleren. Hierdoor is er weinig tijd over voor jou en je partner alleen. Tijd die je nodig hebt om de relatie met je partner te versterken. Uiteraard is het moeilijk om je kind na een paar weken voor één dag los te laten, maar dit kan zeker verstandig zijn. Zo heb je alleen tijd voor je partner en denk je even niet aan het eten geven voor je kind. Ga uiteten, de film of heb een romantische avond. Dit za de lust in bed alleen maar ten goede komen.

Gebruik maken van lustopwekkende middelen

Om meer zin te krijgen in seks kan je gebruik maken van lustopwekkende middelen speciaal gemaakt voor vrouwen. Het libido van een vrouw zit anders in elkaar dan het libido van een man. Om de lust van een vrouw op te wekken zijn er verschillende natuurlijke pillen op de markt. deze natuurlijke pillen bestaan uit ingrediënten die het libido van vrouwen verhogen. Viafemme en Libido femme zijn producten dat zeer populair is.

Natuurlijk zijn er voor mannen ook lustopwekkende pillen. Erectiepillen kunnen voor mannen de lust verhogen. Deze erectiepillen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, in tegenstelling tot Viagra. Een erectiepil is daarom veiliger om te gebruiken.

Seks na de bevalling kan een lastig onderwerp zijn bunnen jullie relatie. Weinig tijd, slapeloosheid en geen zin is hiervan de oorzaak. Door echt tijd voor elkaar te nemen en gebruik te maken van lustopwekkende middelen kan je de lust in bed weer terug krijgen en dit zal je relatie versterken.