Vooral als je nog niet al te lang moeder bent kun je je afvragen hoe je weer grip krijgt op je werk. Vooral na een zwangerschapsverlof is het toch lastig om de draad weer op te pakken omdat je naast je werk ook nog de zorg hebt voor een jong kind die je ook veel aandacht wil geven. Prioriteiten stellen is ten eerste het belangrijkste waar je mee zou kunnen beginnen. Ook een cursus timemanagement zou kunnen helpen om de draad weer op te pakken en je tijd goed in te delen. Wil je nog meer tips weten? Lees dan gauw verder!

Begin met rust in huis

Voor ruimte in je hoofd en een fijn gevoel zou je kunnen beginnen met het huis altijd netjes en schoon te houden. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat leven en werken in een nette omgeving je energie en productiviteit een boost krijgt. Je hoeft natuurlijk niet dagelijks je huis schoon te maken maar het helpt al door zo weinig mogelijk rommel te maken waardoor schoonmaken of opruimen veel sneller kan gaan.

Zorg voor echte aandacht.

Kies vaker en bewust voor momenten op de dag dat je jouw kids “echte aandacht” geeft. Je kan in minder tijd meer kwalitatieve aandacht geven door bewust te genieten van het luisteren en praten, knuffelen, spelen en wandelen met je kinderen. Dit zorgt er bewezen voor dat de vanzelfsprekende relatie tussen jou en je kind wordt verdiept. Het zelfvertrouwen van kinderen neemt ook toe en hun probleemoplossende vermogen wordt sterker. Hierdoor neemt jouw effectiviteit toe en in je werk ben je productiever. Probeer dit toe te passen in je pauzes zodat je daarna zelf weer productiever aan het werk kan gaan.

Gun je partner ook tijd voor eigen dingen

Je bent vooral doordeweeks natuurlijk druk met de kinderen, druk met je werk en druk om alles goed te regelen. Ondanks dat het na zo’n drukke week ook leuk is om met je partner leuke dingen te doen is het ook belangrijk om elkaar tijd te gunnen voor eigen dingen. Het is soms ook heerlijk om even met niemand rekening te hoeven houden en alle tijd voor jezelf te hebben en te doen waar je zin hebt. Uit onderzoek blijkt dat jij hierdoor sneller nieuwe inspiratie en ideeën krijgt en je probleemoplossende vermogen groter wordt.

Kies voor een ontspannen weekend

Na een drukke werkweek waarin alles strak moet worden geregeld is een weekend zonder drukte en verplichtingen ook goed voor je. Je lichaam herstelt beter en je mentale kracht neemt bewezen toe. Tijdens goede rust kun je beter reflecteren en ga je zaken gemakkelijker vanuit andere perspectieven zien. Hierdoor kan je betere keuzes maken. Ook maak je meer echt contact met je partner en je kinderen waardoor je relatie ook weer wordt versterkt. Aan het einde van het weekend is je accu weer beter opgeladen waardoor je de nieuwe werkweek ook weer beter aankan!