Tips voor minimalistisch inpakken voor de vakantie

Margot - 15-07-2021
minimalistisch-inpakken-voor-vakantie

Standaard te veel meenemen, op je koffer zitten of de hele kofferbak volstouwen tot de nok plús dakkoffer? Vaak heb je niet eens zo veel nodig op vakantie en gaat veel kleding ongedragen zo vanuit de hotelkamerkast weer je koffer in.

Hoe voorkom je dat je deze vakantie je weer een breuk tilt aan een overvolle koffer en houd je overzicht in alles wat je écht nodig hebt? Een aantal tips om te beginnen met minimalistisch inpakken voor de vakantie:

Maak setjes kleding

minimalistisch-inpakken-voor-de-vakantie

De beste manier om minimalistisch in te pakken en te zorgen dat je ook echt alles aan doet op vakantie is: setjes maken. Begin bij de shorts en de rokjes en ga vervolgens met shirtjes en tops aan de slag om setjes maken. Afhankelijk van de vooruitzichten van het weer natuurlijk, maar ga je naar een zomerse bestemming, dan heb je niet meer dan één lange broek en een trui en/of vest nodig. Neem nog een lange en een korte jurk mee: klaar.  

Neem wasmiddel mee

Ga je drie weken op vakantie maar weinig ruimte om meer dan een week aan kleding mee te nemen? Neem een reisverpakking wasmiddel mee! Zo hoef je minder kleding mee te nemen en kun je toch altijd schone kleding aan.

Opvouwbaar en opblaasbaar

Waar je ruimte kunt besparen, is op spullen en speelgoed dat veel volume inneemt. Voor heel veel is een variant te vinden die minder ruimte inneemt. Kies voor opblaasbare stoelen, opvouwbare emmer en schepjes, gebruik een shampooblok in plaats van een fles of bewaar door het jaar heen de kleine verpakkingen van proefmonsters zodat je daar shampoo, douchegel en bodylotion in kunt overgieten. Kies ook bijvoorbeeld voor hamamdoeken, hydrofiele doeken of microvezel handdoeken in plaats van badstof handdoeken. Dat scheelt een hoop ruimte.

Schoenen

Dit kan zo veel ruimte innemen in je koffer(bak). Beperk het aantal schoenen dat je meeneemt en neem van elk soort dat je wilt meenemen 1 paar mee. Dus niet alle kleuren sleehakken, maar die sleehak die overal bij kan. Niet 5 verschillende sandaaltjes, maar dat ene paar dat echt lekker loopt. Echt minimalistisch gaan? Neem alleen sneakers mee en slippers, meer heb je echt niet nodig.

Minder is meer

Neem niet te veel speelgoed mee, vaak hebben kinderen genoeg aan zand en water. Met minder speelgoed wordt een kind vaak net iets meer uitgedaagd om haar fantasie te gebruiken. Bovendien is er vaak genoeg te spelen in de natuur en op de plek waar jullie zijn.

Neem ook niet te veel boeken mee en kies voor een e-reader bijvoorbeeld. En neem één verhalenboek mee om voor te lezen in plaats van een stapel prentenboeken.

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners