Ben jij op zoek naar educatief speelgoed voor je kind? Dat is helemaal geen slecht idee, want dit heeft meerdere voordelen. In dit artikel gaan we daar op in. We behandelen verschillende soorten speelgoed die ideaal zijn voor een 9-jarige. Zodat jij tijdens de kerst, verjaardag of bij een ander evenement wat leuks voor je kind kunt kopen.

We leven tegenwoordig immers in een wereld waarin er zoveel speelgoed is. Maar de vraag is in hoeverre al dit speelgoed educatief en uitdagend is. Misschien heb je bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat je kind eerst heel blij is met speelgoed, maar dan na een korte periode er al geen zin meer in heeft. Dat komt doorgaans omdat er bijvoorbeeld geen uitdaging in te vinden is. Omwille van die reden is het dan ook aan te raden om educatieve producten voor je kind aan te schaffen, of educatieve uitjes met je kind uit te voeren.

Een kindercamera

Voor een 9 jarige kan het leuk zijn om een kindercamera aan te schaffen. Met een kindercamera kan je namelijk heel veel leuke dingen doen. Allereerst zorgt een kindercamera ervoor dat de fantasie van je kind wordt gestimuleerd. Kinderen hebben een grote fantasie en daar moet natuurlijk wel wat mee gedaan worden. Een goede fantasie hebben is namelijk heel erg gezond. Er zijn zelfs wel eens onderzoeken gedaan over de voordelen van een uitstekende fantasie. Niet alleen voor gelukzaligheid in het bestaan. Maar ook als het gaat om de carrière. Mensen met een goede fantasie zijn namelijk goed te gebruiken in creatieve bedrijven. Daar kun je dan ook van profiteren als van jongs af aan die fantasie al wordt gestimuleerd.

Een kindercamera is een ideaal middel om deze fantasie te stimuleren. Met de camera kan je kind namelijk fantastische foto’s maken. En je hebt een beetje fantasie nodig om leuke foto’s te maken. Maar je moet niet onderschatten hoe leuk kinderen het vinden om dat te doen. Met een kindercamera kunnen ze dus veel kanten op en deze hoeven helemaal niet duur te zijn. Een ander voordeel van een kindercamera is dat het ook de creativiteit stimuleert en dat is natuurlijk ook zeer mooi te noemen. Er zit namelijk een leerproces in. Je kind probeert steeds beter te worden in het maken van foto’s. Dat is dan ook het uitdagende element wat gepaard gaat met het maken van foto’s. Het element waardoor je kind het leuk blijft vinden, want het zorgt ervoor dat het uitdagend blijft. Een kindercamera aanschaffen is kortom echt aan te raden om te doen, want je gaat je kind er zeer blij mee maken.

kindercamera-kind

Boeken

Als je kind 9 jaar is, dan is hij of zij al redelijk vaardig met het lezen. De meeste kinderen leren namelijk lezen in groep 3 op de basisschool. Als kinderen leren lezen, zijn ze daar doorgaans zeer enthousiast over. Daarom is het belangrijk dat jij als ouder het enthousiasme gaat stimuleren. En daarom is het aan te raden om al zo jong mogelijk boeken voor je kind aan te schaffen. Dit heeft namelijk zo gigantisch veel voordelen. In dit artikel zullen we een aantal belangrijke voordelen benoemen.

Allereerst wordt er tegenwoordig nog maar zeer weinig gelezen door kinderen. Een reden hiervoor is dat we in een tijdperk leven waarin de beeldcultuur overneemt. De meeste kinderen zitten op de telefoon en kijken daar filmpjes. Het punt is namelijk dat je concentratieboog daar een stuk lager voor moet zijn. Maar het is juist belangrijk om een goede concentratieboog op te bouwen. Dat zorgt er namelijk voor dat je later ook beter kunt leren. Maar als kinderen minder lezen, dan zal die concentratieboog steeds slechter worden. Waardoor er bijvoorbeeld slechter gepresteerd gaat worden op school. Dat zou natuurlijk hartstikke zonde zijn. Daarom is het belangrijk om het lezen van boeken op een jonge leeftijd al te stimuleren, zodat kinderen echt zin krijgen om te lezen.

Maar het lezen van boeken heeft veel meer voordelen dan het verhogen van de concentratieboog. Lezen stimuleert bijvoorbeeld ook de fantasie van kinderen. En kinderen hebben doorgaans al een grote fantasie, dus de kans is groot dat dit alleen maar beter wordt. Daarnaast is lezen natuurlijk ook hartstikke leuk en uitdagend. Zeker wanneer kinderen jong zijn, dan vinden ze het zeer uitdagend om lekker veel te gaan lezen. Kinderen willen de wereld ontdekken. Kinderen willen begrijpen hoe een zin in elkaar steekt. Daarom is het ook aan te raden om je kind veel te laten lezen.

Dan is er nog een groot voordeel. Het lezen van boeken zorgt er namelijk voor dat je qua taal ook een stuk vaardiger wordt. Je leert namelijk meer woorden kennen, met als groot voordeel dat je woordenschat flink wordt uitgebreid en dat is natuurlijk ook zeer mooi. Dit zorgt er aan de ene kant voor dat je kind verbaal zeer sterk is en zich bijvoorbeeld gemakkelijker kan verdedigen tegen pestkoppen. Maar het zorgt er ook voor dat je beter spreekbeurten kunt geven, teksten kunt schrijven en ga zo maar door. Lezen mag dus niet onderschat worden. Het is misschien wel het belangrijkste wat er is. Omwille van die reden hebben we daar ook wat meer woorden aan besteed dan de andere vormen van educatief speelgoed. Het kopen van boeken en het lezen stimuleren bij je kind, is misschien wel één van de belangrijkste dingen die je als ouder kunt doen. Je kinderen zullen er ook zeer dankbaar voor zijn.

kind-leest-boek-met-opa

Educatieve spelletjes

Daarnaast zijn er zeer veel educatieve spelletjes waar je kind van kan profiteren. Aan de ene kant heb je nog de typische, ouderwetse bordspellen. Die worden tegenwoordig nog zeer veel gespeeld, dus dat is op zijn minst opzienbarend te noemen. Zeker omdat veel kinderen op zeer jonge leeftijd al een telefoon hebben. Als het gaat om educatieve bordspellen, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een spel als memories. Dit is een spel dat al zeer lang bestaat en dat zegt wel iets over de populariteit ervan. Want het zegt wel iets over spellen als ze op de lange termijn ook nog zeer speelbaar blijven. Memories is bijvoorbeeld goed om het geheugen van een kind te trainen. Een voordeel is dat kinderen doorgaans zeer snel kunnen leren.

Tegenwoordig zijn er overigens ook zeer veel leuke spelletjes die gespeeld kunnen worden op de telefoon. Het voordeel is dat het wat uitgebreider is en doorgaans ook wat goedkoper. Dus het is helemaal geen slecht idee om eens te kijken of daar wat leuks bij zit. Het is bijvoorbeeld ook een leuke manier om kinderen te stimuleren om iets te doen wat ze eigenlijk stiekem helemaal niet leuk vinden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan hoofdrekenen. Misschien is bijvoorbeeld gebleken dat je kind niet zo goed is in hoofdrekenen op school. In dat geval kun je een spelletje aanschaffen waarbij hoofdrekenen wordt getraind, zonder dat je kind dat misschien door heeft. Dat is een ideale manier om je kind te stimuleren om daar beter in te worden.

vader-met-bakstenen-samen-met-kind

Taalspelletjes

Misschien wist je het nog niet: maar kinderen kunnen veel sneller een taal aanleren dan volwassenen dit kunnen. De reden hiervoor is dat de hersenen nog niet zijn ontwikkeld. Daarom kunnen kinderen die meertalig zijn opgevoed al deze talen uitstekend praten. Het is veel lastiger om op latere leeftijd nog een taal aan te leren. Daarom kun je bijvoorbeeld leuke taalspelletjes voor je kind kopen. Je hebt bijvoorbeeld speciale dvd’s, zodat kinderen op een zeer leuke manier een taal kunnen leren. Dit moet namelijk niet op een saaie manier gebeuren. Dan zullen de kinderen er namelijk veel minder zin in hebben.

Conclusie

In dit artikel zijn meerdere ideeën gegeven als het gaat om kinderen en het leuke speelgoed wat ze kunnen aanschaffen. Het zijn vooral wat overkoepelende soorten speelgoed en we werden niet zeer specifiek. Want op deze manier heb je nog wat vrijheid als het gaat om wat het beste bij je kind past. Maar hopelijk zijn er nu wat ideeën, zodat je weet wat jij je 9 jarige moet geven. Want tegenwoordig is er natuurlijk zeer veel speelgoed, maar je weet nooit precies welk speelgoed nu echt goed bij je kind gaat passen.