Betoverende bioscoopfilm: Wolfwalkers

Margot - 27-11-2020
mebh-robyn-en-wolven-in-wolfwalkers

De bioscoopfilm Wolfwalkers is een prachtige animatiefilm over vriendschap en de liefde voor de natuur. De film zit vol magie, Keltische mythes en betoverend mooie muziek. ‘Als je slaapt ben je een wolf. En als je wakker bent, ben je een meisje.’ 

‘Het bos wordt met de dag kleiner’

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelende rode haar en grote ogen. Ze kunnen praten met wolven en ook wonden genezen. Maar dat niet alleen: Wolfwalkers kunnen ook zelf in een wolf veranderen.

Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. De wolven en de natuur hebben die bescherming juist nodig. Het bestaan van de wolven en dus ook van de Wolfwalkers wordt bedreigd. Hun leefgebied wordt bedreigd, er worden bomen gekapt in hun bos en er wordt op wolven gejaagd.  

Magische krachten

Wolvenjagers zijn vast van plan om alle wolven te laten verdwijnen. De vader van Robyn is zo'n wolvenjager. Van hem leert Robyn om te jagen op wolven en andere wilde dieren. Ze gaat met hem op reis om de laatste wolven te doden. 

Maar dan leert Robyn Mebh kennen, een Wolfwalker. Mebh woont in het bos en heeft magische krachten. Overdag is ze gewoon een meisje, maar ’s nachts wordt ze een wolf, net als alle andere Wolfwalkers.

Robyn en Mebh raken bevriend. Als plotseling de moeder van Mebh spoorloos verdwijnt, gaan de vriendinnen samen naar haar op zoek. Robyn kom terecht in een heel andere wereld. Steeds verder wordt ze meegezogen in een geheime, betoverende wereld vol magie.

mebh-en-robyn-wolfwalkers-bioscoopfilm

Wolfwalkers in de bioscoop


Wolfwalkers is een prachtige animatiefilm over vriendschap en de liefde voor natuur. De film zit vol magie, Keltische mythes en betoverend mooie muziek. De kleurrijke animaties - met de hand getekend - zuigen je het verhaal in en slepen je mee in het betoverende verhaal vol Keltische mythes en prachtige muziek. Een film die zowel kinderen als volwassenen grijpt.

De Kijkwijzer voor deze film geeft aan dat Wolfwalkers geschikt is vanaf 6 jaar. Wolfwalkers draait vanaf 25 november 2020 in diverse bioscoopzalen in heel Nederland. Kijk op Wolfwalkers.movie voor een bioscoop bij jou in de buurt. 

Bekijk hier de trailer van Wolfwalkers:

Dit zeggen recensies over de bioscoopfilm Wolfwalkers

"Elke lijn, cirkel, kras en kleurtoets is even verrukkelijk in Wolfwalkers, dat ook nog eens flink weet te ontroeren: zelden sneed het gehuil van wolven zo door merg en been." - Volkskrant

"Keltische animatiepracht", "Het resultaat is ronduit betoverend" - De Telegraaf

"Een sublieme eigen wereld en mag met recht een meesterwerk genoemd worden" - FilmTotaal

"Verrassend, ontroerend en opmerkelijk gestileerd" - NRC

“Elk frame van The Wolfwalkers een alleraardigst schilderij” - Indebioscoop

"Een wonderschone familiefilm om met je kinderen bij weg te dromen." - Vara Gids

wolfwalkers-overdag-meisje-nacht-wolf


Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.


Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners