Bioscooptip: Jacob, Mimmi en de pratende honden

Margot - 07-02-2020
1-key-still-groot-1581017670-22356

jacob-mimmi-and-talking-dogs-work-in-progress
Vanaf woensdag 12 februari draait er weer zó'n leuke en bijzondere film in de bioscoop: Jacob, Mimmi en de pratende honden. Deze kleurrijke en levendige animatiefilm in de geest van Pluk van de Petteflat gaat over Jacob en zijn nichtje Mimmi. Samen bedenken ze een slim plan om hun prachtige park te redden dat plaats moet maken voor wolkenkrabbers. De twee krijgen daarbij hulp van een groep pratende honden.

Bioscoop: leuk gezinsuitje

We hebben het laatste jaar de bioscoop echt omarmd als gezinsuitje. Ik vind het altijd weer ontzettend gezellig en een hele beleving: kaartjes kopen, wat lekkers uitzoeken, de bioscoopzaal in, je stoel zoeken en dan wachten tot de film begint en je laten verrassen.

Hoewel ik het ontzettend leuk vind om in een grote zaal van een megabioscoop te zitten, gaat mijn voorkeur uit naar de lokale bioscopen die vaak net even wat bijzonderdere films op het programma hebben. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over Ernest & Célestine en De Grote Boze Vos. Ook Jacob, Mimmi en de pratende honden is zo'n bijzondere film.

Over Jacob, Mimmi en de pratende honden

Jacob woont in de stad en hij droomt ervan om ooit net als zijn vader architect te worden. Op een dag gaat zijn vader op zakenreis en Jacob mag logeren bij zijn oom Arend en zijn tikkeltje brutale nichtje Mimmi. Mimmi woont aan een prachtig groen park, maar er is een probleem. Een projectontwikkelaar wil het prachtige park omploegen en er wolkenkrabbers neer te zetten. Dat mag niet gebeuren!

Samen smeden Jacob en Mimmi een plan om 'hun park' te redden. Ze willen het plan van de projectontwikkelaar stelen en omruilen voor het plan dat ze zelf hebben gemaakt. Daarbij krijgen ze hulp van een groep met allerlei verschillende honden die kunnen praten. Een spannend avontuur volgt. Kunnen Jacob, Mimmi en de honden het park redden?


Gebaseerd op een prentenboek

Jacob, Mimmi en de pratende honden is een bijzondere en verrassende film die eruit ziet alsof er een prentenboek tot leven is gekomen. De film -geregisseerd door Edmunds Jansons - is gebaseerd op het boek 'Dogtown' van de Letse kinderboekenschrijfster Luize Pastore. Dogtown was haar Engelstalige debuut en viel in 2018 in de prijzen voor beste nieuwe kinderboek van The Guardian.

In de bioscoop

Jacob, Mimmi en de pratende honden is vanaf woensdag 12 februari te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk op Periscoopfilm.nl in welke bioscoop bij jou in de buurt je de film kunt bekijken.

Duur: 70 minuten
Kijkwijzer: 4 jaar tot 9 jaar (adviesleeftijd)

Win 2 vrijkaarten voor Jacob, Mimmi en de pratende honden

Superleuk! Exclusief voor onze Meer Voor Mama’s lezers mogen we 3 x 2 vrijkaarten verloten voor de bioscoopfilm Jacob, Mimmi en de pratende honden. Doe gauw mee! Laat een bericht achter bij de winactie op onze Facebook of Instagram en maak kans op deze kaarten.

*Deze winactie loopt vanaf vrijdag 7 februari tot en met dinsdag 11 februari. Uiterlijk vrijdag 14 februari zullen we de winnaars kiezen. Houd Instagram en Facebook dus goed in de gaten!

Bekijk hier de trailer van Jacob, Mimmi en de pratende honden:

https://vimeo.com/384964142

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners