In Rotterdam ligt een groot recreatiepark dat ontzettend leuk is voor gezinnen. Plaswijckpark is het hele jaar door open en in alle seizoenen is er genoeg vermaak voor kinderen van alle leeftijden. In de drie 'rijcken' kan er worden gespeeld, gewandeld en ontdekt. Wij zijn fan van het park en komen er regelmatig, zo brengen wij er de dag door:

Onverwacht is mijn werkdag verplaatst van de maandag naar de dinsdag. Dit betekent een middagje vrij met m’n kleine meisje. Het is droog en koud, maar het zonnetje schijnt. Tijd om wat lekkers te eten en drinken in te pakken en in de auto te stappen. Op naar Plaswijckpark in Rotterdam.

Dit geweldige park ligt op 20 minuutjes rijden vanaf ons huis. Ongeveer een half jaar geleden kocht ik een abonnement voor mezelf, mijn dochter Lova is nog geen 2 jaar en gaat nog gratis. Dit was zéker een goede aankoop.

Het park is in drie delen verdeeld; Dierenwijck, Speelwijck en Wandelwijck.

Wandelwijck

In Wandelwijck loop je heerlijk tussen de bomen en langs het watertje. Je kunt er van alles lezen over het Plaswijckpark en de geschiedenis. ‘s Zomers kun je er lekker op een kleedje neerploffen met een boek, terwijl je kindje(s) zich om je heen vermaken.

Dierenwijck

Onze dag begint meestal met een rondje langs de dieren. Lova is gek op dieren en doet al veel geluiden na. Het dierengedeelte is niet erg groot, maar er zijn genoeg dieren te bekijken. Van mara’s tot bevers, van vogels tot varkens, van alpaca’s tot apen… Dierenwijck is een heel leuk deel van het park.

Plaswijckpark organiseert ook nog wel eens speurtochten door het park, zo kom je op een speelse manier veel te weten over de dieren. Superleuk om te doen. Daarnaast kun je in de weekenden en schoolvakanties iedere dag mee lopen met de voederronde. De medewerker vertelt het een en ander over de dieren. Én je mag helpen met het voeren van de beestjes.

Speelwijck

We eindigen meestal in Speelwijck. Na de dieren is het tijd voor Lova om een beetje te ravotten. Dit kan zowel binnen als buiten. Er zijn diverse speeltuinen voor als het mooi weer is. Grenzend aan de terrassen of uitgerust met picknickbankjes. Zo kunnen de ouders hun kinderen goed in de gaten houden.

Maar ook bij slecht weer, regen of kou, kunnen kinderen zich heerlijk vermaken. Binnen is er een heus speelparadijs ingericht als het huis van 'oma en opa'. Met een trampoline als bed, een ‘levensgrote’ WC en badkuipen waar de kinderen in kunnen en zachte balletjes naar elkaar kunnen schieten. Maar ook heerlijke loungekussens om even bij te komen van al dat spelen en rennen.

Seizoensthema’s

In Plaswijckpark spelen ze goed in op de verschillende seizoenen. Zo is er in de winter een schaatsbaan en is het park ‘winters’ aangekleed. Bijvoorbeeld met Halloween kun je er heerlijk griezelen en meedoen met diverse activiteiten. Zoals een heksenbezem maken, griezelen tijdens een speurtocht of naar spannende verhalen luisteren. Overal zie je Halloweenversiering. Superleuk! Zomers kun je er o.a. zwemmen en meedoen met gezellige muziekweekenden.

Niet voor niets heb ik een abonnement aangeschaft, hier gaan we vaker komen! Plaswijckpark is een dikke aanrader.

Kijk voor meer informatie op www.plaswijckpark.nl