De stad en provincie zijn perfect voor een dagje uit met kinderen in Utrecht. De stad en de omgeving hebben genoeg te bieden voor het beleven van geweldige avonturen met het hele gezin. Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat deze provincie centraal gelegen is. Hierdoor kun je vanuit alle uithoeken van het land eenvoudig deze provincie bereiken. Maar wat kun je allemaal beleven in Utrecht en bovenal: wat zijn leuke activiteiten voor een dagje uit met kinderen in Utrecht? Lees gauw verder, wij hebben de leukste uitjes voor kinderen in Utrecht op een rijtje gezet.

Varen door de grachten

Utrecht mag ook wel klein Amsterdam heten. Het historisch centrum van deze stad is namelijk voorzien van prachtige grachten. De grachten kronkelen precies door het centrum heen. Een leuke manier om de stad gelijk beter te leren kennen, is door een tochtje door de grachten te maken. Zo is het mogelijk om mee te varen op een rondvaartboot inclusief gids. Op deze manier is het gelijk een educatief uitje voor de kinderen en leren ze meer over de interessante historie van deze oude stad.

Wil je liever zelf het hef in eigen hand houden? Dan is het ook mogelijk om te kanoën door de binnenstad. Geniet van een heerlijk actief dagje uit en huur een kano. Vaar door de binnenstad en leg eventueel aan bij een tentje aan het water. Het is een perfecte activiteit met kinderen op een warme zomerdag.

Het nijntje museum

Een ander leuk dagje uit met kinderen in Utrecht is een bezoek aan het nijntje museum. Dit is een perfect uitje voor vooral jonge kinderen. Het nijntje museum is bij het Dick Bruna huis in het oude gedeelte van de stad. Het is een museum gericht op de jongste lezers van de nijntje boeken. Zo zijn er zelfs speelgelegenheden in het museum. De typerende kleuren van de nijntje boeken zijn alom vertegenwoordigd in dit museum. Als ouders is het ook een leuke manier om meer te weten te komen over de boeken, geschiedenis en schrijver.

Uit met kinderen: Utrecht klimdoolhof

Uit met kinderen in Utrecht: Kidzcity

Met je kinderen naar Kidzcity in Utrecht gaan is altijd een goede keuze. Kidzcity is een groot overdekt speelterrein. Dit is niet zomaar een hal met wat schommels en speeltoestellen, je geniet hier van pretparkwaardige attracties en grote glijbanen. Dit overdekte speelterrein heeft ook een speciale lasergamehal en je kunt hier heerlijk snacken. Het is een perfect uitje voor in de vakantie.

Midgetgolf in Lage Vuursche

Op zo’n 20 kilometer van de stad Utrecht ligt Lage Vuursche. Deze plaats is vooral bekend vanwege het Paleis van Prinses Beatrix. Maar dat is niet alles, in het bosrijke Lage Vuursche is namelijk ook een zeer groot midgetgolf terrein. Hier geniet je urenlang van een bijzonder parcours. De midgetgolfbanen zijn prachtig aangelegd met leuke trucs.

Sonnenborgh Sterrenwacht

Ben je op zoek naar een educatief dagje uit met kinderen in Utrecht? Dan zit je goed bij de Sonnenborgh Sterrenwacht. Dit is een museum gericht op de sterrenkunde en ook zeer geschikt voor kinderen. Hier leer je meer over het heelal en de sterren. Dit museum beschikt ook over telescopen waarmee je naar de sterren kunt kijken. Op speciale dagen zijn er zogenaamde Sterrenkijkdagen. Op deze dagen is het mogelijk om bepaalde sterren en planeten extra goed te zien.

Uit met kinderen Utrecht Kasteel de Haar

Kasteel de Haar

Voor prachtige kastelen hoef je het land helemaal niet uit. Geniet van de historie in Nederland bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Dit kasteel is pas een paar decennia open voor publiek. Het kasteel geeft jong en oud een blik op de unieke historie van de baron van dit kasteel. De binnenkant is grotendeels ontworpen door de Franse vrouw van de Baron en dat is zeer goed terug te zien. Beleef de historie in dit prachtige kasteel. Daarnaast heeft het kasteel nog een groot landgoed waar je kunt wandelen. Houd de agenda in de gaten voor leuke themadagen en plan een mooi dagje uit met kinderen in Utrecht.

Zwembad Merwestein in Nieuwegein

Wat is er voor kinderen nu leuker dan een dagje zwemmen? Nou dat is zwemmen in een geweldig zwembad. Het zwembad Merwestein in Nieuwegein is leuk voor kinderen. Dit zwembad is heeft namelijk veel verschillende banen, glijbanen en golfslagbad. Je kunt eenvoudig een hele dag genieten aan het zwembad van Merwestein. Ook is dit zwembad perfect voor in de zomer. Het beschikt namelijk over meerdere buitenbanen. Ook voor jonge kinderen die nog geen A-diploma hebben gehaald is dit zwembad zeer geschikt. Er is zowel een leuk binnenbadje voor jonge kinderen als een buitenbad met verschillende sproeitoestellen.

Museum Speelklok tot Pierement in Utrecht

Midden in het winkelgedeelte van de stad Utrecht ligt een bijzonder museum. Dit museum stelt namelijk speelklokken en pierementen tentoon. Je kunt je ogen tegoed doen aan prachtige muziekinstrumenten die uit zichzelf lijken te spelen. Je vindt hier bijvoorbeeld veel draaiorgels en meer informatie over de werking en historie van deze bijzondere instrumenten. Dit museum is een perfect activiteit voor een regenachtige dag in Utrecht. Het is een uniek museum dat uitermate geschikt is voor jonge kinderen.

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is gelegen in de bossen bij Amersfoort en heeft een uitzonderlijk aanbod. Zo kun je hier giraffes, olifanten, pinguïns, zebra’s en nog veel meer dieren zien. Daarnaast zijn er ook veel ander leuke activiteiten voor kinderen in dit park. Zo kun je met bootjes het park nog beter bekijken en in het bos kun je in het DinoPark levensgrote dino’s bekijken.

Uit met kinderen Utrecht Dom toren beklimmen

Uit met kinderen in Utrecht: Beklim de Domtoren

Ga je een dag uit met kinderen in Utrecht, dan moet je echt de Domtoren beklimmen. Zijn jouw kinderen al oud genoeg dat zij deze klim kunnen maken? Dan is dit echt een aanrader. Beklim deze historische toren en geniet daarna van geweldig uitzicht. Bovenop de Domtoren kun je heel de provincie Utrecht zien en geniet je van een prachtig uitzicht op de stad.

Indoor Trampoline park in Veenendaal

Zoek je uitjes met kinderen waar zij hun energie helemaal kwijt kunnen? Ga dan een dagje springen bij het Indoor Trampoline park in Veenendaal. Is het de hele vakantie al regenachtig en ben je op zoek naar een leuke activiteit waar zij al hun energie kwijt kunnen? Dan is dit park de beste optie. Lekker risicovol spelen. Spring, rol en maak salto’s in dit geweldige overdekte trampoline park.

De stad en provincie Utrecht hebben dus genoeg te bieden voor een onvergetelijk dagje uit. Uitjes met kinderen in Utrecht zijn helemaal niet lastig te vinden. Geniet van het ruime aanbod aan musea voor kinderen of kies voor een actief dagje uit met kinderen in Utrecht.

PS. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk hier dan ook voor onze tips voor een dagje uit in Zuid-Holland, Noord-HollandBrabant of Flevoland.