Kerst in de keuken: 3 zoete recepten voor kerst

Kerstmis is een tijd van samen zijn en natuurlijk ook gezellig samen eten. Bijna driekwart van de Nederlanders duikt met kerst minimaal een dag de keuken in om een heerlijk feestmaal op tafel te toveren. Mocht je daar tegenop zien, lees dan vooral onze tips voor een...

10 redenen om wasbare luiers te gebruiken

'Gatsie, poep uitspoelen.' 'Blegh, poep in je wasmachine.' Dat zijn de reacties die ik als eerste hoor als ik vertel dat wij in ons gezin wasbare luiers gebruiken. Nou, ik kan je vertellen; dit was 50 jaar geleden misschien zo. Toen ouders nog doeken met...

De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

Sinds ik mijn vriend een Museumkaart heb gegeven voor kerst, gaat er bijna geen week voorbij dat hij op zijn vrije dag naar het museum gaat met onze zoon. Dit keer gingen ze naar het Louwman Museum in Den Haag.

Na onder andere het Mariniersmuseum en het PIT Veiligheidsmuseum, zocht ‘ie dit keer een museum met auto’s. Die was al snel gevonden! In het Louwman Museum vind je de oudste privécollectie auto’s, of zoals ze het eigenlijk noemen: ‘automobielen’, ter wereld. Het museum is een aanrader voor iedere autoliefhebber en een erg leuk uitje voor het hele gezin.

auto-grease

Auto van James Bond en The Godfather

Het Louwman Museum heeft een collectie van maar liefst 250 bijzondere, antieke en klassieke automobielen. Inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen met een paar onmisbare spraakmakende wagens. Zo mag je bijvoorbeeld absoluut de auto van Elvis Presley niet missen, is de auto van James Bond een echte eye catcher voor jong en oud, zijn er verschillende auto’s uit The Godfather films te zien en voor de liefhebber van de Formule 1 een aantal prachtige race-auto’s.

Kenners beschouwen de collectie van het Louwman Museum in Den Haag als één van de mooiste verzamelingen ter wereld. En dat is te zien: het museum straalt passie voor auto’s uit. Elke auto vertelt zijn eigen verhaal en bij elk model staat een uitgebreide toelichting.

De collectie auto’s in het Louwman Museum is een privécollectie die is verzameld door twee generaties van de familie Louwman, die al in 1934 begon met het verzamelen van bijzondere auto’s. Om de collectie auto’s is een speciaal museum gebouwd in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon.

Een kleine greep uit de bijzondere autocollectie van het museum:

auto-geel

auto-goud

auto-lincon

auto-zwaan

Dagje uit naar Louwman Museum

Als je een dagje op pad wilt met je kinderen in Zuid-Holland en je hebt autoliefhebbers in je gezin, dan is een bezoek aan het Louwman Museum in Den Haag een echte aanrader. Mijn vriend en onze zoon hebben zich er uren vermaakt en hun ogen uitgekeken. Lekker rondkijken en dromen over auto’s waarmee ze samen tochten zouden willen maken door het hele land. Met de Museumkaart (voorheen Museumjaarkaart) is het Louwman Museum gratis toegankelijk.

Het museum is makkelijk bereikbaar met de auto en heeft een eigen parkeergarage. Superleuk om te doen: een bezoek aan het Louwman Museum is heel goed te combineren met een middagje strand in Scheveningen.

auto-paars

Meer informatie over het Louwman Museum

Het Louwman Museum is gevestigd in Den Haag en is goed bereikbaar per auto. Parkeren kan in de parkeergarage onder het museum en kost 8 Euro, maar… als je met een oldtimer komt (dat betekent: als je auto ouder is dan 40 jaar) dan mag je deze gratis vóór het museum parkeren!

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Met een Museumkaart bezoek je het museum gratis. Tijdens feestdagen en vakanties gelden in sommige gevallen andere openingstijden dan gebruikelijk. Op de website van het Louwman Museum vind je alle informatie over openingstijden en toegangsprijzen.

auto-meerdere-oud

Dit blog is voor het eerst gepubliceerd op 19 maart 2018, aangepast en geüpdatet op 24 februari 2023