Een dagje uit met kinderen in Flevoland is een heel goed idee. Flevoland heeft heel veel keus voor leuke uitstapjes met kinderen, zowel voor de kleintjes als de wat grotere kinderen. Sommige activiteiten zijn voornamelijk op de kinderen gericht, maar er zijn ook veel leuke plekken waar er niet alleen activiteiten voor kinderen zijn, maar waar het hele gezin plezier aan kan beleven. We zetten de leukste opties voor een dagje uit met kinderen in Flevoland voor je op een rij!

Survival met het hele gezin

Survivallen is een superleuke activiteit voor de wat oudere kinderen, maar ook voor de volwassenen. Bij SEC Survivals in Almere kan het hele gezin spannende uitdagingen aangaan. Natuurlijk gaat er ook een begeleider mee in het outdoor park tijdens dit dagje uit met kinderen in Flevoland.

Actief en teamwork bij Flevonice

Ook het Flevonice in Biddinghuizen is een spectaculaire ervaring voor de hele familie. Hier zijn verschillende sport- en fun activiteiten op diverse playgrounds. Je kunt er karten, obstacle runs doen, schaatsen in de winter en Moon Trees doen: een interactief reallife outdoor spel waar het draait om teamwork en strategie. Klinkt spannend!

Uit met kinderen Flevoland Walibi Holland

Walibi Holland in Biddinghuizen

Het bekendste attractiepark in Flevoland is Walibi Holland. Dark mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met leuke dagjes uit met kinderen in Flevoland. Hier zijn attracties waar de jeugd én de volwassenen achtbanen kunnen nemen met angstaanjagende hoogtes, gierende kurkentrekkers en heftige drops. Naast de achtbanen zijn er ook nog tal van andere attracties die dit pretpark erg spectaculair maken. Walibi ligt in Biddinghuizen en is geopend van het voorjaar tot het najaar. In oktober is het park ook een aantal dagen geopend voor de spannende, humoristische, maar zeker ook griezelige Fright Nights. Je kunt dan Halloween vieren met kinderen in Walibi.

Grootste speelbos van Nederland

In het Zuigerplasbos in Lelystad ligt het grootste speelbos van Nederland, namelijk het Belevenissenbos. Hier vindt je wel 50 hindernissen, bij water en weide en 25 hectare bos. Dit speelbos is geschikt voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

Kids Eiland in Almere

In het Kids Eiland in Almere vind je geen mechanisch aangedreven speelattributen, maar wel luchtkussens, touwbruggen, kruipbuizen, skelters en nog veel meer. 3.000 m2 indoor speelplezier, een ideale plek voor een leuk dagje uit met kinderen als de weersomstandigheden even wat minder zijn.

Pannenkoeken eten in een betoverd pannenkoekhuis

Echt heel bijzonder is het Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark in Zeewolde. Hier word je verrast door behekste vloeren, bewegende tafels, kamers op zijn kop en magische machines. Er gebeuren rare dingen in het restaurant, zeker als je aan één van de touwtjes trekt of op één van de knoppen drukt. Er is ook nog een grote speelkelder en een grote plek buiten om te spelen waar je ook één van de grote glijbanen kunt nemen. Een pannenkoek eten is hier wel een heel bijzondere ervaring.

Spelen in de natuur tijdens een dagje uit met kinderen in Flevoland

De Wildste tuin is een natuurspeeltuin: een echte jungle met metershoog bamboe. Ze noemen het ook wel de wildste tuin van Kraggenburg. Hier vind je niet alleen prachtige tuinen, maar ook eilandjes in het water, strandjes en duinen. Hier kun je heerlijk spelen in de natuur. Bikini of zwembroek mee en een setje schone kleren: spelen maar!

Speelwildernis Almere

Ook de Speelwildernis in Almere is een bijzondere belevenis voor een dagje uit met kinderen in Flevoland. Hier kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar het hele jaar door buiten spelen. De speelattributen zijn allemaal gevormd door de natuur en acteurs nemen de kinderen mee naar een speciale wereld waar echte dieren en fantasiedieren samenleven.

Spelen in het Waterloopbos

In het Waterloopbos vind je een unieke combinatie van techniek en de natuur. In het groen liggen verschillende schaalmodellen van grote waterwerken, maar natuurlijk kan er ook geklommen en geklauterd worden tijdens een wandeling in dit waterrijke bos in Marknesse.

Uit met kinderen Flevoland pannenkoeken eten

Klimmen, spelen, aapjes kijken en pannenkoeken eten

Op het Stadslandgoed De Kemphaan in Almere kunnen ze klimmen en klauteren, maar ook aapjes kijken. Of een lekkere pannenkoek eten. Je kunt er zelfs overnachten om je dagje uit met kinderen in Flevoland nog iets langer te laten duren.

Stukje jungle in Flevoland: Orchideeën Hoeve

Op de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest kom je wel heel veel dieren tegen. Er is een echte vlindervallei, een lorituin met papagaaitjes, ringstaartmaki’s, alpaca’s, eenden en flamingo’s. Maar er is ook een speelparadijs. Het is werkelijk een stukje jungle in Flevoland.

Dagje uit met kinderen in Flevoland: Museum Batavialand

Het Batavialand is een leuk museum voor een dagje uit met kinderen in Flevoland: het heeft een binnen- en een buitenlocatie. Alles draait hier om het water en natuurlijk vind je hier ook aan de werf een replica van het beroemde VOC-schip Batavia. Er zijn presentaties en je kunt er allerlei dingen doen. Daarnaast is dit museum ook leuk om te combineren met een aantal uren winkelen in de Batavia Stad fashion outlet.

Uit met kinderen Flevoland luchtvaartmuseum Aviodrome

Vliegtuigen kijken in het Aviodrome

Ook het Aviodrome is een museum, al voelt het misschien niet zo. Het is luchtvaartavontuur waar de hele familie van kan genieten. Er is een binnen- en een buitenterrein en een spectaculair filmtheater. Op deze plek in Lelystad vind je meer dan 100 historische vliegtuigen.

Veiligheidsmuseum PIT in Almere

Vinden de kinderen het leuk om alles te weten te komen over de werkzaamheden van de politie en de brandweer? Dan is het Veiligheidsmuseum PIT in Almere ook leuk voor kinderen. Ze kunnen ook zelf een misdaad oplossen of een brand blussen.

Waterpret in Flevoland: natuurwater

Flevoland heeft meer dan 30 stranden, dus waterpret is er eigenlijk bijna overal. Lekker kuilen graven in het zand, pootjebaden of surflessen nemen. Het water en het strand bieden talloze mogelijkheden. Varen en zeilen kan ook volop in Flevoland. Het hele gezin kan natuurlijk zeillessen nemen, maar je kunt ook een leuke boottocht maken met zijn allen. In Almere Haven worden verschillende vaartochten aangeboden, bijvoorbeeld op het Gooimeer en het IJmeer. Je kunt er ook voor kiezen om door de binnenwateren van Almere te varen.

Watersporten in Almere

In het Cablepark in Almere kun je leren waterskiën en wakeboarden. Dit is een sensationele belevenis voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. Je kunt hier ook suppen. Uiteraard moet je voor al deze activiteiten wel in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Uit met kinderen Flevoland zwembaden

Zwembaden in Flevoland

Flevoland heeft ook verschillende zwembaden. Als het weer niet lekker genoeg is om bij het buitenwater te zijn dan zijn deze zwembaden een goed alternatief voor toch wat waterpret. Zeker in het zwembad Aqua Mundo van De Eemhof in Zeewolde zal het aan deze waterpret niet ontbreken. Het subtropische zwembad heeft alles voor een dag waterplezier, zowel voor kinderen als volwassenen. De stroomversnelling, het golfslagbad, de wildwaterbaan, het bubbelbad, het kinderbad, het buitenbad, de sauna en de spectaculaire turbo twister zal iedereen de hele dag bezighouden.

Glow in the dark minigolf

Een potje Glow in de Dark minigolf is natuurlijk altijd leuk als familie-uitje. De midgetgolfbaan FlashGolf is een 18 holes baan met veel speelplezier.

Spelen bij Flash Dome Lelystad

Bij Flash Dome in Lelystad hebben ze een echte recreatiebar. Hier kun je voor tien euro per uur, inclusief een drankje een uur lang onder andere sumo worstelen, bungee of pool voetbal spelen, spijkerbroekhangen, airhockey, penaltyschieten of het gladiator spel spelen.

Karten in Lelystad

Lelystad heeft ook een kartcentrum, misschien wel het mooiste kartcentrum van Nederland. Een kartbaan van 735 meter lang met veel uitdagende bochten en ook nog eens zeven meter breed.

Wat te doen tijdens een dagje uit met kinderen in Flevoland?

Er zijn dus genoeg activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een dagje uit met kinderen in Flevoland. Je kunt het combineren met het bezoeken van een stad of met een bezoek aan de levendige haven van het vissersplaatsje Urk. Maar je kunt er ook een hele dag van maken voor de kinderen. Loop bijvoorbeeld eens met het hele gezin het ‘blote voeten zeebodempad’. Een bijzondere route vanuit Kraggenburg waarbij iedereen interessante feitjes leert over de geschiedenis en de seizoenen van het gebied.

PS. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk hier dan ook voor onze tips voor een dagje uit in Zuid-HollandUtrechtBrabant of Noord-Holland.