Als echte filmliefhebbers gaan wij met ons gezin regelmatig naar de bioscoop of een filmhuis. Onze zoon kijkt er altijd naar uit om naar de film te gaan. Het is één van zijn favoriete uitjes met het gezin! Hij geniet er van om met een zak chips en een flesje Fanta heerlijk te genieten van de nieuwste films. Ook nu kijkt hij er al naar uit om in de kerstvakantie weer naar de film te gaan! We gaan dan naar Yuku en de Himalayabloem, een prijswinnende film die vanaf 15 december in deze bioscopen te zien is.

Yuku en de Himalayabloem kinderfilm

Het verhaal van Yuku en de Himalayabloem

Yuku is het oudste kind uit een grote muizenfamilie. Ze moet de voedselvoorraad van de familie bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

Met een meeslepende ska betovert Yuku de kat die de keuken bewaakt, met de blues bevrijdt ze de rat en ze verlost het konijn van haar gestotter door haar te laten rappen. Ze helpt een eekhoorn met geheugenverlies en ze kan het zelfs vinden met een dichtende vos in een filosofisch herderslied.

Beste kinderfilm 2022 Yuku en de Himalayabloem

De Beste Kinderfilm 2022

De film Yuku en de Himalayabloem is de winnaar van de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm 2022. Een terechte waardering voor deze prachtige kinderfilm. Het is een levendig muzikaal avontuur voor alle leeftijden. Yuku zingt en speelt zich in het verhaal een weg van lied naar lied. Ze betovert iedereen met de ukelele die ze van haar grootmoeder heeft gekregen en zingt in verschillende stijlen en ritmes. Van grappige ska tot ontroerende blues, van waanzinnige rap tot een swing die koning Louie uit Jungle Boek waardig is, van een filosofische ballade tot een boogiewoogie, iedereen is uitgenodigd om mee te zingen en wiebelen op je stoel.

Bekijk de officiële trailer van Yuku en de Himalayabloem

Specificaties van de film Yuku en de Himalayabloem

België/Frankrijk/Zwitserland, 2022
Duur van de film: 65 min
Regie: Rémi Durin en Arnaud Demuynck
Origineel scenario: Arnaud Demuynck
Grafische creatie: Paul Jadoul
Muziek: Alexandre Brouillard, David Rémy, Yan Volsy
Liedteksten: Arnaud Demuynck
Distributie: Periscoop Film (kijk hier voor alle bioscopen bij jou in de buurt)
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden

Yuku is een leuke film voor kinderen