Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.

Wil je je vruchtbare dagen en ovulatie berekenen? Lees dan snel verder voor meer informatie en gebruik onze gratis tool om je vruchtbare dagen te berekenen.
Hoe kun je leren vertrouwen als je zo vaak teleurgesteld bent? Adoptieblog van Cat over hechting na de adoptie van haar kindje en de impact op hun gezin.
Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.
Wil je weten hoe groot de kans is om zwanger te worden als je geslachtsgemeenschap hebt? Lees dan snel dit artikel over je kans om zwanger te worden.
Het leukste na het ontdekken dat je zwanger bent: het delen met je vrienden en familie! Bekijk hier onze tips voor een leuke zwangerschapsaankondiging.
Je bevalling opwekken? Lees in dit artikel alles over de 8 manieren waarop je zelf je bevalling kunt opwekken.
Slapen als je zwanger bent is geen feestje. Hoe kun je toch lekker slapen tijdens je zwangerschap? Lees op Meervoormamas.nl de tips van onze experts.
Gewichtstoename zwangerschap: Wat is een normale gewichtstoename per week tijdens een zwangerschap? Lees er hier alles over!
Vraag jij je af of je baby in de airco of bij de ventilator mag slapen? Lees er hier meer over. Ook geven we nog een aantal praktische tips voor warme dagen.
Groeicurve baby: In dit artikel lees je alles over de groeicurve van een baby, hoe je deze bij kunt houden en wat de verschillen zijn tussen jongens en meisjes.
Als je baby gaat slapen, is het advies om het op de rug te leggen. Maar overdag is het belangrijk om je baby regelmatig op de buik te leggen. Waarom is spelen op de buik voor baby’s zo belangrijk?
Pijn bij borstvoeding of tussen voedingen in? Borstvoeding kan vermoeiend en pittig zijn, maar pijn hoort het niet te doen. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken en dit kun je eraan doen.
Groep 8 is klaar: je kind gaat straks naar ‘de grote school’. Hoe kun je je kind goed voorbereiden op de middelbare school? Een aantal tips om je op weg te helpen.
Ik heb er wel eens moeite mee gehad toen ik merkte dat mijn kinderen meer dan gemiddeld foutjes maakten bij spelling. Toen lieten we ze testen op dyslexie.
‘Hoe was het?’ ‘Goed.’ Meer kreeg Heidi er meestal niet uit na een schooldag van haar jongens. Met ‘Slaapklets’ krijgt ze hele verhalen en álle details.
Hoeveel slaap heeft een kind nodig? Natuurlijk verschilt dat enigszins per kind, maar handig is het wel om ongeveer te weten op welke leeftijd je hoeveel slaap nodig hebt.
Investeren in goede huidverzorging is investeren in jezelf. Lees hier al onze tips voor een gezonde, stralende, mooie huid als moeder.
De mental load van het ouderschap is een complexe en uitdagende realiteit, vooral voor moeders. Hoe kunnen ouders samen de lasten verlichten?
Als bonusmoeder ga je het een keer meemaken: Moederdag. Hoe gaat dat nou, Moederdag in een samengesteld gezin? Met 5 tips van Suzanne, zelf bonusmoeder.
Het leven als ouder kan behoorlijk uitputtend zijn. Wil je meer energie? Lees dan hier onze tips voor meer energie, zodat jij weer die leuke moeder kunt zijn!
Mulch in de tuin biedt veel voordelen bij een druk gezinsleven, en het is ook nog eens goed voor de planten en de bodem. Lees er hier alles over!
Lees hier alles over de voordelen van een waterontharder. Zeg hard water in je huis gedag en profiteer van alle praktische voordelen en meer comfort.
Beschadigd haar ziet er droog en broos uit en voelt niet zacht aan. In dit artikel lees je tips om de kans op schade aan je haar te verkleinen. Doe er je voordeel mee!
Zonder uitgebreid in de keuken te staan kun je hiermee voor de dag komen: Leuke en makkelijke traktaties, voor op school, kdv of op een kinderfeestje.
Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten ‘vieren’ – ook het ritme van alledag – is groot. Maar je baby of peuter is gebaat bij rust en regelmaat, dus hoe doe je dat? Een paar tips van ons voor routine op vakantie
Het nijntje museum in Utrecht is leuk voor peuters en kleuter en is toegankelijk voor iedereen. Kijk en lees hier hoe leuk het is!
Leuke lowbudget dingen doen in de vakantie? Check hier onze leukste tips!
Aan de slag met schepnetje, loep op onderzoek naar alle diertjes in en om de sloot: Tijdens de jaarlijkse Slootjesdagen van IVN kom je alles te weten over het leven in de sloot.
Het zwangerschapsproces is om meerdere redenen zeer interessant. Allereerst gebeurt er heel veel met je lichaam. Dit is spannend om mee te maken, want elke dag is weer anders. Je hebt het gevoel alsof je in één zeer spannende rollercoaster zit. Natuurlijk is dit een leuk proces, maar soms kan zwanger zijn ook erg vervelend zijn. De ene persoon ervaart het ook op een gehele andere manier dan de ander. Dus het is ook zeer verschillend over hoe je de zwangerschap gaat ervaren. Sommige toekomstige moeders hebben bijvoorbeeld amper last van de zwangerschap. Toekomstige moeders die zelden misselijk worden. En die ook emotioneel stabiel zijn. Ook hebben die dan amper last van fysieke klachten en die ervaren de zwangerschap dus heel aangenaam.
Maar dit hoeft dus niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk ook veel toekomstige moeders die zeer veel problemen hebben met de zwangerschap. Van het begin tot aan het eind. Die zijn bijvoorbeeld vaak misselijk en lijden ook aan vele klachten die kunnen opkomen bij de zwangerschap. Iedereen ervaart de zwangerschap dus op een andere manier. Maar daarnaast zijn er ook veel processen die voor iedereen hetzelfde zijn. Een zwangerschap betekent namelijk ook dat je veel ziekenhuisbezoeken moet afleggen. Voornamelijk voor echo’s en prenatale controles.
Als toekomstige moeder kan het zeer spannend zijn om dit allemaal mee te maken. Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent geworden. Op veel websites vind je wel klinische informatie over hoe dat in zijn werk gaat, maar daar mist vaak het emotionele aspect bij. Gelukkig vind jij in deze categorie verhalen waarbij je de echo en prenatale controles vanuit eerste hand kunt ervaren. Op die manier krijg je een goed beeld van wat je te wachten staat en ben je alvast voorbereid.
Dit artikel is geschreven door de redactie van Meer Voor Mama’s in samenwerking met een partner die deskundig is op het gebied van dit onderwerp. Dit zijn specialisten op het gebied van onder andere gezondheid, opvoeding, veiligheid, ontwikkeling, reizen, voeding en entertainment.