Als je zwanger bent komt er een hoop op je af. Je krijgt uit alle hoeken informatie en adviezen, maar waar kun je nu echt van op aan. In dit artikel vertellen we je meer over de hulpmiddelen die je nodig kunt hebben tijdens je zwangerschap en bevalling. Deze hulpmiddelen kun je huren, zodat je niet met spullen blijft zitten die je niet meer nodig hebt. Je kunt een bed of rolstoel huren via de kraamzorg of de thuiszorgwinkel. Door de hulpmiddelen worden de laatste loodjes van je zwangerschap of je bevalling net iets makkelijker en het is allemaal al spannend genoeg.

tijdens-zwangerschap-in-hoog-laag-bed

Bed huren

In en uit bed komen wordt steeds moeilijker naarmate de zwangerschap vordert. Ook na de bevalling is dit lastiger dan je gewend bent. Om gemakkelijker in en uit bed te komen in het prettig om een verhoogd bed te hebben. Dit kan door je eigen bed op klossen te zetten, deze kun je huren bij een thuiszorgwinkel. Ook kun je ervoor kiezen om een hoog laag bed te huren. Hierdoor kun je het bed verstellen tot een voor jou prettige hoogte.

Als je thuis wil bevallen is het ook belangrijk om een hoog bed te hebben zodat de verloskundige en kraamverzorgster hun werk goed kunnen doen. Mocht je thuis willen bevallen en geen verstelbaar hoofdeinde aan je bed hebben, dan kun je een rugsteun huren voor tijdens de bevalling. Het is erg prettig om een beetje rechtop te kunnen liggen tijdens het opvangen van de weeën.

Rolstoel huren

Met een zware, dikke buik kan het tegen het einde van je zwangerschap zwaar worden om ver te lopen. Ook kan dit na een pittige bevalling erg tegenvallen. Het is dan erg prettig om een rolstoel te hebben, zodat iemand je kan helpen om je te verplaatsen.

Vaak kun je in het ziekenhuis een rolstoel even lenen, maar eenmaal thuis kan het erg prettig zijn om er ook één te hebben. Deze kun je huren bij de thuiszorgwinkel. Een rolstoel is voor lang niet alle vrouwen noodzakelijk, dus het is niet nodig om op voorhand al te huren, maar als het nodig is is het wel fijn om snel te weten waar je aan kunt kloppen.
tijdens-zwangerschap-in-rolstoel

Hulpmiddelen huren voor in de douche

In de badkamer kunnen hulpmiddelen ook erg van pas komen als je hoogzwanger of net bevallen bent. Denk aan een douchekruk of beugels om je aan vast te houden. Een douchekruk zorgt ervoor dat je ontspannen kunt douchen, ook vlak na de bevalling. Zelfs tijdens de bevalling kan het erg prettig zijn om onder de douche verschillende soorten weeën op te vangen, maar dit lukt niet altijd meer op je eigen benen, dan biedt een douchekruk uitkomst. Ook kan een bedpan handig zijn tijdens of vlak na de bevalling, of als je moeilijk uit bed kunt komen.

Denk voordat de bevalling te dicht bij is na over de hulpmiddelen die jij prettig zou vinden om te huren. Je kunt deze zaken opnemen in je bevallingsplan en je kunt op veel plekken de spullen al op voorhand reserveren voor de tijd rond jouw uitgerekende datum.