Tips voor een gender reveal party

Rianne - 07-10-2016
gender-reveal-taart

Eerder schreef ik een blog over tips voor het houden van een leuke babyshower; een Amerikaans concept dat ondertussen redelijk ingeburgerd is in Nederland. Het organiseren van een gender reveal party (oftwel: het feestelijk onthullen van het geslacht van je baby) is net zo Amerikaans maar gebeurt nog wat minder in Nederland, al is het feestje hier ook in opkomst.

Mijn gender reveal ‘party’

Toen ik zwanger was van mijn eerste vond ik het allemaal nog grote onzin. Na de 20 weken echo vertelden we mensen die naar het geslacht vroegen gewoon dat het een meisje zou worden, en that’s it. Na wat leuke voorbeelden uit mijn omgeving en een flinke dosis inspiratie op Pinterest besloot ik het deze keer anders te willen doen. Niet dat ik er nou een heuse party van wilde maken, maar iets kleins doen voor de ouders en broers en zussen leek me toch wel heel leuk.

kraskaarten-jongen-meisje

Gender reveal idee: kraskaarten

Ik heb kraskaartjes besteld via de Etsy-shop PaperblissNL: een setje voor als het een jongetje zou worden en een setje voor als het een meisje zou worden. Op die manier kon ik ze na de 20 weken echo gelijk uitdelen en konden onze families krassen. En dat was ontzettend leuk om te zien! Verder heb ik neutrale cupcakes laten maken, en was de dame die ze bakte zo vriendelijk om een zakje blauw en een zakje roze strooisel mee te geven, zodat we ze na de echo zelf verder konden versieren.

Als aankondiging op social media heb ik een foto gemaakt met blauwe en roze ballonnen waaruit het geslacht bleek. Geen echte party dus, maar net wat kleine dingen die het moment van onthullen extra benadrukten en daardoor bijzonder maakte. Hieronder vind je nog een paar leuke ideeën om het geslacht van jouw baby te onthullen, mocht je daarvoor kiezen:

Gender reveal taart

Wie houdt er nu niet van taart? En het is ook een geweldige manier om het geslacht van je baby te onthullen: maak de buitenkant neutraal, en de binnenkant van de taart met kleurstof roze of blauw. Nog leuker (als je er tegen kan!): laat jezelf verrassen. De echoscopist kan het geslacht op een briefje schrijven en in een envelop doen, die jij bij de bakker (of een familielid en of vriendin met baktalent) aflevert. De bakker kan vervolgens een taart maken met een roze of blauwe binnenkant die jullie kunnen aansnijden. Surprise!

taart-gender

Gender reveal hapjes

Voedsel leent zich sowieso heel goed voor gender reveal parties. Denk aan cupcakes (neutrale bovenkant, gekleurde binnenkant), cake pops, aarbeien met gekleurde chocolade of gekleurde limonade.

surprise-on-the-inside-gender-reveal-cake-recipe-from-betty-crocker-5615f47ab0e291-768x432

Gender reveal partybox of ballon

Okee, dit is écht heel Amerikaans, maar op Pinterest ziet het er zo leuk uit! Er zijn verschillende varianten, bijvoorbeeld: een neutrale ballon die je kunt doorprikken en waar roze of blauwe confetti uitkomt, of een grote kartonnen doos waar bij het openmaken (met helium gevulde) roze of blauwe ballonnen uitkomen.

gender-reveal-ballonnen-in-doos

Aankondiging met een foto

gender-reveal-foto-aankondiging

Hiervoor zijn zoveel leuke ideeën te verzinnen, denk aan gekleurde schoentjes, ballonnen, gebruik de echofoto of handafdrukken met verf bijvoorbeeld. Kijk op onze Pinterestpagina voor meer inspiratie en leuke voorbeelden
 

Rianne is getrouwd en moeder van twee dochters (2014 en 2016). Ze woont in een rustig dorp en werkt op een ministerie in het drukke Den Haag. Houdt van reizen, uit eten gaan met familie en vrienden, fotograferen en, sinds ze moeder is, ook erg van slapen.
lees meer blog's van Rianne

Ook veel gelezen:
Social
Partners