Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

7 uitspraken wil een tweelingmoeder niet meer horen

Moeders van tweelingen krijgen soms opmerkingen die totaal ongepast zijn. Meestal komen zulke uitspraken voort uit onwetendheid, maar voor een tweelingmoeder kan het soms vervelend en soms ronduit kwetsend. Dus mocht je ooit eens een tweelingmoeder spreken, voorkom...

Logopedie bij kinderen; wanneer ga je naar de logopedist met je kind?

Logopedie bij kinderen: wanneer is dat nodig? Bij een taalachterstand is het verstandig om snel in te grijpen. Maar verder kan het lastig zijn om te bepalen of en wanneer het nodig is om met je kind naar een logopedist te gaan. Vroeger kwam er op elke basisschool...

De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

De symptomen van een jetlag schrikken veel reizende ouders af. Hieronder volgen vijf waardevolle tips hoe je die invloed van tijdzonewijziging kan verminderen. Laten we meteen positief blijven: het tijdelijke ongemak van een jetlag, staat in schril contrast met de mooie herinneringen die je aan reizen over houdt.

Tip 1: Hou je stress onder controle

Het is de normaalste zaak van de wereld dat je je kopzorgen maakt over het onbekende dat er zit aan te komen met jouw baby. De naweeën van een jetlag hou je niet volledig onder controle. Elk kind is uniek en reageert net zoals volwassenen anders op deze vreemde situatie net zoals volwassenen.

Het goede nieuws is dat kinderen een indrukwekkend aanpassingsvermogen hebben. Het is het beste om als ouders deze situatie goed in te schatten zoals hij is en te leren omgaan met de stress die er automatisch mee gepaard gaat.

Tip 2: Licht en zon herstellen het beste jouw bioritme

Natuurlijk licht is de beste bondgenoot in het herstellen van het verstoord bioritme bij volwassenen, baby's en kinderen. Bij aankomst of terugkomst is zoveel mogelijk naar buiten gaan de beste oplossing. Genieten van zonnestralen maximaliseert de kansen om de nefaste effecten van de jetlag tegen te gaan.

Tip 3: Kies jouw activiteiten de eerste dag zorgvuldig uit

Maak een wandeling rond het hotel of wanneer je terug in de thuishaven bent aangekomen, afhankelijk hoe je hebt gereisd. Van het westen naar het oosten of van het oosten naar het westen.

Reizen naar het oosten – bijvoorbeeld: van New York naar Amsterdam

Tijdens de eerste dagen hebben outdoor activiteiten de voorkeur in de ochtend en de vroege namiddag. Bezoeken worden later op de dag gepland. Dit zal je helpen om wat eerder naar bed te gaan en eerder wakker te worden. Om 's morgens een paar uren slaap te krijgen kan je best het plan opvatten om in de ochtend indooractiviteiten te doen en probeer je je meer bloot te stellen aan het natuurlijke daglicht op het einde van de dag.

Tip 4: Respecteer het ritme van jouw kind

Gooi mobiele apps die berekeningen uitvoeren hoe je een jetlag moet benaderen overboord. Tips om een baby jetlag te verzachten via een app kan je niet vertrouwen omdat elk kind anders reageert op deze situatie. Als jouw kind of baby slaperig is, mag je zijn of haar herstellend hazenslaapje niet verstoren. Het is een aanrader om het ritme van de baby de hoogste prioriteit te geven.

Hoewel een dutje van 3-4 uur in de namiddag misschien niet de beste manier is om snel aan te passen aan de lokale tijd, kan jouw kind best er veel voordeel uit halen. Het beste advies is dat je gevoelsmatig luistert en respect toont voor het ritme.

Tip 5: Pas je zoveel mogelijk aan lokale maaltijden aan

De luchtvaartmaatschappijen hebben dit principe al begrepen door de maaltijden aan boord aan te passen aan het lokale ritme van de bestemming. Zonder de kinderen lastig te vallen, kan het nuttig zijn om te proberen het voorbeeld stilzwijgend te volgen. Verlies niet uit het oog dat de eetlust van een kind kan variëren in jetlag-modus. Het is beter om altijd eten bij de hand te hebben.

Sommige voedingsdeskundigen raden zelfs het gebruik van eiwitten aan tijdens de vlucht (waardoor je langer wakker blijft) als je naar het westen reist of juist liever koolhydraten als je je verplaatst naar het oosten.