Als kersverse moeder wil je het natuurlijk helemaal perfect aanpakken. Je hebt een mooi babykamertje, prachtige kleertjes en goede moed. Toch zijn er veel blunders die iedere moeder kan maken bij haar baby. Met een goed portie humor kun jij ook al jouw mama blunders te boven komen. Lees gauw verder om erachter te komen dat jij niet de enige bent die weleens blunders maakt. Wij hebben blunders die bij iedere moeder kunnen gebeuren op een rijtje gezet.

1. Verschonen in het openbaar

Wanneer je eindelijk met jouw kleine spruit naar buiten gaat, komen er opeens veel andere zaken de hoek om kijken. Zonder zorgen er even tussenuit zit er niet meer in. Voor je het weet zit de broek vol en is het tijd om in het openbaar te verschonen. Dat kan natuurlijk in een toilet, of in het openbaar. Wat thuis kan gebeuren, kan buiten ook. De kans dat jouw kleintje nog niet uitgeplast of gepoept is en jij als gevolg er helemaal onder zit, tjaa je zult niet de eerste moeder zijn die dit in het openbaar overkomt.

2. Flesvoeding vergeten

Ga je lekker op stap met jouw baby of breng je jouw zoon of dochter naar oppasoma of de opvang? Een veelgemaakte mamablunder is het vergeten van de flesvoeding. Je kunt nog zo gewend zijn dat je jouw baby aan de borst kunt nemen, dat het klaarmaken van een flesje er gewoon bij inschiet.

3. De deurpost…

Je zult niet de eerste moeder zijn die haar eigen grootte inclusief baby op de heup verkeerd inschat. Heb je jouw baby op de heup en moet je nog snel wat klusje in het huis doen? Pas dan op voor de deurposten, je wijkt namelijk iets uit met een baby op de heup. De kans dat jouw baby per ongeluk een stoot krijgt van de deurpost wil je natuurlijk voorkomen.

4. Eten en voeden

Makkelijk is het wel, je kunt jouw baby borstvoeding geven terwijl jij zelf ook een hap neemt van jouw maaltijd. Het is een eenvoudige manier van multitasken zou je denken. Totdat er opeens rijstkorrels in de oren van jouw baby zitten. Je zult niet de eerste moeder zijn die naar beneden kijkt en opeens etensresten van jouw maaltijd op het hoofdje van jouw kindje ziet liggen.

5. Goed instoppen

Je kunt niet zeker genoeg zijn van je zaak. Wanneer het koud is wil je ten alle tijden voorkomen dat jouw baby een verkoudheid te pakken kan krijgen. Je doet er dus goed om jouw kleine vent of kleine meid goed in te stoppen. Wanneer de temperaturen uiteindelijk toch niet zo koud zijn, heb je een kletsnatte baby als gevolg. Een veelgemaakte mama blunder is het warm aankleden en instoppen van de baby. Het gevolg is een zwetende baby, badend in het eigen zweet…

Het moederschap is iets dat je gaande weg leert. Hoe goed je het ook wilt doet, er zullen altijd mama blunders bij zitten. Wees dus niet getreurd wanneer je een flinke blunder maakt, het hoort nu eenmaal bij het leerproces. We hopen dat je deze 5 mama blunders in ieder geval kunt voorkomen!