Baby’s hebben eigenlijk maar weinig nodig: vooral veel liefde, melk en slaap. Als je baby even niet slaapt of in je armen ligt, dan wil je wel graag dat hij of zij zacht, fijn en comfortabel ligt. Sommige baby’s hebben last van ongemakken en slapen daardoor niet zo goed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huilbaby of een baby met reflux. Wat kun je doen als je een huilbaby of een baby met reflux hebt? Lees snel verder!

Wat is een huilbaby?

Wanneer een baby meer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week, tenminste drie weken achter elkaar huilt, spreken we volgens de officiële definitie over een huilbaby. Maar ook als ouders het huilgedrag van hun baby als probleem ervaren, kunnen we van een huilbaby spreken. De oorzaak van een huilbaby is vaak te vinden in geestelijke of lichamelijke factoren. Baby’s met lichamelijk of geestelijk afwijkingen blijken in praktijk vaker huilbaby’s te zijn. Factoren zoals autisme, een handicap, het KISS-syndroom, allergieën, reflux, een liesbreuk, spruw of onrijpe darmen en darmkrampjes kunnen er voor zorgen dat een baby meer huilt dan normaal.

Wat is reflux?

Reflux is het terugstromen van maaginhoud in de slokdarm. Dit is een normaal verschijnsel en komt meerdere keren per dag voor bij gezonde baby’s. Bij baby’s komt reflux met teruggeven van voeding (‘spugen’) veel voor. Reflux kan ontstaan doordat de afsluiting tussen slokdarm en maag niet goed functioneert. In principe kan iedereen hier last van hebben, maar bij baby’s komt reflux regelmatig voor. Er kan onderscheid gemaakt worden in de gewone reflux, of verborgen reflux.

Dit kan helpen bij een huilbaby en baby met reflux

Wist je dat de hangmat van Hangloose Baby kan helpen bij een huilbaby en een baby met reflux? Na onderzoek is namelijk aangetoond dat Hangloose Baby helpt bij huilbaby’s, te vroeg geborgen kindjes en baby’s met reflux. Dat het een kwalitatief goed product is dat echt werkt blijkt wel uit het feit dat Hangloose Baby inmiddels in verschillende kinderziekenhuizen wordt gebruikt. Ook wordt Hangloose door diverse kraamzorginstellingen geadviseerd.

De Hangloose Baby Hangmat is een hangmat die vanaf de geboorte kan worden gebruikt en in de volgende fase kan functioneren als boxkleed. Het zorgt voor een comfortabel en ergonomisch plekje waar je baby zich geborgen voelt en lekker kan ontspannen.

De Hangloose Baby Hangmat kun je direct na de geboorte gebruiken. Met name in de eerste maanden heeft je baby behoefte aan geborgenheid en ontspannen liggen. Na een voeding of een slaapje komt je kindje in de zachte Hangloose heerlijk tot rust in een ergonomische houding. Zodra je baby meer gaat bewegen – zoals zichzelf oprichten of omrollen – ga je de Hangloose Baby gebruiken als boxkleed.

ontspannen baby

Comfortabel voor jezelf

Niet alleen voor je baby is de Hangloose Baby Hangmat heel comfortabel, ook voor jezelf is het een uitkomst. Als je baby beter kan ontspannen zal hij beter slapen. Dit zal ook jou als moeder meer rust geven. En doordat je baby hoger in de box in de hangmat hangt, hoef je niet diep te bukken om je baby op te tillen. Ideaal als je bekkenproblemen hebt bijvoorbeeld, of nog herstellende bent van een keizersnede.

Alle voordelen van Hangloose Baby op een rij

  • Je baby ligt in de ideale houding doordat de Hangloose Baby Hangmat vier ophangpunten heeft in plaats van twee. Hierdoor ligt een baby niet opgevouwen, maar met een rechte rug in de hangmat. Dit is goed voor de rug- en nekwerveltjes, je baby kan vrij ademen en het is goed voor de vrije bewegingsontwikkeling;
  • De rechte houding is belangrijk zodat je baby beentjes en armpjes kan bewegen: vrije bewegingsontwikkeling. En dat is weer goed voor spierkracht en motoriek;
  • Zachte materialen die worden gebruikt zorgen voor comfort voor de baby;
  • Hangloose Baby is ideaal voor alle baby’s en in het bijzonder baby’s met reflux, te vroeg geboren baby’s en huilbaby’s;
  • Gemak en comfort bij het optillen van je kindje doordat deze hoger in de box ligt en je niet ver hoeft te bukken.

Veiligheid Hangloose Baby Hangmat

De Hangloose Baby hangmat is uitgebreid getest en is veilig om te gebruiken voor baby’s. Onderstaande tips zijn daarbij wel belangrijk:

  • Gebruik de Hangloose Baby Hangmat meteen na de geboorte;
  • De Hangloose Baby is niet bedoeld als slaapplek voor je baby, maar vooral voor overdag tijdens wakkere momentjes: na het slapen of fijn na een voeding;
  • Gebruik de hangmatfunctie totdat je baby sterk genoeg is om zichzelf op te richten of te draaien. Daarna kan je de Hangloose Baby als boxkleed of speelkleed gebruiken;
  • Laat je baby nooit alleen.

babyhangmat

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Hangloose, die naast de Hangloose Baby ook producent zijn van Hangloose PlayGym en PlayTent.