Je baby in bad doen is één van de eerste dingen die je leert als kersverse ouders. En zeker niet de onbelangrijkste: baby’s horen lekker schoon te zijn en te worden omgeven door een zweem van hun onweerstaanbare eigen babygeur en Zwitsal (althans, dat is mijn persoonlijke voorkeur). Wij waren goed voorbereid op alle badderactiviteiten en de trotse bezitters van een badje en een tummytub met alle toebehoren.

Na een tijdje het badje te hebben gebruikt, zijn we de douche eens gaan proberen. Praktischer, dachten we en dat was het ook, alleen worden baby’s zo glibberig als ze nat zijn! Daar hebben ze wat op gevonden: de Baby Shower Glove. Ik had ‘m eerder al eens gespot en ik was erg nieuwsgierig of het zou werken. Dus was ik heel blij dat ik ‘m mocht testen voor Meer voor Mama’s.

Wat is de Baby Shower Glove?

Douchen met je baby is, behalve heel fijn, ook goed voor de hechting. Daarnaast raakt je kindje alvast gewend aan water. Maar het is wel wat glibberig, een baby op je arm onder de warme douchestraal. Daar heeft een Nederlandse vader iets op bedacht én ontwikkeld: de Baby Shower Glove. Dit is een handige ‘washand’ die je onderarm bedekt en na het natmaken wordt deze ‘stroef’ waardoor je dus meer grip hebt op je natte baby onder de douche. De badstoffen Baby Shower Glove is verkrijgbaar in vier kleuren – een roze bever, beige zeehond, blauwe pinguïn en mintgroene eend. De glove die wij mochten testen heeft een zachtblauwe kleur en de pinguïn heeft een vrolijk gezichtje.

Veilig douchen met je baby

Tot zover de specs, de hamvraag is natuurlijk: werkt-ie ook? Het antwoord is ‘ja’. Nadat je de Baby Shower Glove hebt aangetrokken maak je hem eerst helemaal nat onder de douche, iets wat je mooi kunt doen terwijl je partner de baby uitkleedt (douchen met je baby is en blijft een ’two-man-job’ als je het mij vraagt). Vervolgens neem je je baby op de arm en zie: hij blijkt een stuk minder glibberig waardoor de douchepartij naast een schoon gevoel ook nog eens een zekerder gevoel oplevert. Wel zo fijn in het kader van de veiligheid voor je kind!

verschillende kleuren baby shower glove

Glibberige baby vasthouden

De Baby Shower Glove geeft je een goede grip, zodat je je baby beter kunt vasthouden tijdens het douchen. Dat voelt net even iets zekerder als je je baby wil inzepen. Hoewel ik een stuk meer grip had op mijn zoon vanwege mijn gehandschoende onderarm, is mijn lijf en dat van hem nog steeds nat en glad. Dus het blijft goed opletten. Bovendien wordt mijn zoon steeds zwaarder en beweeglijker dus ik denk dat de douchesessies in aantal gaan afnemen en het grote bad interessanter gaat worden. Maar wanneer de situatie het toelaat, gaan zoonlief en ik samen onder de douche en dan gaat de Baby Shower Glove (a.k.a. de vrolijke blauwe pinguïn) zeker mee!

wasvoorschriften

Unieke voordelen van de Baby Shower Glove

Met de Baby Shower Glove wordt douchen met je baby nóg leuker. Deze speciale washand voor je baby onderscheidt zich door het getailleerde model en de stretch stof, waardoor het mooi aansluit op je onderarm. Zodra de handschoen nat wordt, vormt ie zich naar je huid en wordt je hele onderarm stroef. Zo heb je meer grip op je glibberige baby tijdens het douchen. Hij is geschikt voor zowel je linker- als rechterhand en is gemaakt van hoogwaardig biologisch katoen.

Baby Shower Glove kopen

De Baby Shower Glove van Nifty is te koop bij diverse babyzaken (o.a. BabyDump) en online via bijvoorbeeld Wehkamp of Bol voor €14,95 per stuk. Ze zijn verkrijgbaar in in meerdere kleuren en de verschillende designs bestaan uit gezichtjes van waterdieren, zoals bijvoorbeeld een roze nijlpaard, een blauwe pinguïn, de mintgroene zwaan of een grijze zeehond. Het is een erg leuk en populair kraamcadeau!

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.